Artikelen

Weihnachts-eik

Columns - 16 december 2017 - Auteur: Iduna Paalman Weihnachts-eik
In de klas zit een hoog-intelligente jongen, Levi*, en omdat ik net heb geleerd dat hoog-intelligente leerlingen niet per definitie hoge cijfers halen (vaak juist niet) of leergierig alles opzuigen wat in een les behandeld wordt, hebben wij als docenten bepaalde handvatten gekregen om met hem om te gaan. Wij moeten er bijvoorbeeld niet van opkijken als hij tijdens het maken van een opdracht ineens een hele zwerm kraanvogels heeft gevouwen van papier uit zijn schrift, of midden in een gefocust klassenmoment plots iets roept wat hij echt niet binnen kan houden.
Lees meer

SPD gaat onderhandelen met CDU/CSU

Kort nieuws - 15 december 2017
Het Duitse SPD-bestuur heeft zich uitgesproken voor coalitie-onderhandelingen met CDU en CSU over een zogenoemde Grote Coalitie (GroKo).
Lees meer

De zwarte weduwe

Columns - 15 december 2017 - Auteur: Carsten Brzeski De zwarte weduwe
Het valt op dat de namen voor de mogelijke Duitse coalities altijd verwijzen naar zonnige en verre landen. De jamaicaoptie of de keniacoalitie. Wijst dat op een verlangen naar ‘don’t worry be happy?’, op een vlucht uit de complexe Duitse realiteit? Waarom is het niet zo zonnig in Berlijn? En waarom gedragen mogelijke coalitiepartners zich alsof ze naar de slachtbank worden gevoerd (SPD) of juichen ze dat ze de dans ontsprongen zijn (FDP)? Dat heeft alles te maken met een ander tropisch fenomeen: de zwarte weduwe.
Lees meer

Ook de kiezers zijn om: meerderheid voor GroKo

Kort nieuws - 15 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vandaag beslist de Duitse SPD of de partij gaat onderhandelen met CDU en CSU over een zogenoemde Grote Coalitie, de GroKo. 
Lees meer

Twee AfD-Bondsdagleden verliezen immuniteit

Kort nieuws - 14 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft woensdag op verzoek van justitie de immuniteit van twee parlementariërs van de AfD opgeheven.
Lees meer

CDU wil onderhandelen over GroKo, SPD denkt nog na

Kort nieuws - 14 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de eerste verkennende gesprekken tussen CDU, CSU en SPD woensdag willen de christendemocraten snel met coalitie-onderhandelingen beginnen. De SPD wil vrijdag over een volgende stap beslissen.
Lees meer

Vliegmaatschappij Niki vraagt faillissement aan

Kort nieuws - 14 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Air-Berlin-dochtermaatschappij Niki heeft woensdag faillissement aangevraagd, nadat Lufthansa haar overnamebod had ingetrokken. 
Lees meer

Huiszoekingen bij islamisten in heel Berlijn

Kort nieuws - 14 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie doet in heel Berlijn huiszoekingen bij islamisten. Zij zouden in IS-gebied zijn geweest.
Lees meer

Kretschmer nieuwe minister-president van Saksen

Kort nieuws - 14 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Michael Kretschmer (CDU) is woensdag tot nieuwe minister-president van Saksen gekozen. Hij volgt zijn partijgenoot Tillich op, die na het slechte resultaat van de CDU bij de Bondsdagverkiezingen in september besloot op te stappen. 
Lees meer

Frühstücksei Woche 50: Advent, Advent ...

Frühstücksei - 13 december 2017 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 50: Advent, Advent ...
Wir stecken mitten in der Adventszeit, das ist die Zeit vor Weihnachten. Eine ganz besondere Zeit, in der es nach Plätzchen riecht, Kerzen brennen und Adventskalender das Warten auf Heiligabend erleichtern. Aber was haben all diese alten (christlichen) Bräuche mit einem Roboter zu tun? Das heutige Frühstücksei macht einen Ausflug in die Adventstradition in Deutschland. Nächste Woche macht das Frühstücksei dann eine Reise in die Zukunft der Adventszeit und klärt, was es mit dem rennenden Roboter auf sich hat. Reist ihr mit?  
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger