Artikelen

DDR-roman Brigitte Reimann vertaald en zonder censuur

Boeken - 1 maart 2024 - Auteur: Karolien Berkvens DDR-roman Brigitte Reimann vertaald en zonder censuur
Dat de roman Die Geschwister van Brigitte Reimann zestig jaar na verschijnen nu alsnog in het Nederlands is vertaald, heeft alles te maken met een recente, spannende ontdekking.

Lees meer

Scholz: Ik zal geen soldaten naar Oekraïne sturen

Kort nieuws - 1 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz heeft deze week uitgelegd dat hij geen Taurus-raketten aan Oekraïne wil leveren omdat die ook doelen in Rusland kunnen raken. Hij wil niet dat Duitse soldaten bij programmering van de raketten worden ingezet. 

Lees meer

Celstraf voor straatgeweld Eritreërs in Stuttgart

Kort nieuws - 1 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Stuttgart leidde een feest van Eritrese regeringsgezinden in september 2023 tot gewelddadige confrontaties tussen politie en Eritreërs die de feestvierenden wilden aanvallen. Een van de geweldplegers is donderdag veroordeeld tot 3 jaar en 9 maanden celstraf.

Lees meer

Vakbond en klimaatbeweging voeren samen actie

Kort nieuws - 1 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De grote staking in het Duitse openbaar vervoer wordt deze vrijdag geflankeerd door demonstraties van Fridays for Future en vakbond Verdi voor een beter OV.

Lees meer

Bij het nieuws: Rote Armee Fraktion

Achtergrond - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb Bij het nieuws: Rote Armee Fraktion
Daniela Klette, voormalig terroriste van de Rote Armee Fraktion (RAF), is op 27 februari in Berlijn gearresteerd. In haar woning zijn volgens de politie wapens, munitie en explosieven gevonden. De zeer gewelddadige linkse terreurorganisatie was in de jaren zeventig, tachtig en negentig in Duitsland actief en wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van 34 mensen. Lees meer over de RAF in ons overzicht:

Lees meer

Wapens gevonden in woning ex-RAF-terroriste Klette

Kort nieuws - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de woning van de maandagavond opgepakte Daniela Klette zijn volgens de politie wapens, munitie en explosieven gevonden. Omwonenden werden korte tijd geëvacueerd. Klette werd al meer dan dertig jaar gezocht omdat ze vermoedelijk betrokken was bij aanslagen van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion.

Lees meer

Duitse regionale OV staakt

Kort nieuws - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In grote delen van Duitsland rijden donderdag en vrijdag geen bussen, metro's en trams. Vakbond Verdi heeft tot een staking opgeroepen. 

Lees meer

EU-wet over productieketens mede door Duitsland gestrand

Kort nieuws - 29 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De EU-richtlijn over ketenaansprakelijkheid, over het waarborgen van mensenrechten en duurzaamheidsstandaards in productieketens, was al zo goed als uitonderhandeld. Maar nadat Duitsland draaide en zich van stemming wilde onthouden, haakten ook andere EU-lidstaten af. Woensdag bleek het merendeel van de EU-lidstaten er toch niet voor te zijn.

Lees meer

Duits marineschip weert Houthi-aanval af op Rode Zee

Kort nieuws - 28 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse fregat 'Hessen' heeft voor het eerst een aanval van een Houthi-militie op de Rode Zee afgeslagen. De Duitse marine haalde daarbij twee drones uit de lucht.

Lees meer

Kritiek op Berlinale om Palestijnse steunbetuigingen

Kort nieuws - 27 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tijdens de prijsuitreiking van het filmfestival Berlinale in Berlijn hebben meerdere sprekers aandacht gevraagd voor het lot van de Palestijnen in Gaza. Dat daarbij de aanval van Hamas op Israël en de Israëlische gegijzelden niet werden genoemd, zorgt voor een rel in Duitsland.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger