Kort nieuws

Explosie in Leverkusen: Twee doden, nog steeds vijf mensen vermist

Kort nieuws - 28 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een explosie op het industrieterrein Chempark in Leverkusen zijn dinsdag twee mensen om het leven gekomen, 31 mensen raakten gewond. Woensdagochtend worden nog steeds vijf personen vermist, zo liet een woordvoerder weten.
Lees meer

Minister Spahn wil algehele testplicht voor reizigers naar Duitsland

Kort nieuws - 27 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met het oog op het stijgende aantal corona-infecties wil de Duitse regering over strengere maatregelen overleggen. De 7-Tage-Inzidenz, in Duitsland een belangrijke graadmeter voor het aantal infecties, is de afgelopen week met 75 procent gestegen. Een testplicht voor iedereen die inreist wordt overwogen.
Lees meer

Modder in overstromingsgebied zwaar vervuild

Kort nieuws - 26 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In het gebied in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts dat 13 en 14 juli met overstromingen door noodweer te maken kreeg, wordt nog met man en macht gewerkt aan het opruimen van de ravage. De autoriteiten en hulporganisaties waarschuwen dat het water en de modder ernstig vervuild zijn en vol ziektekiemen.
Lees meer

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.
Lees meer

Duitsland en VS bereiken akkoord over gaspijplijn Nordstream 2

Kort nieuws - 22 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de omstreden gaspijpleiding Nordstream 2. Die kan worden afgebouwd zonder dat sancties uit de VS dreigen. Ook willen beide landen Oekraïne financieel steunen. Nordstream 2 moet, net als de al bestaande Nordstream 1-pijpleiding, Russisch gas via de Oostzee naar West-Europa brengen. Dat is nadelig voor Oekraïne, dat veel gas uit Rusland naar Europa doorvoert.
Lees meer

Bondsregering trekt miljoenen uit voor directe noodhulp na overstromingen

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft miljoenen toegezegd voor directe noodhulp na de overstromingen van vorige week. De reddingsdiensten in Noordrijn-Westfalen (NRW) en Rijnland-Palts (RP) verwachten niet dat er nog overlevenden zullen worden gevonden.
Lees meer

Georg-Büchner-Preis 2021 naar Oostenrijker Clemens J. Setz

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Georg-Büchner-Preis geldt als meest prestigieuze literatuurprijs van Duitsland en wordt jaarlijks uitgereikt door de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Dit jaar gaat de prijs naar de Oostenrijkse schrijver Clemens J. Setz.
Lees meer

Deelstaat Nedersaksen wil corona-controles aan Nederlandse grens

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Stephan Weil (SPD) van de deelstaat Nedersaksen roept de bondsregering op om coronatests te verplichten voor iedereen die de grens met Duitsland over komt en te zorgen voor meer controles op autoverkeer. Hij doelt in het bijzonder op reizigers uit Nederland, die in zijn deelstaat tot een stijging van het aantal coronabesmettingen lijken te zorgen.
Lees meer

Angst voor corona-uitbraken na overstromingen

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatregeringen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vrezen corona-uitbraken in de overstroomde regio's. Kanselier Merkel bezoekt vandaag het zwaar getroffen Bad Münstereifel.
Lees meer

Humboldt Forum in Berlijn opent voor publiek

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bijna twee jaar later dan gepland kan het publiek vanaf dinsdag het nieuwe cultuur- en museumcentrum Humboldt Forum in Berlijn bezoeken. Het is onderdeel van het herbouwde stadsslot op Unter den Linden, in het hart van de stad. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger