Artikelen

Studie naar concerten: ventilatie, afstand en mondkapjes nodig

Kort nieuws - 30 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Onderzoekers van de Universiteit Halle (Saale) hebben donderdag de resultaten gepresenteerd van een studie naar het veilig organiseren van concerten tijdens een pandemie. In augustus gaf Tim Bendzko drie korte concerten voor 1400 toeschouwers in Leipzig. Daarbij werden drie verschillende concepten uitgeprobeerd. De deelnemers droegen een FFP2-masker en zijn vooraf getest op corona.
Lees meer

Corona in Duitsland (30-10): Flixbus stopt met rijden

Kort nieuws - 30 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Omdat in Duitsland vanaf maandag een gedeeltelijke lockdown ingaat om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stopt de lowbudget busservice Flixbus en ook Flixtrain met rijden in Duitsland. Vrijdag meldde het Robert Koch Institut 18.681 nieuwe besmettingen, wederom flink meer dan de dag ervoor.
Lees meer

Corona in Duitsland (29-10): Duitsland wil grenscontroles intensiveren

Kort nieuws - 29 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken wil de Bundespolizei, de landelijke politie, meer inzetten bij de controle van de coronamaatregelen. Hij wil onder meer de grenscontroles intensiveren.
Lees meer

Duitsland voert voor maand november lockdown in

Achtergrond - 28 oktober 2020 - Auteur: Marja Verburg Duitsland voert voor maand november lockdown in
Duitsland voert op maandag 2 november nieuwe, strengere coronamaatregelen in. Die moeten het aantal contacten flink beperken. Horeca, theaters, bioscopen en amateursportclubs gaan dicht. Ook wordt het aantal mensen dat mag samenkomen drastisch ingeperkt. De maatregelen gelden voor de maand november.
Lees meer

Nieuwe corona-lockdown in Duitsland vanaf 2 november

Kort nieuws - 28 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland voert al op maandag 2 november nieuwe, strengere coronamaatregelen in. Die moeten het aantal contacten flink beperken. Horeca, theaters, bioscopen en amateursportclubs gaan dicht. Ook wordt het aantal mensen dat mag samenkomen drastisch ingeperkt. De maatregelen gelden voor de maand november.
Lees meer

Chemnitz wordt culturele hoofdstad van Europa in 2025

Kort nieuws - 28 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Chemnitz, in Saksen, moet culturele hoofdstad van Europa in 2025 worden. Een Europese jury heeft de stad uitgekozen.
Lees meer

Duitsland door je koptelefoon

Achtergrond - 28 oktober 2020 - Auteur: Jesse Oude Egberink Duitsland door je koptelefoon
Meer te weten komen over het alledaagse leven in de DDR, de geschiedenis van Bauhaus, of luisteren naar verhalen uit de Tweede Wereldoorlog? Duitslandweb-redacteur Jesse Oude Egberink tipt enkele podcasts die je inzicht verschaffen in de Duitse maatschappij en recente geschiedenis, in het Nederlands en in het Duits. Onderweg, bij het doen van de afwas of gewoon vanuit je luie stoel. En voor wie deze winter beter Duits wil leren nog enkele taal-podcasts.
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 28 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Frühstücksei Woche 44: Lieblingsmensch

Frühstücksei - 28 oktober 2020 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 44: Lieblingsmensch
Die Tage werden kürzer, die Nächte werden länger und es ist bereits Herbst. Wegen des Wetters oder wegen der steigenden Corona-Zahlen: In den nächsten Wochen werden wir alle wohl viel zuhause sein. Das ist Grund genug, uns in dieser Zeit mit den Menschen zu beschäftigen, die wir besonders gerne haben. (Beste) Freunde, Eltern oder Geschwister – mit wem verbringt ihr eure Tage am liebsten? Mit wem telefoniert ihr gerne? Wer ist euer Lieblingsmensch?
Lees meer

Corona in Duitsland (28-10): Zorgelijke cijfers en spoedoverleg

Kort nieuws - 28 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal nieuwe corona-besmettingen neemt rap toe in Duitsland. Het Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft woensdagochtend 14.964 nieuwe besmettingen gemeld.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger