Vernieuwde vormgeving!
Nieuwsflash

Achtergrond - 2 juli 2003

(2 juli 2003) Het is eindelijk zover: De vernieuwde vormgeving van het Duitslandweb is online! De redactie hoopt dat hiermee het surfen langs de verschillende informatieve rubrieken nog gemakkelijker zal zijn.

door de redactie  

Naar aanleiding van een uitgebreide evaluatie in december 2002 besloot de redactie van het Duitslandweb i.s.m. Terpstra Wilbers Verheijen en Hippo Webworks het ontwerp op een aantal punten aan te passen. Hierdoor dient het overzicht over de verschillende onderdelen en rubrieken verbeterd te worden. Het resultaat is op dit moment te zien. Daarnaast zijn een aantal 'onzichtbare' technische verbeteringen doorgevoerd.

Aangezien veel bezoekers aangaven de vormgeving mooi te vinden wijkt het nieuwe ontwerp niet zo veel van het oude af. Wat wel meteen opvalt, zijn de nieuwe kleuren en de grotere menubalk. De menubalk en de linkerbalk nemen in het nieuwe ontwerp steeds de kleur van het geactiveerde onderdeel aan waardoor het makkelijker wordt om de weg te vinden binnen de steeds groeiende informatie van het Duitslandweb. Op advies van de bezoekers is de naamgeving van sommige onderdelen veranderd. Tevens zijn een aantal onderdelen verplaatst of samengevoegd. De Adressen zijn bijvoorbeeld nu te vinden onder het Naslagwerk, het NL-DE-Nieuws valt onder de rubriek Uitgelicht. De Nieuwsflash heeft een prominentere plaats gekregen en is nu te vinden op de Homepagina in het middenveld i.p.v. aan de rechterkant. Vervolgens klikt men door naar Uitgelicht. Daarnaast kan men nu direct een zoekbegrip in de zoekmachine (boven links) intikken zonder eerst een venster te moeten openen.

Surft u dus rustig rond en ontdekt u de verschillen! Reacties kunt u mailen naar de redactie.

Lees ook:
Duitslandweb in een nieuw jasje 
Evaluatie bevestigt inhoud en leidt tot vernieuwd ontwerp

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger