Artikelen

Corona in Duitsland: update donderdag 2 april

Kort nieuws - 2 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft het aantal IC-bedden verhoogd van 28.000 naar 40.000. Op Duitse IC's liggen inmiddels 113 patiënten uit andere EU-landen. De Corona-maatregelen worden verlengd tot en met 19 april. De Duitse regering maakt een uitzondering op de inreisbeperkingen voor seizoensarbeiders. 
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 1 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat steeds wordt aangevuld.
Lees meer

Corona in Duitsland: update woensdag 1 april

Kort nieuws - 1 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft de corona-maatregelen verlengd tot na Pasen. Bijna een half miljoen Duitse bedrijven hebben arbeidstijdverkorting voor personeel aangevraagd. Lufthansa vraagt voor 87.000 medewerkers arbeidstijdverkorting aan.
Lees meer

Corona in Duitsland: update dinsdag 31 maart

Kort nieuws - 31 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut roept Duitsers op Covid-19 serieus te nemen. Uit een studie zou blijken dat minder dan de helft van de Duitsers denkt dat het een gevaarlijke ziekte is.
Lees meer

Italië roept in Duitse krant op tot financiële EU-steun in coronacrisis

Kort nieuws - 31 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Italiaanse politici hebben dinsdag een met paginagrote brief geadverteerd in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Italië en andere zuidelijke landen willen financiële steun van de EU voor de schade door de coronacrisis.
Lees meer

Frühstücksei Woche 14: Abitur-Prüfungen

Frühstücksei - 31 maart 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 14: Abitur-Prüfungen
Die Schulen in Deutschland sind wegen des Coronavirus bis zum Ende der Osterferien geschlossen. Das hat auch Folgen für die Abitur-Prüfungen (= eindexamens). In den Niederlanden hat die Regierung beschlossen die Abitur-Prüfungen zu streichen. In Deutschland aber werden die Abitur-Prüfungen durchgeführt. Dieses Frühstücksei erklärt, warum in Deutschland die Abitur-Prüfungen stattfinden.
Lees meer

Corona in Duitsland: update maandag 30 maart

Kort nieuws - 30 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is gestegen naar 57.298, 455 Covid-19-patiënten zijn overleden. Twee Nederlandse coronapatiënten uit Zwolle zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Münster.
Lees meer

Corona in Duitsland: update zondag 29 maart

Kort nieuws - 29 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Angela Merkel heeft dit weekeinde in een podcast om geduld gevraagd. Het is te vroeg om te discussiëren over het versoepelen van de maatregelen, zei Merkel vanuit haar thuisquarantaine. "Het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen geeft helaas nog geen aanleiding de teugels te laten vieren en de regels te versoepelen."
Lees meer

CDU-minister in Hessen overleden

Kort nieuws - 29 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister van Financiën van de deelstaat Hessen, Thomas Schäfer (54) is zaterdag dood gevonden. De politie gaat ervan uit dat de CDU'er zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt. (Update 30 maart met reactie Bouffier)
Lees meer

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

Achtergrond - 27 maart 2020 - Auteur: Marja Verburg ‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’
“Blijf binnen!” adviseerden de Duitse vriendinnen van Petra, medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), haar. “Ga naar buiten en tank vitamine D!” riepen haar Nederlandse vrienden en collega’s. Ook andere DIA-medewerkers zien in coronatijden mentaliteitsverschillen tussen beide landen. Drie van hen vertellen via een videochat vanuit huis over hun ervaringen van de afgelopen weken. “In Duitsland zijn ze veel voorzichtiger, maar ze willen wel contant blijven betalen.”
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger