Artikelen

Laudatio Johan Simons door Geert Mak

Achtergrond - 27 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb Laudatio Johan Simons door Geert Mak
Johan Simons is Europeaan tot in z'n tenen, zei Geert Mak in een prachtige laudatio voor de theaterregisseur die de Otto von der Gablentzprijs heeft gewonnen. En: "Hij eist dat het publiek zelf gaat nadenken over wie we eigenlijk zijn, waarin we als westerse samenleving tekort schieten."
Lees meer

Hamburg stuurt Berlijnse G20-agenten terug na wangedrag

Kort nieuws - 27 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie in Hamburg heeft honderden agenten uit Berlijn, die ter versterking vanwege de G20-top waren opgeroepen, maandag teruggestuurd. 
Lees meer

Merkel wil 'huwelijk voor iedereen' niet langer tegenhouden

Kort nieuws - 27 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier en CDU-partijleider Angela Merkel heeft maandag aangegeven dat ze de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht niet langer wil tegenhouden. In een podiuminterview van vrouwenblad Brigitte in Berlijn zei ze dat een discussie wil 'die eerder in de richting van een beslissing op grond van ieders geweten gaat'. Dat zou betekenen dat parlementariërs naar eigen eer en geweten mogen stemmen en niet gebonden zijn aan de fractiediscipline. In dat geval is er waarschijnlijk een meerderheid voor de 'Ehe für Alle'.
Lees meer

Programma bekend voor uitvaart Kohl zaterdag

Kort nieuws - 26 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het programma voor de uitvaart van oud-kanselier Helmut Kohl zaterdag is bekend. In de ochtend is in Straatsburg een herdenking in aanwezigheid van prominente (oud-)politici. Kanselier Merkel houdt een toespraak. Daarna wordt Kohl per helicopter naar zijn geboorteplaats Ludwigshafen gebracht, waar hij per auto door de stad naar de oever van de Rijn wordt gereden. Daar wordt het lichaam van Kohl op een schip gebracht,dat de Rijn af vaart naar Speyer. In de dom van Speyer is een gedenkdienst voor genodigden. Het requiem dat daar klinkt wordt op televisie uitgezonden. Daarna wordt de oud-kanselier begraven op een begraafplaats in Speyer. Een officiële staatsbegrafenis krijgt Kohl op eigen verzoek niet. Lees meer bij Spiegel Online
Lees meer

Frühstücksei Woche 26: Ramadan

Frühstücksei - 26 juni 2017 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 26: Ramadan
Am 25. Juni 2017 ging der Fastenmonat Ramadan zu Ende. Das heißt, dass überall auf der Welt Muslime das Fest des Fastenbrechens feierten. Je nach Land und Region gibt es Unterschiede in der Dauer und Art des Festes, aber die meisten feiern das Fest auf jeden Fall mit großen Mengen an Süßwaren und anderen (selbstzubereiten) Spezialitäten. Natürlich wurde in Deutschland auch gefeiert.
Lees meer

Studie: Armoede onder Duitse ouderen neemt komende jaren toe

Kort nieuws - 26 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een toenemend aantal ouderen zal de komende decennia moeite hebben om rond te komen, heeft de Bertelsmann Stiftung berekend. De studie wordt maandag gepresenteerd. 
Lees meer

Schulz valt Merkel aan op SPD-congres

Kort nieuws - 26 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
SPD-lijsttrekker Martin Schulz heeft zondag tijdens het partijcongres in Dortmund hard uitgehaald naar kanselier Merkel. Hij noemde het een aanslag op de democratie dat ze het debat over de toekomst van het land uit de weg gaat. 
Lees meer

Bondsdag wil rehabilitatie voor veroordeelde homo's

Kort nieuws - 23 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bondsdag heeft donderdag besloten dat alle homoseksuelen die veroordeeld zijn voor seksuele handelingen met iemand van hetzelfde geslacht, alsnog worden gerehabiliteerd. 
Lees meer

Rechter verbiedt protestkamp Hamburg tegen G20-top

Kort nieuws - 23 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De hogere bestuursrechtbank in Hamburg heeft een kampement voor demonstranten tegen de G20-top op 7 en 8 juli verboden. 
Lees meer

Duitse opsporingsdiensten mogen telefoons hacken

Kort nieuws - 23 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bondsdag heeft donderdag een wet aangenomen die het hacken van een mobiele telefoon door opsporingsdiensten toestaat, zodat berichtendiensten als Whatsapp kunnen worden afgeluisterd. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger