Artikelen

Dromerige Weltschmerz, Krautrock en Schlager

Achtergrond - 25 maart 2019 - Auteurs: Marja Verburg, Boris Wagenaar Dromerige Weltschmerz, Krautrock en Schlager
De Dag van de Duitse taal staat dinsdag 26 maart in het teken van muziek. Daarom vertellen muziekkenners wat hun top-5 van beste Duitse nummers is.
Lees meer

Stagelopen in Duitsland: Een sprong in het diepe

Achtergrond - 25 maart 2019 - Auteur: Maaike Trimbach Stagelopen in Duitsland: Een sprong in het diepe
Dennis Derks (22) uit het Oost-Groningse Midwolda sprak naar eigen zeggen geen woord Duits toen hij in Duitsland ging werken. Kees-Jan Hut (20) uit Zevenhuizen (gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen) vond dat hij het aardig kon, maar hij moest tijdens zijn Duitse stage wel weer even op gang komen. En Naomi Offermans (22) uit Groningen vond het in het begin doodeng om de hele dag Duits te moeten praten.
Lees meer

Duitse politie heeft mogelijk aanslag verijdeld

Kort nieuws - 25 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zes vermoedelijke salafisten die zijn opgepakt bij invallen in Hessen en Rijnland-Palts, blijven in voorlopige hechtenis omdat justitie vermoedt dat ze een aanslag wilden plegen. Vijf andere verdachten zijn vrijgelaten.
Lees meer

Dag van de Duitse taal 2019: Factsheet

Achtergrond - 25 maart 2019 - Auteur: Wiebke Pittlik Dag van de Duitse taal 2019: Factsheet
In het bedrijfsleven weten ze allang hoe belangrijk een goede beheersing van de Duitse taal is, maar zie scholieren daarvan maar eens te overtuigen. Met de jaarlijkse Dag van de Duitse taal - dit jaar op dinsdag 26 maart - vraagt de Actiegroep Duits aandacht voor Duits. Op scholen én daarbuiten. Hoe het vak ervoor staat lees je in dit factsheet.
Lees meer

Eerste gezamenlijke Duits-Franse parlementszitting

Kort nieuws - 25 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voor het eerst kwamen maandag in Parijs afvaardigingen van het Duitse en van het Franse parlement bijeen voor een Duits-Franse parlementszitting, waarin over grensoverschrijdende kwesties en Duits-Franse samenwerking wordt gesproken.
Lees meer

'Zauber-Zitter-Sieg in Amsterdam' kopt Bild

Kort nieuws - 25 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft zondagavond op het nippertje met 3-2 gewonnen van Nederland in de EK-kwalificatie.
Lees meer

Prachtig preutse Wackeldackel

Columns - 22 maart 2019 Prachtig preutse Wackeldackel
"Der Wackeldackel wackelt, mit seinem Wackelschwanz", brul ik. Achtentwintig tweedeklassers staan achter hun stoel en kijken me met grote ogen aan. "Een en twee", tel ik, om het ritme aan te geven en dan herhalen ze het allemaal: "Der Wackeldackel wackelt, mit seinem Wackelschwanz."
Lees meer

Ambitie

Columns - 22 maart 2019 - Auteur: Carsten Brzeski Ambitie
Thuis krijg ik geregeld het verwijt te ambitieus te zijn. Niet de gezelligheid telt, maar het resultaat. Ook al beginnen de jaren voor iedereen mee te tellen - met ons team van acht roeiers samen bijna 400 jaar oud - ik wil na de roeiwedstrijd wel op het podium staan. Op de fiets naar het werk, moet en zal ik elke andere fietser inhalen. Een heel klein beetje heb ik die drang ook op de snelweg. Mijn vrouw zegt vaak dat het toch iets minder kan. Minder ambitie en meer gezelligheid. Maar wil ik dan eindigen als de Duitse economie?
Lees meer

Anke Stelling wint Leipziger Buchpreis

Kort nieuws - 22 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Schrijfster Anke Stelling heeft donderdag de Prijs van de Leipziger Buchmesse gewonnen. Ze kreeg de onderscheiding voor haar roman 'Schäfchen im Trockenen'.
Lees meer

Bondsdag stemt in met verlenging missie Afghanistan

Kort nieuws - 22 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft donderdag ingestemd met de verlenging van de missie in Afghanistan. Het Duitse leger blijft er nog een jaar langer.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger