Artikelen

Sneltests in Duitsland vanaf vandaag niet meer gratis

Kort nieuws - 11 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Sneltests die in Duitsland toegang geven tot bijvoorbeeld restaurants zijn vanaf vandaag niet meer gratis in Duitsland. Op een paar uitzonderingen na moeten mensen die niet zijn gevaccineerd of genezen van een coronabesmetting zelf betalen voor een toegangstest.
Lees meer

Berlijn koerst aan op stoplichtcoalitie

Achtergrond - 7 oktober 2021 - Auteurs: Marja Verburg, Wiebke Pittlik Berlijn koerst aan op stoplichtcoalitie
Kanselierskandidaat Olaf Scholz van de Duitse SPD is donderdag vastberaden begonnen aan verkennende coalitie-besprekingen met De Groenen en de FDP. De CDU/CSU moet van de zijlijn toekijken. Die partij komt pas weer aan zet als de onderhandelingen over een zogenoemde Ampelkoalition (stoplichtcoalitie, rood-geel-groen) vastlopen.
Lees meer

Laschet stapt niet op, maar is daar wel toe bereid

Kort nieuws - 7 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De lijsttrekker en partijvoorzitter van CDU/CSU, Armin Laschet, heeft in een persconferentie donderdagmiddag aangekondigd dat de partij zich nog steeds hardmaakt voor regeringsdeelname. Hij is bereid af te treden als partijvoorzitter, als dat een Jamaica-coalitie in de weg staat, liet hij weten. Hij wil verder dat op een extra partijcongres wordt besproken welke personele gevolgen de verkiezingsnederlaag moet hebben.
Lees meer

Twee jaar na aanslag Halle: antisemitisme toegenomen

Achtergrond - 7 oktober 2021 - Auteur: Jesse Oude Egberink Twee jaar na aanslag Halle: antisemitisme toegenomen
Op 9 oktober is het precies twee jaar geleden dat er in Halle, Saksen-Anhalt, een aanslag op een synagoge werd gepleegd. Twee mensen kwamen daarbij om het leven. De aanslag veroorzaakte een schokgolf in Duitsland.
Lees meer

Voormalige kampbewaker Sachsenhausen voor de rechter

Kort nieuws - 7 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 100-jarige oud-SS'er die tijdens de Tweede Wereldoorlog als bewaker in concentratiekamp Sachsenhausen werkte, moet zich vanaf vandaag voor de rechtbank in Brandenburg an der Havel verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gruwelijke moorden die in het kamp zijn gepleegd.
Lees meer

Duitse zanger Gil Ofarim beschuldigt hotel van antisemitisme

Kort nieuws - 7 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is ophef ontstaan na een voorval in een hotel in Leipzig. De Duits-joodse zanger Gil Ofarim zou daar naar eigen zeggen dinsdag bij het inchecken gevraagd zijn om zijn ketting met Davidsster af te doen. Het Openbaar Ministerie doet inmiddels onderzoek naar de zaak. 
Lees meer

Duitse sneltests vanaf aankomende week niet langer gratis

Kort nieuws - 7 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanaf 11 oktober komen de gratis sneltests in Duitsland te vervallen. Wie niet gevaccineerd is en bijvoorbeeld een restaurant wil bezoeken, moet vanaf dan zelf betalen voor een toegangstest.
Lees meer

Formatie Duitsland: Groenen en FDP willen met SPD verder praten

Kort nieuws - 6 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Groenen en de FDP willen met de SPD verder praten over de vorming van een coalitie. Dat hebben beide partijen woensdag laten weten na een week van voorgesprekken. De SPD heeft aangekondigd dat gesprekken tussen de drie partijen donderdag zullen beginnen. De Groenen en de liberale FDP zijn de spil in het formatieproces, zij kunnen of de SPD of de CDU/CSU aan een meerderheid helpen.
Lees meer

Nobelprijs voor Scheikunde naar Duitser Benjamin List

Kort nieuws - 6 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nobelprijs voor Scheikunde gaat naar de Duitser Benjamin List en de Brit David MacMillan. Zij krijgen de prijs voor hun onderzoek naar enzymen. 
Lees meer

Sterke toename rechtsextremisme in deelstaat Saksen

Kort nieuws - 6 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal rechtsextremisten in de Oost-Duitse deelstaat Saksen is vorig jaar sterk toegenomen. Dat blijkt uit een jaarrapport van Saksische binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz. Volgens het rapport is het aantal rechtsextremisten in de deelstaat gestegen naar 4.800, tegenover 3.400 een jaar geleden.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger