Artikelen

RKI meldt 966 nieuwe besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 11 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na twee dagen van lagere besmettingscijfers, meldde het Robert Koch Institut dinsdag weer 966 nieuwe gevallen van Covid19.
Lees meer

Bundesliga-wedstrijden blijven voorlopig zonder publiek

Kort nieuws - 11 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De voetbalwedstrijden in de Bundesliga worden voorlopig nog gespeeld zonder publiek. Het 'coronaplan' van de Duitse voetbalbond DFL is door minister Jens Spahn van Gezondheid niet geaccepteerd. Het concept is in theorie goed, liet hij op twitter weten, maar in deze situatie met stijgende infecties moeten geen onnodige risico's worden genomen.   Tausende Zuschauer in den Stadien - das passt nicht zum aktuellen Infektionsgeschehen. Jetzt heißt es, keine vermeidbaren Risiken einzugehen. Das Konzept der DFL ist in der Theorie gut. Entscheidend ist in der #Pandemie aber die Praxis im Alltag. — Jens Spahn (@jensspahn) August 10, 2020 De bundesliga-clubs hadden afgesproken alleen het eigen publiek toe te laten in de stadions, dus geen publiek van de tegenstander. Ook zou er geen alcohol worden geschonken, zouden er geen staanplaatsen zijn en zouden contactgegevens moeten worden afgegeven.  Ook de deelstaatministers van Gezondheid vinden het beter te wachten met het toelaten van publiek bij voetbalwedstrijden. Lees meer bij Tagesschau
Lees meer

Duitse gemeente komt zonder water te zitten

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de gemeente Lauenau in de deelstaat Nedersaksen is afgelopen weekend tot twee keer toe de watervoorziening tot stilstand gekomen. Het waterverbruik was de voorgaande dagen zo hoog dat het drinkwaterreservoir leegraakte en het leidingnetwerk de vraag niet aankon.
Lees meer

Scholen in meerdere deelstaten geopend, met aanpassingen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Berlijn en Brandenburg gaan vandaag de scholen weer van start. De scholen gaan weer volgens regulier rooster opereren. Per deelstaat worden verschillende maatregelen ingezet om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan.
Lees meer

Coronastatistieken baren politici zorgen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na een aantal dagen met meer dan duizend nieuwe coronabesmettingen per dag in Duitsland, zijn de cijfers van zondagmorgen en maandagmorgen weer wat gunstiger. Maandagmorgen meldde het Robert Koch Institut 436 nieuwe gevallen van Covid-19, nadat zondagmorgen 555 nieuwe gevallen waren gemeld.
Lees meer

SPD-bestuur kiest Olaf Scholz als lijsttrekker

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De huidige minister van Financiën, Olaf Scholz, is door de SPD gekozen tot lijsttrekker bij de verkiezingen in 2021.
Lees meer

Demonstraties tegen Duitse coronamaatregelen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Opnieuw waren afgelopen weekend in Duitsland demonstraties tegen de Duitse coronamaatregelen, ditmaal in Dortmund en Stuttgart. Een week eerder vond in Berlijn ook al een grote demonstratie plaats.
Lees meer

Verplichte coronatest voor reizigers risicogebieden

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Terugkerende reizigers uit risicogebieden moeten zich in Duitsland sinds zaterdag verplicht laten testen op Covid-19.
Lees meer

DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'

Boeken - 6 augustus 2020 - Auteur: Petra Schulze Göcking DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'
“Hoe kun je weten wie je bent als je niet begrijpt waar je vandaan komt?” Als Duitse, in New York wonende kunstenares voelt Nora Krug de verantwoordelijkheid zich tot haar land van herkomst en de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog te verhouden. Maar hoe doe je dat, als je de Duitse geschiedenis alleen van school kent en niets van het oorlogsverleden van je familie weet? Haar zoektocht naar antwoorden en Heimat legt de tekenaar in een uniek boek vast, een graphic memoir dat de lezer niet meer loslaat.
Lees meer

Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers

Achtergrond - 3 augustus 2020 - Auteur: Merlijn Schoonenboom Film: Duits cultuurgoed met Afrikaanse dealers
Ja, de hoofdpersoon heet gewoon Franz, hij worstelt zich door de wereld van de kleine criminaliteit in Berlijn en hij wil graag een ‘fatsoenlijk’ mens worden. Maar in de nieuwe film ‘Berlin Alexanderplatz’, die deze week in Nederland in première gaat, is er één belangrijk verschil met het oorspronkelijke boek van Alfred Döblin: de hoofdpersoon is geen middelbare Duitser, maar een 17-jarige vluchteling uit Afrika, die drugsdealer in Berlijn is geworden.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger