Artikelen

Verkoop Duitse tak Tennet aan Duitse overheid van de baan

Kort nieuws - 20 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering gaat het beheer over het hoogspanningsnet in Duitsland, dat nu nog in handen is van het Nederlandse Tennet, niet overnemen. De onderhandelingen tussen de regering en de netwerkbeheerder zijn mislukt.

Lees meer

EK 2024: Duitsland door naar achtste finales

Kort nieuws - 19 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft vanavond in Stuttgart gewonnen van Hongarije en is daarmee door naar de achtste finales van het EK voetbal.

Lees meer

SPD-premier Rijnland-Palts Malu Drayer legt ambt neer

Kort nieuws - 19 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Malu Dreyer, de minister-president van Rijnland-Palts, legt haar ambt neer. Dat heeft ze vanmiddag bekend gemaakt. Dreyer, die MS heeft, beschikt niet meer over genoeg energie om haar functie goed uit te oefenen, zei ze. "Mijn accu's laden niet meer zo snel op."

Lees meer

Oost-Duitse premiers willen snel strenger migratiebeleid

Kort nieuws - 19 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister-presidenten van de Oost-Duitse deelstaten willen een strenger migratiebeleid van kanselier Olaf Scholz (AfD). Dat lieten ze dinsdag weten tijdens een bijeenkomst met Scholz in Wittenberg (Saksen-Anhalt). Ze maken zich zorgen over de aanstaande verkiezingen in drie Oost-Duitse deelstaten, waarvoor de rechts-radicale AfD en de nieuwe populistische partij BSW in de peilingen op winst staan.

Lees meer

EK 2024: Duitse voetbalwoorden

Achtergrond - 18 juni 2024 - Auteur: Lynn Stroo EK 2024: Duitse voetbalwoorden
Schwalbe, Tor en Abseits zijn misschien al bekende voetbalwoorden, maar wat bedoelt een Duitser eigenlijk met Heim-EM of Bananenflanke? En hoe zit het met dat Sommermärchen, waar Duitsland tijdens dit Europees kampioenschap voetbal zo op hoopt? We hebben de belangrijkste en opvallendste voetbalwoorden op een rijtje gezet. 

Lees meer

Duitsland zakt in ranking concurrentiepositie

Kort nieuws - 18 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland is verder gezakt op een internationale ranking van de meest concurrerende economieën. Op de lijst van de Zwitserse hogeschool IMD staat Duitsland nu op plaats 24. Dat ligt vooral aan de hoge belastingen en de slechte infrastructuur. 

Lees meer

Derde proces tegen Reichsbürger-leden begint

Kort nieuws - 18 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In München begint vandaag het derde en laatste proces tegen de leden van de Reichsbürger-beweging die een staatsgreep wilden plegen in Duitsland. Het gaat om acht van de in totaal 26 verdachten die behoorden tot de kring van Heinrich XIII Prinz Reuß. 

Lees meer

Veiligheidsdienst: Veiligheid in Duitsland nog meer onder druk

Kort nieuws - 18 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De veiligheid in Duitsland is het afgelopen jaar verder onder druk komen te staan. Dat meldt de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz in haar jaarlijkse rapport. Islamisten, Rijksburgers en links-extremisten bedreigen de veiligheid in het land, maar het grootste gevaar vormen nog steeds de rechts-extremisten. De groepen zijn deels verenigd in hun antisemitisme en vijandigheid ten opzichte van Israël, aldus de Verfassungsschutz. 

Lees meer

Rel op onderwijsministerie om academische vrijheid

Kort nieuws - 17 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Onderwijs, Bettina Stark-Watzinger (FDP), wil dat haar hoogste ambtenaar, staatssecretaris Sabine Döring, uit haar functie wordt ontheven. Aanleiding is haar reactie op een open brief van Berlijnse docenten die universiteitsbesturen oproepen geen politie op studenten af te sturen die protesteren tegen het geweld in Gaza.

Lees meer

Frühstücksei #25: Europa hat gewählt

Frühstücksei - 17 juni 2024 - Auteur: Katrin Pannekeet Frühstücksei #25: Europa hat gewählt
Vom 6. bis 9. Juni fand in 27 Ländern die Europawahl statt. EU-Bürger*innen wählten das neue Europäische Parlament. In Deutschland durften zum ersten Mal auch Jugendliche ab 16 Jahren wählen. Warum die Europawahl wichtig ist und wie es gelaufen ist, erfährst du in diesem Frühstücksei. Arbeitsblatt (PDF) Antwortblatt (PDF) 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger