Artikelen

Klimaatactivisten in hongerstaking eisen gesprek met lijsttrekkers

Kort nieuws - 21 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een groep klimaatactivisten houdt al bijna drie weken een hongerstaking in de buurt van het Bundeskanzleramt, het kantoor van kanselier Merkel in Berlijn. De activisten eisen nog voor de verkiezingen aankomende zondag een gesprek met de kanselierskandidaten Armin Laschet (CDU), Olaf Scholz (SPD) en Annalena Baerbock (Groenen). 
Lees meer

Onderzoek naar illegale giften aan AfD-lijsttrekker Weidel stopgezet

Kort nieuws - 21 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Openbaar Ministerie in Konstanz (Baden-Württemberg) heeft een strafzaak stopgezet, waarin het ging om illegale partijfinanciering aan AfD-lijsttrekker Alice Weidel en drie andere AfD-politici. Volgens het OM is er niet genoeg bewijs dat ze de partijwet hebben overtreden.
Lees meer

Mondkapjesweigeraar schiet kassamedewerker dood

Kort nieuws - 20 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 49-jarige man uit Idar-Oberstein in Rijnland-Palts heeft zaterdag de 20-jarige kassamedewerker van een tankstation in die plaats doodgeschoten. Hij deed dat volgens de politie omdat de medewerker hem vroeg een mondkapje te dragen en hij een 'statement wilde maken'. Dit motief is vandaag bekendgemaakt.
Lees meer

Frühstücksei XXL Woche 38: Austausch

Frühstücksei - 20 september 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei XXL Woche 38: Austausch
Am 22. September wird in den Niederlanden der Tag der deutschen Sprache 2021 gefeiert. Schulen, Hochschulen und Unternehmen im ganzen Land beteiligen sich mit verschiedenen Aktionen, bei denen die deutsche Sprache im Mittelpunkt steht. Das Thema dieses Jahr: Austausch.
Lees meer

SPD-lijsttrekker Scholz moet zich verantwoorden in Bondsdag

Kort nieuws - 20 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse SPD-lijsttrekker en minister van Financiën Olaf Scholz heeft zich maandagmorgen in een Bondsdagcommissie verantwoord voor de kritiek op de witwas-eenheid FIU. 
Lees meer

FDP en Groenen zetten eindsprint verkiezingsstrijd in

Kort nieuws - 20 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Groenen en de FDP maken een grote kans deel uit te maken van de volgende Duitse regering. Beide partijen hebben op partijcongressen afgelopen weekeinde de eindsprint voor de verkiezingen op 26 september ingezet.
Lees meer

Derde tv-debat: SPD en Groenen stralen eensgezindheid uit

Kort nieuws - 20 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In het derde en laatste tv-debat tussen de drie Duitse kanselierskandidaten hebben de SPD en de Groenen zondagavond laten zien dat ze het over veel thema's eens zijn. SPD-lijsttrekker Scholz kwam volgens de kijkers wederom als winnaar uit de bus.
Lees meer

Speurhonden checken op corona bij concert Hannover

Kort nieuws - 17 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een concert in Hannover deze zondag worden speurhonden ingezet om de bezoekers te controleren op corona. De honden kunnen een coronabesmetting in zweet ruiken.
Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

Achtergrond - 17 september 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom 2G als alternatief voor de lockdown
Enkele Duitse deelstaten hebben deze week de zogeheten ‘2G-regeling’ ingevoerd: alleen wie gevaccineerd of genezen is, mag deelnemen aan culturele evenementen of horeca bezoeken. Een testbewijs geeft dan geen toegang. De nieuwe regel wordt door de verantwoordelijke politici aangeprezen als beste middel om een sterke stijging van de corona-besmettingen de komende herfst te voorkomen. Maar de kritiek erop is groot.
Lees meer

Peiling: SPD blijft op lichte voorsprong

Kort nieuws - 17 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met nog maar iets meer dan een week te gaan voor de verkiezingen, in de strijd om de koppositie in de peilingen heel spannend. Volgens de peiling Deutschlandtrend van de ARD van donderdag overtuigt de SPD op dit moment 26 procent van de kiezers. Dat is vier procent meer dan de CDU/CSU, die 22 procent van de kiezers achter zich heeft. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger