Kort nieuws

Minder illegale inreizenden aan Duitse grenzen

Kort nieuws - 7 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de maand november zijn aan de Duitse grenzen veel minder illegale grensoverschrijdingen geregistreerd, blijkt uit cijfers van de Duitse regering. Duitsland heeft midden oktober controles ingevoerd aan de grens met Polen, Tsjechië en Zwitserland. Ook via de grens met Oostenrijk, waar al sinds 2015 extra wordt gecontroleerd, kwamen minder mensen zonder de juiste papieren het land binnen.

Lees meer

Treinstaking Duitsland van donderdag- tot vrijdagavond

Kort nieuws - 6 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse treinmachinistenvakbond GDL roept op tot een staking van donderdagavond 7 december 22 uur tot vrijdagavond 8 december 22 uur. Voor goederenvervoer begint de staking al om 18 uur.

Lees meer

Saksen-Anhalt: erkennen Israël onderdeel van inburgering

Kort nieuws - 6 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die in de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt willen inburgeren, moeten binnenkort schriftelijk bevestigen dat zij het bestaansrecht van Israël erkennen. Daarmee wil de deelstaat eventueel antisemitisme van tevoren opsporen en uitsluiten.

Lees meer

Bondsdagfractie Die Linke bestaat niet meer

Kort nieuws - 6 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdagfractie van de Duitse socialistische partij Die Linke is vandaag om middernacht officieel opgeheven. Dat was onvermijdelijk geworden na de overstap van meerdere fractieleden naar de nieuwe partij van voormalig Linke-politicus Sahra Wagenknecht. Voorlopig zitten de 38 voormalige Linke-fractieleden als losse afgevaardigden in het Duitse parlement.

Lees meer

PISA: Duitse scholieren scoren slechter dan ooit

Kort nieuws - 5 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse scholieren doen het aanzienlijk slechter op het gebied van wiskunde, lezen en natuurwetenschappen dan in 2018. Dat blijkt uit het internationale vergelijkende onderzoek PISA 2022.

Lees meer

Klimaatminister Habeck zegt klimaattop Dubai af

Kort nieuws - 4 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse vice-kanselier en minister van Klimaatbescherming Robert Habeck (Groenen) heeft zijn bezoek aan de VN-klimaatconferentie in Dubai afgezegd op verzoek van kanselier Olaf Scholz (SPD). Hij is nodig bij het crisisoverleg in Berlijn, over de begroting van 2024.

Lees meer

Beieren kampt met gevolgen van heftige sneeuwval

Kort nieuws - 4 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaat Beieren heeft nog last van de heftige sneeuwval afgelopen weekend. Het treinverkeer is maandagochtend grotendeels ontregeld en sommige scholen blijven gesloten. 

Lees meer

Duitse rechter: Uitstoot verkeer, gebouwen moet minder

Kort nieuws - 1 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bestuursrechter van de regio Berlijn-Brandenburg heeft donderdag bepaald dat de bondsregering zo snel mogelijk extra maatregelen moet nemen zodat in de sectoren verkeer en gebouwde omgeving de klimaatdoelen worden gehaald. 

Lees meer

Vastgoedconcern Signa vraagt uitstel van betaling aan

Kort nieuws - 30 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het internationale vastgoed- en retailconcern Signa, van de Oostenrijkse ondernemer René Benko, staat op de rand van een faillisement. Ook talrijke Duitse dochterondernemingen staan volgens Duitse media op omvallen.

Lees meer

Celstraffen voor leden extreemrechtse Gruppe S.

Kort nieuws - 30 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De rechtbank in Stuttgart heeft donderdag de leider van de extreemrechtse terreurgroep 'Gruppe S' tot zes jaar celstraf veroordeeld. Ook negen andere leden van de groep kregen meerjarige gevangenisstraffen opgelegd. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger