Kort nieuws

Overstromingen Duitsland hebben meer dan 160 levens gekost

Kort nieuws - 19 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het dodental van de overstromingen in Duitsland is maandag verder opgelopen. Meer dan 160 mensen zijn om het leven gekomen door de watermassa's die alles op hun weg meesleurden. Zondag bezocht kanselier Angela Merkel de getroffen stadjes in de Eifel. "Surreële, spookachtige beelden", zei Merkel.
Lees meer

Deelstaatverkiezingen in Thüringen in september gaan niet door

Kort nieuws - 19 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De inwoners van Thüringen zouden op 26 september, de dag van de Bondsdagverkiezingen, ook een nieuw deelstaatparlement kiezen. Maar omdat de partijen in het Oost-Duitse Bundesland het niet eens konden worden over nieuwe deelstaatverkiezingen, gaan ze niet door. De tijdelijk gevormde minderheidsregering van Bodo Ramelow (Die Linke) moet nu aanblijven. 
Lees meer

Nederland geldt weer als risicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 16 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland zet Nederland vanaf zondag 18 juli weer op de lijst van corona-risicogebieden. Ondanks dat het aantal besmettingen volgens het Robert Koch Institut (RKI) bij 376,2 per 100.000 inwoners per 7 dagen ligt, geldt Nederland niet als Hochinzidenzgebiet (gebied met veel besmettingen).
Lees meer

Overstromingen Duitsland: Meer dan 100 doden, huizen Erftstadt ingestort

Kort nieuws - 16 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De catastrofale overstromingen in de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen breiden zich vrijdagmorgen nog steeds uit. De autoriteiten meldden rond het middaguur meer dan 100 doden; 60 in Rijnland-Palts en 43 in Noordrijn-Westfalen. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Ook in Baden-Württemberg zijn overstromingen door de sterke regenval.
Lees meer

Noodweer in Duitsland: Tientallen doden en vermisten

Kort nieuws - 15 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaten Rijnland-Palts (RP) en Noordrijn-Westfalen (NRW) zijn zeer zwaar getroffen door de hevige regenval van woensdag en donderdag. Er zijn inmiddels meer dan veertig doden en tientallen mensen worden vermist.
Lees meer

Premier Söder: Clubs in Beieren in najaar open voor gevaccineerden

Kort nieuws - 14 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Söder (CSU) van Beieren wil clubs en discotheken in zijn deelstaat in de herfst weer openen voor gevaccineerden. Zo hoopt hij de bereidheid bij jonge mensen te vergroten zich te laten inenten. Kanselier Merkel en minister van Gezondheid Spahn benadrukken dat er in Duitsland geen vaccinatieplicht komt.
Lees meer

Coronareisregels: Duitsland wil categorie 'risicogebied' afschaffen

Kort nieuws - 14 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland wil bij de coronareisregels vanaf begin augustus de categorie 'risicogebied' afschaffen, melden Duitse media. Wel blijven de categorieën Hochinzidenzgebiet (gebied met heel veel coronabesmettingen) en Virusvariantengebiet (gebied met virusvarianten). 
Lees meer

Aantal coronabesmettingen Duitsland stijgt licht

Kort nieuws - 12 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is het aantal besmettingen met het coronavirus maandag voor de zesde dag op rij licht gestegen. Het Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, kreeg de afgelopen 24 uur 324 nieuwe besmettingen doorgemeld, vorige week maandag waren dat er 212. 
Lees meer

'Gaspijplijn Nordstream 2 eind augustus klaar'

Kort nieuws - 12 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De omstreden gaspijpleiding Nordstream 2, die Russisch gas via de Oostzee naar Duitsland moet brengen, is eind augustus klaar en kan nog dit jaar in gebruik worden genomen. Dat zegt Matthias Warnig, die het project leidt.
Lees meer

Duitsland verbiedt motorclub Bandidos Federation West Central

Kort nieuws - 12 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft de motorclub Bandidos MC Federation West Central verboden. Bij doorzoekingen in vijf deelstaten waren begin juli wapens en drugs in beslag genomen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger