Artikelen

De sneltest

Columns - 9 april 2021 - Auteur: Merlijn Schoonenboom De sneltest
De theaterzaal is leeg, maar de dame wijst me naar mijn plaats op een roodpluche stoel. Haar ogen lachen me toe, de rest is bedekt achter een masker en beschermingsfolie. Het lijkt een absurdistische kunstperformance, maar hier, in de grote zaal van het dorpstheater, haal ik mijn door de Duitse overheid goedgekeurde corona-sneltest - gratis, wekelijks, eindelijk. Dus: is nu alles goed?
Lees meer

'Overleg deelstaten afgezegd, regering wil ingrijpen'

Kort nieuws - 9 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse gezondheidsminister Jens Spahn wil een strengere lockdown om de derde golf van de coronapandemie af te vlakken. Ook kanselier Merkel heeft zich daarvoor uitgesproken. Omdat de deelstaten het oneens zijn, is hun overleg van aanstaande maandag afgezegd. De regering wil de wet aanpassen, zodat ze aan de 'noodrem' kan trekken bij veel besmettingen. Dat melden Duitse media vrijdag.
Lees meer

'Proeftuin' Tübingen sluit terrassen weer

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Zuid-Duitse stad Tübingen, de laatste weken veel in het nieuws vanwege het experiment om terrasjes, bioscopen en winkels te openen voor bezoekers die zich lieten testen, heeft de terrassen weer gesloten. Bioscopen en winkels blijven wel open, en de burgemeester heeft aangegeven dat nog intensiever zal worden getest.
Lees meer

Coronadashboard voor grensstreek

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanaf vandaag zijn de corona-besmettingscijfers aan weerszijden van de grens beter te vergelijken. Grenspost Düsseldorf, de vertegenwoordiging van Nederlandse provincies in Noordrijn-Westfalen, heeft een Covid-19-dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd. 
Lees meer

Proef met sneltests voor studenten in Düsseldorf

Kort nieuws - 8 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Heinrich Heine Universität in Düsseldorf laat een deel van de afstudeer-studenten toe tot de universiteit als ze een negatieve sneltest kunnen tonen. Het gaat om een proef.
Lees meer

Verontwaardiging over Duitse testplicht in grensstreek

Kort nieuws - 7 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De testplicht voor Nederlanders die naar Duitsland reizen zorgt voor verwarring en verontwaardiging in de grensstreek. Sinds dinsdag moet iedereen die naar Duitsland reist, zich vooraf op corona laten testen. Dat komt omdat Nederland sinds zondag als risicogebied met veel besmettingen geldt (Hochinzidenzgebiet).
Lees meer

Frühstücksei Woche 14: Frühling!

Frühstücksei - 7 april 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 14: Frühling!
Der Frühling steht vor der Tür! Die Blümlein blühen und die Vögel legen ihre Eier. Im Frühling gibt es einige Feiertage wie Ostern und den Tag der Arbeit am 1. Mai. Worauf freut ihr euch am meisten in dieser neuen Jahreszeit?
Lees meer

Saarland uit lockdown met teststrategie

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de Duitse deelstaat Saarland mogen vandaag terrassen, culturele instellingen en sportscholen weer open voor bezoekers die een negatieve coronatest van minder dan 24 uur oud kunnen laten zien. Op het experiment is veel kritiek, nu de besmettingscijfers al weken stijgen. 
Lees meer

NRW-premier Laschet wil korte harde 'bruglockdown' in april

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Armin Laschet (CDU) van Noordrijn-Westfalen wil een korte harde lockdown in april. Hij noemt dat een Brückenlockdown (bruglockdown), die de tijd moet overbruggen tot meer mensen zijn gevaccineerd.
Lees meer

Online herdenken blijft, denkt Buchenwald

Achtergrond - 6 april 2021 - Auteur: Lynn Stroo Online herdenken blijft, denkt Buchenwald
Voor het tweede jaar op rij is het deze maanden stil in de Duitse bezoekerscentra die in veel voormalige concentratiekampen zijn ingericht. De jaarlijkse bevrijdingsherdenkingen kunnen door de coronapandemie niet doorgaan. In 2020 werd snel een digitaal programma opgetuigd. De Stiftung Gedenkstätten Buchenwald und Mittelbau-Dora geeft daar dit jaar vervolg aan. “Het is belangrijk om de verhalen te blijven herhalen.”
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger