Kort nieuws

Doorzoekingen bij AfD-parlementariër Bystron

Kort nieuws - 17 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse justitie heeft donderdag het Bondsdagkantoor van AfD-parlementariër Petr Bystron doorzocht en computers en documenten in beslag genomen. Daarvoor heeft de Bondsdag zijn immuniteit als parlementslid opgeheven. De Staatsanwaltschaft München onderzoekt of Bystron steekpenningen heeft aangenomen en geld heeft witgewassen. Het gaat om een vooronderzoek.

Lees meer

Studie: Wetenschappers met haatreacties geconfronteerd

Kort nieuws - 16 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse wetenschappers krijgen veelvuldig te maken met vijandige reacties als ze in de openbaarheid treden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW), dat een rondvraag deed onder 2600 wetenschappers.

Lees meer

AfD-kopstuk Höcke krijgt boete voor gebruik nazi-leus

Kort nieuws - 15 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Björn Höcke, fractievoorzitter van de AfD in Thüringen, moet een boete van 13.000 euro betalen voor het gebruik van een verboden nazi-leus. Dat heeft een rechtbank in Saksen-Anhalt bepaald, waar Höcke de uitspraak in 2021 deed.

Lees meer

FU Berlin onderzoekt juridische stappen tegen Bild

Kort nieuws - 13 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Freie Universität Berlin onderneemt mogelijk juridische stappen tegen de Duitse krant Bild. Aanleiding is een artikel van de Bild Zeitung waarin docenten van de FU met naam, foto en functie worden getoond en in een kwaad daglicht worden gesteld. Deze docenten schreven vorige week een open brief waarin ze de manier afkeurden waarop het universiteitsbestuur en de politie een einde maakten aan pro-Palestijnse studentenprotesten. 

Lees meer

SPD en FDP botsen over pensioenbeleid

Kort nieuws - 13 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Regeringspartij SPD heeft stevige kritiek op het voorstel van coalitiegenoot FDP om het vervroegde pensioen met 63 jaar te beperken tot een kleinere groep. Het is de zoveelste strijd binnen de Duitse regering.

Lees meer

Opnieuw politici in Duitsland aangevallen

Kort nieuws - 8 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voormalig burgemeester van Berlijn Franziska Giffey (SPD) is dinsdag in een bibliotheek in de Duitse hoofdstad aangevallen. In Dresden werd op dezelfde dag een lokale politicus van de Groenen aangevallen. Het geweld komt nadat afgelopen vrijdag SPD-Europarlementariër Matthias Ecke het ziekenhuis in werd geslagen. De zorgen over het toenemende geweld tegen politici in Duitsland zijn groot.

Lees meer

Politie ontruimt pro-Palestijns protestkamp FU Berlin

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft dinsdagmiddag een pro-Palestijns protestkamp ontruimd van studenten van de Freie Universität Berlin.

Lees meer

Brusselse kantoor AfD-politicus Krah doorzocht

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Openbaar Ministerie laat kantoorruimtes van de AfD-politicus Maximilian Krah in het Europees Parlement doorzoeken. Een medewerker van Krah, Jian G., wordt ervan verdacht voor China te hebben gespioneerd.

Lees meer

CDU'ers kiezen partijleider Merz opnieuw tot voorzitter

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU-afgevaardigden hebben op hun partijcongres in Berlijn vanmiddag partijleider Friedrich Merz opnieuw tot voorzitter gekozen. Hij kreeg rond de 90 procent van de stemmen.

Lees meer

Steeds meer Duitse wegen en bruggen in slechte staat

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Veel viaducten, spoorlijnen en snelwegen in Duitsland verkeren in een slechte staat. Hoewel er ook veel wordt gerenoveerd, groeit de lijst van infrastructuur die onderhoud nodig heeft, blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger