Artikelen

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Achtergrond - 27 maart 2023 - Auteur: Wiebke Pittlik Duits-Nederlandse top in Rotterdam
Een flinke delegatie van de Duitse regering is maandagavond in Rotterdam voor overleg met de Nederlandse regering over de Nederlands-Duitse samenwerking op allerlei terreinen. Onder leiding van kanselier Scholz en premier Rutte overleggen de twee ministersploegen over actuele kwesties op de verschillende beleidsterreinen. Ze doen dat in het Depot van het museum Boijmans van Beuningen.

Lees meer

Crisisoverleg bondsregering duurt de hele nacht

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP zijn zondagavond bij elkaar gekomen om de angel uit een aantal conflicten te halen, maar dat is lastig gebleken. Anders dan ze van plan waren, hebben ze de hele nacht door vergaderd en ook maandagochtend waren ze er nog niet uit.

Lees meer

Grote staking: nauwelijks trein- en vliegverkeer in Duitsland

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het is een van de grootste vervoersstakingen in Duitsland: intercity-treinen rijden vandaag helemaal niet, regionale treinen staan grotendeels stil en ook veel vliegtuigen blijven aan de grond. Miljoenen reizigers zijn de dupe van de stakingen en ook het goederenvervoer wordt erdoor getroffen.

Lees meer

Referendum Berlijn over klimaatbeleid haalt het niet

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een referendum over een klimaatneutraal Berlijn in 2030 in plaats van 2045 heeft zondag niet de benodigde instemming behaald. 

Lees meer

Duitsland en EU hebben compromis bereikt over e-fuels

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en de Europese Commissie hebben een compromis bereikt in hun conflict over de afschaffing van verbrandingsmotoren vanaf 2035 en het gebruik van e-fuels. Dat maakte de Duitse minister van Verkeer Volker Wissing (FDP) zaterdag bekend.

Lees meer

Referendum Berlijn: Klimaatneutraal in 2030?

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Berlijners kunnen zondag meedoen aan een referendum over het klimaatbeleid van de stad. De initiatiefnemers willen dat Berlijn zich tot doel stelt in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat is 15 jaar eerder dan in het klimaatverdrag van Parijs is afgesproken. 

Lees meer

Staking maandag: geen treinverkeer in Duitsland

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een massale staking in het openbaar vervoer zorgt ervoor dat aanstaande maandag in Duitsland maar weinig trein- bus- en vliegverkeer zal zijn. De Deutsche Bahn heeft bij voorbaat alle interregionale verbindingen geschrapt. Ook op de meeste luchthavens wordt gestaakt.

Lees meer

Nog geen uitkomst in conflict over e-fuels

Kort nieuws - 23 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie en Duitsland zoeken nog steeds naar een compromis in de discussie over een verbod op de verbrandingsmotor vanaf 2035. De Europese Commissie heeft deze week een voorstel naar Berlijn gestuurd, maar Der Spiegel meldde donderdag dat minister Wissing van Verkeer daar niets in ziet.

Lees meer

Mysterieuze botresten van terrein FU Berlijn bijgezet

Kort nieuws - 23 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op een terrein van de Freie Universität (FU) Berlin zijn de afgelopen jaren duizenden botresten gevonden, van mensen en van dieren. Ze zijn zeer waarschijnlijk afkomstig uit een instituut waar tussen 1927 en 1945 onder meer organen van vermoorde gevangenen werden onderzocht. De botresten worden vandaag op een nabij gelegen begraafplaats bijgezet . 

Lees meer

Scholz met ministers maandag in Rotterdam voor overleg

Kort nieuws - 22 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse premier Rutte en een aantal van zijn ministers ontvangen maandag 27 maart kanselier Scholz en een afvaardiging van de bondsregering in het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger