Kort nieuws

Duitse regering staat export Leopard-1 naar Oekraïne toe

Kort nieuws - 3 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft een vergunning afgegeven voor de export van Leopard-1-gevechtstanks naar Oekraïne. Volgens Duitse media gaat het om 29 tanks van Duitse wapenproducenten, dus niet van het leger. Ze zijn ouder dan de Leopard-2-tanks die het Duitse leger vorige week toezegde aan Oekraïne.

Lees meer

Rutte ontvangt deelstaatpremier Nedersaksen

Kort nieuws - 3 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Stephan Weil van de Duitse deelstaat Nedersaksen is voor een tweedaags bezoek op uitnodiging van premier Mark Rutte in Den Haag. Hij heeft donderdag en vrijdag gesprekken gevoerd met Rutte en verschillende ministers.

Lees meer

Minister Faeser wil lijsttrekker voor SPD in Hessen worden

Kort nieuws - 3 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na maandenlange speculaties is het nu officieel: de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser wil lijsttrekker voor de SPD in Hessen worden, voor de deelstaatverkiezingen in oktober. Ze blijft tegelijkertijd minister in de bondsregering.

Lees meer

Drie Nederlanders opgepakt na plofkraak in NRW

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen uit Nederland opgepakt die verdacht worden van het plegen van een plofkraak in het plaatsje Kierspe (Noordrijn-Westfalen).

Lees meer

12 gewonden bij botsing met Puma-pantservoertuigen

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een botsing tussen twee Puma-pantservoertuigen zijn woensdag twaalf Bundeswehrsoldaten gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tijdens een oefening op het Duitse militaire oefenterrein Gardelegen in Saksen-Anhalt, meldt het Duitse leger.

Lees meer

Duitsers doneerden ondanks inflatie veel geld

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is het afgelopen jaar – ondanks hoge inflatie en gestegen energieprijzen – veel gedoneerd aan goede doelen. In 2022 doneerden weliswaar minder Duitsers, maar de bedragen van de giften waren groter dan ooit. Oorzaak voor die gulheid is de omvangrijke steun voor Oekraïne. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Deutsche Spendenrat.

Lees meer

NRC: Landmacht integreert gevechtseenheden in Duitse leger

Kort nieuws - 1 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Nederlandse gevechtseenheid 13 Lichte Brigade moet onder bevel van de Duitse 10e Pantserdivisie komen. Hierdoor maken in de toekomst alle drie Nederlandse gevechtsbrigades onderdeel uit van een Duitse divisie. Dat meldt NRC woensdag op basis van de Common Army Vision, een vertrouwelijk stuk dat de krant heeft ingezien

Lees meer

Duitse steun: 200 miljoen voor bescherming Amazonewoud

Kort nieuws - 1 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland maakt 200 miljoen euro vrij voor de bescherming en herbebossing van het Amazoneregenwoud in Brazilië. Daarnaast hoopt Duitsland met deze financiële steun de situatie van de inheemse bevolking in het Amazonewoud te verbeteren. Dat heeft het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking maandag bekendgemaakt tijdens het Brazilië-bezoek van kanselier Olaf Scholz.

Lees meer

Duitse politici steunen Iraanse politieke gevangenen

Kort nieuws - 31 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Circa 300 Duitse politici uit de Bondsdag, de deelstaatregeringen en het Europees Parlement steunen met zogenoemde Patenschaften politieke gevangenen in Iran. Door bijvoorbeeld druk uit te oefenen op de Iraanse ambassadeur eisen de politici de vrijlating van 'hun' politieke gevangene. Op deze manier hopen zij de doodstraf van zo veel mogelijk Iraanse politieke gevangenen te verhinderen en hun omstandigheden te verbeteren.

Lees meer

30 januari: 90 jaar 'Tag der Machtergreifung'

Kort nieuws - 30 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op 30 januari 1933, vandaag 90 jaar geleden, werd Adolf Hitler in Duitsland benoemd tot rijkskanselier. Hij trok binnen een jaar alle macht naar zich toe en vormde Duitsland om tot een nationaal-socialistische, totalitaire staat. Op deze herdenkingsdag van de 'Tag der Machtergreifung' wordt in Duitsland opgeroepen de democratie te verdedigen.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger