Artikelen

Gemengde reacties op keuze voor Laschet als CDU-voorzitter

Kort nieuws - 18 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen, is zaterdag tot nieuwe CDU-voorzitter gekozen. Daarmee maakt hij een goede kans ook lijsttrekker voor de CDU/CSU bij de Bondsdagverkiezingen in september te worden. Een aantal Duitse politieke partijen is blij met zijn winst, anderen zien hem niet erg zitten.
Lees meer

Minister Maas eist onmiddellijke vrijlating Navalny

Kort nieuws - 18 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft de arrestatie van Alexej Navalny veroordeeld en eist dat de Russische oppositieleider onmiddellijk wordt vrijgelaten. "Dat hij direct na zijn aankomst door de Russische autoriteiten is gearresteerd, is volstrekt onbegrijpelijk", aldus Maas.
Lees meer

Armin Laschet gekozen tot nieuwe voorzitter CDU

Kort nieuws - 16 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen, is vanmorgen op het partijcongres gekozen tot nieuwe CDU-voorzitter. Hij versloeg rivalen Friedrich Merz en Norbert Röttgen.
Lees meer

Merkel wil nog sterker ingrijpen om virus af te remmen

Kort nieuws - 15 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering en de deelstaten overleggen aankomende dinsdag al over eventuele extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Kanselier Merkel heeft daarop aangedrongen. Het overleg zou eerst pas op 25 januari plaatsvinden, maar zo lang wil Merkel niet wachten. Ze overweegt nog strengere maatregelen om te voorkomen dat de Britse en Zuid-Afrikaanse mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden.
Lees meer

Duitse scholen huiverig voor Teams en Whatsapp

Achtergrond - 14 januari 2021 - Auteur: Lynn Stroo Duitse scholen huiverig voor Teams en Whatsapp
Voor veel scholieren in Duitsland stond de week na de kerstvakantie niet in het teken van aardrijkskunde, rekenen of geschiedenis, maar van technische mankementen. Omdat de meeste scholen tijdens de strikte lockdown de deuren gesloten houden, zijn de leerlingen aangewezen op krakkemikkig digitaal thuisonderwijs.
Lees meer

Duitse economie in 2020 met 5 procent gekrompen

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse economie is in 2020 met vijf procent gekrompen, blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse statistiekbureau.
Lees meer

RKI roept werkgevers op tot meer thuiswerken

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft donderdagmorgen een dringend beroep op werkgevers gedaan om meer thuiswerken mogelijk te maken.
Lees meer

Gezondheidsminister Spahn verdedigt coronastrategie in Bondsdag

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid, Jens Spahn, heeft woensdag in de Bondsdag zijn vaccinatiebeleid en zijn coronastrategie toegelicht en verdedigd.
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 13 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Zuid-Afrikaanse virusmutatie in Duitsland gevonden

Kort nieuws - 13 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De mutatie van het coronavirus die in Zuid-Afrika zorgt voor een hogere besmettelijkheid, is deze week in Duitsland opgedoken.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger