Kort nieuws

Scholz wil extra maatregelen tegen illegale migratie

Kort nieuws - 25 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz (SPD) wil meer maatregelen om illegale migratie in te perken. Zo kan hij zich extra grenscontroles voorstellen. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft zich uitgesproken tegen een bovengrens aan het aantal vluchtelingen dat Duitsland toelaat.

Lees meer

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

Lees meer

Onderzoek: Antidemocratische sentimenten nemen toe

Kort nieuws - 21 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Acht procent van de Duitsers heeft een extreemrechts wereldbeeld. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Mitte-Studie', een onderzoek naar de politieke instelling van Duitse burgers. De instemming met extreemrechtse stellingnames is flink toegenomen. In voorgaande jaren was dit rond 2 tot 3 procent van de ondervraagden, nu dus al 8 procent.

Lees meer

Scholz pleit bij VN voor hervorming Veiligheidsraad

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft in een toespraak tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties gepleit voor een hervorming van de VN-Veiligheidsraad. Ook waarschuwde hij voor "schijnoplossingen" in Oekraïne.

Lees meer

'Nagelsmann nieuwe Duitse bondscoach'

Kort nieuws - 20 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Julian Nagelsmann wordt de nieuwe bondscoach van die Mannschaft. Dat melden Duitse media. Hij moet Hansi Flick opvolgen, die eerder deze maand werd ontslagen. 

Lees meer

China boos over dictator-uitspraak Baerbock

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
China heeft harde kritiek geuit op de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) omdat ze de Chinese president Xi Jinping een dictator heeft genoemd. De Chinese regering heeft de Duitse ambassadeur inmiddels op het matje geroepen.

Lees meer

Joodse gebouwen in Erfurt op werelderfgoedlijst

Kort nieuws - 19 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Joodse bouwwerken uit de middeleeuwen in het centrum van de stad Erfurt (Thüringen) zijn zondag opgenomen op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Lees meer

Geweld bij bijeenkomst Eritreeërs in Stuttgart

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een bijeenkomst van Eritreeërs in Stuttgart liep zaterdag uit op geweld. Voor- en tegenstanders van het Eritrese regime raakten slaags met elkaar en met de politie. Meer dan 50 mensen raakten gewond. 

Lees meer

Discussie over 'cordon sanitaire' rond AfD laait op

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU in Thüringen heeft een wetsvoorstel over een belastingverlaging met steun van de AfD door het deelstaatparlement gekregen. Daarover zijn velen binnen en buiten de politiek geschokt, want samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek.

Lees meer

Ondanks belofte nog geen Afghanen in Duitsland

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bijna een jaar geleden beloofde de bondsregering om Afghanen naar Duitsland te halen die in Afghanistan bijzonder veel gevaar lopen. Maar nu blijkt dat nog geen enkele Afghaan via het daarvoor speciaal opgezette Aufnahmeprogramm Duitsland heeft bereikt.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger