Artikelen

Deelstaat Nedersaksen wil corona-controles aan Nederlandse grens

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Stephan Weil (SPD) van de deelstaat Nedersaksen roept de bondsregering op om coronatests te verplichten voor iedereen die de grens met Duitsland over komt en te zorgen voor meer controles op autoverkeer. Hij doelt in het bijzonder op reizigers uit Nederland, die in zijn deelstaat tot een stijging van het aantal coronabesmettingen lijken te zorgen.
Lees meer

Angst voor corona-uitbraken na overstromingen

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatregeringen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vrezen corona-uitbraken in de overstroomde regio's. Kanselier Merkel bezoekt vandaag het zwaar getroffen Bad Münstereifel.
Lees meer

Humboldt Forum in Berlijn opent voor publiek

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bijna twee jaar later dan gepland kan het publiek vanaf dinsdag het nieuwe cultuur- en museumcentrum Humboldt Forum in Berlijn bezoeken. Het is onderdeel van het herbouwde stadsslot op Unter den Linden, in het hart van de stad. 
Lees meer

Overstromingen Duitsland hebben meer dan 160 levens gekost

Kort nieuws - 19 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het dodental van de overstromingen in Duitsland is maandag verder opgelopen. Meer dan 160 mensen zijn om het leven gekomen door de watermassa's die alles op hun weg meesleurden. Zondag bezocht kanselier Angela Merkel de getroffen stadjes in de Eifel. "Surreële, spookachtige beelden", zei Merkel.
Lees meer

Deelstaatverkiezingen in Thüringen in september gaan niet door

Kort nieuws - 19 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De inwoners van Thüringen zouden op 26 september, de dag van de Bondsdagverkiezingen, ook een nieuw deelstaatparlement kiezen. Maar omdat de partijen in het Oost-Duitse Bundesland het niet eens konden worden over nieuwe deelstaatverkiezingen, gaan ze niet door. De tijdelijk gevormde minderheidsregering van Bodo Ramelow (Die Linke) moet nu aanblijven. 
Lees meer

Catastrofale overstromingen eisen meer dan 140 levens

Achtergrond - 17 juli 2021 - Auteur: Wiebke Pittlik Catastrofale overstromingen eisen meer dan 140 levens
De overstromingen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts hebben het leven gekost aan zeker 143 mensen. Honderden mensen raakten gewond en een onbekend aantal mensen wordt vermist. Het opruimen is in volle gang, maar nieuwe overstromingen dreigen nog. Gevreesd wordt dat de Steinbachstuwdam bij Euskirchen doorbreekt.
Lees meer

Factsheet verkiezingen Duitsland 2021

Achtergrond - 16 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Factsheet verkiezingen Duitsland 2021
Duitsland maakt zich op voor de Bondsdagverkiezingen. Na 16 jaar zwaait Merkel af als kanselier. Wie haar opvolgt en welke partijen de nieuwe Duitse regering gaan vormen, is nog open. Een overzicht van de feiten en cijfers rond de Bondsdagverkiezingen.
Lees meer

Nederland geldt weer als risicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 16 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland zet Nederland vanaf zondag 18 juli weer op de lijst van corona-risicogebieden. Ondanks dat het aantal besmettingen volgens het Robert Koch Institut (RKI) bij 376,2 per 100.000 inwoners per 7 dagen ligt, geldt Nederland niet als Hochinzidenzgebiet (gebied met veel besmettingen).
Lees meer

Overstromingen Duitsland: Meer dan 100 doden, huizen Erftstadt ingestort

Kort nieuws - 16 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De catastrofale overstromingen in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen breiden zich vrijdagmorgen nog steeds uit. De autoriteiten meldden rond het middaguur meer dan 100 doden; 60 in Rijnland-Palts en 43 in Noordrijn-Westfalen. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Ook in Baden-Württemberg zijn overstromingen door de sterke regenval.
Lees meer

Noodweer in Duitsland: Tientallen doden en vermisten

Kort nieuws - 15 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaten Rijnland-Palts (RP) en Noordrijn-Westfalen (NRW) zijn zeer zwaar getroffen door de hevige regenval van woensdag en donderdag. Er zijn inmiddels meer dan veertig doden en tientallen mensen worden vermist.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger