‘Kaaskoppen kunnen vroegtijdig inpakken'
Duitse internetters over oranje Stahlhelm

Achtergrond - 12 januari 2006

door de redactie

“Ach, wat maakt het uit. Dit is echt weer iets typisch Nederlands,” zegt ‘Joerg Grimm’ op Spiegel Online.

"Ik zal lachen als ik de eerste Hollander die helm van zijn kop ram,” schrijft ‘kryptek’ op Stern Short News.

“Het is niet de beste grap ooit, maar toch wel leuk. Vooral als je de eerste groepen fans ziet die elkaar met de helmen de hersens inslaan,” reageert ‘Eskiya’ op Stern Short News.

“Die helm heeft ons destijds niet aan de overwinning geholpen. Dus de kaaskoppen kunnen waarschijnlijk vroegtijdig inpakken,” meent ‘Teutonicus_Maximus’ op Stern Short News.

“We moeten dit soort geintjes niet serieus nemen. Ik vind de oranje Stahlhelm in elk geval leuker dan de achterhaalde Engelse grappen, waarvan de originaliteit beperkt blijft tot het gegeven dat ze zestig jaar lang onveranderd zijn gebleven. Als ze niet zo ongemakkelijk zouden zitten, dan konden Duitse fans misschien met zwart-rood-gele klompen het stadion betreden”, schrijft ‘chgogolok’ op Spiegel Online.

“Zolang onze spelers maar niet weer door een Hollandse lama in hun oor gespuugd worden, dan vind ik alles best. Ze trekken maar aan wat ze willen”, aldus ‘wiredHead’ op Politikforum.de.

“In één woord: idioot”, meent ‘Bruddler’ op Spiegel Online.

“Bij de inval in Nederland droeg de Wehrmacht oranje helmen, in Polen rood-witte, in Frankrijk rood-wit-blauwe. De bevolking van de aangevallen landen viel om van het lachen en gaf zich direct over. Daarom heette de strijd ook Blitzkrieg,” aldus ‘hudi’ op Stern Short News.

“Smakeloos en pijnlijk”, reageert ‘Hup’ op Oranjefans.de.

“Iedereen heeft deze zaak vanaf het begin helemaal verkeerd begrepen. In werkelijkheid zijn het helemaal geen Wehrmachthelmen, maar hele normale Nederlandse campingtoiletten die je in elke caravan terugvindt. Zeg het voort!,” reageert ‘Godwael’ op Spiegel Online.

Helmpje.nl

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger