Kort nieuws

Coalitiegenoten bereiken akkoord over begroting

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na taaie onderhandelingen zijn de drie Duitse coalitiepartners het vrijdagmorgen eens geworden over een begroting voor 2025. Kanselier Scholz en zijn ministers Lindner (Financiën) en Habeck (Economische Zaken en Klimaatbescherming) kondigden aan dat ze vasthouden aan de 'schuldenrem'. Dat betekent dat er slechts in zeer beperkte mate nieuwe schulden mogen worden gemaakt. 

Lees meer

EK 2024: Stuttgart klaar voor Duitsland-Spanje

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland speelt vandaag (vrijdag) om 18 uur in de kwartfinale van het EK voetbal tegen Spanje. In Stuttgart hebben de Spaanse supporters zich in de middag verzameld op de Schlossplatz. De Duitse supporters verzamelden in de Schlossgarten (slottuin). Vanaf half drie gaan de supporters in een stoet naar het stadion.

Lees meer

Duitsland neemt veel minder Afghanen op dan beloofd

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland laat veel minder mensen uit Afghanistan naar Duitsland komen dan eerder is toegezegd, meldden Duitse media deze week. Via het speciale programma dat Duitsland eind 2022 optuigde om duizenden Afghanen in Duitsland een veilige plek te bieden, zouden maandelijks ongeveer 1000 mensen naar Duitsland komen. Het zijn er tot nu toe in totaal slechts 533.

Lees meer

EK 2024: Turkije roept Duitse ambassadeur op het matje

Kort nieuws - 4 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Turkije heeft de Duitse ambassadeur op het matje geroepen. Het land is ontstemd over de Duitse kritiek op de Turkse voetballer Merih Demiral. Die bracht de zogenoemde wolvengroet nadat hij dinsdag in de achtste finale tegen Oostenrijk had gescoord. Die groet geldt als symbool van de extreemrechtse Turkse groepering Grijze Wolven. (Geactualiseerd vrijdag 5-7, schorsing door UEFA)

Lees meer

Saksen trekt 2 miljoen uit voor NSU-documentatiecentrum

Kort nieuws - 3 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De regering van de Oost-Duitse deelstaat Saksen heeft bijna 2 miljoen euro uitgetrokken voor een documentatiecentrum over de neonazi-terreurgroep NSU. Die was van eind jaren negentig tot 2011 actief en wordt verantwoordelijk gehouden voor tien moorden, twee bomaanslagen en 15 overvallen.

Lees meer

Politie publiceert nieuwe foto ex-RAF-terrorist Staub

Kort nieuws - 3 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De recherche in Nedersaksen heeft een nieuwe foto gepubliceerd van Ernst-Volker Staub (69), voormalig lid van de linkse terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). De politie is al maanden intensief op zoek naar hem sinds een andere RAF-terroriste, Daniela Klette, in februari dit jaar in Berlijn werd gearresteerd. 

Lees meer

Nieuw elan in Pools-Duitse betrekkingen

Kort nieuws - 2 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een vertegenwoordiging van de Duitse regering was dinsdag in Warschau, de hoofdstad van buurland Polen, voor gesprekken met de Poolse regering van premier Tusk.

Lees meer

Groenen-parlementariër stapt over naar CDU-fractie

Kort nieuws - 2 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een opmerkelijke aankondiging deed Bondsdaglid Melis Sekmen van de Groenen vandaag: ze stapt over naar de fractie van CDU/CSU. 

Lees meer

AfD-politicus Höcke weer veroordeeld

Kort nieuws - 1 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
AfD-politicus Björn Höcke, fractievoorzitter van de AfD in het deelstaatparlement van Thüringen, is maandag veroordeeld tot een geldstraf van 16.900 euro. Hij had tijdens een bijeenkomst in Gera in december een verboden leus van de nazi-knokploeg SA gebruikt. 

Lees meer

Tienduizenden demonstreren bij partijcongres AfD

Kort nieuws - 1 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse rechtsradicale partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft afgelopen weekeinde tijdens haar partijcongres in Essen de voorzitters Tino Chrupalla en Alice Weidel herkozen. Buiten demonstreerden zaterdag tienduizenden mensen tegen de partij. Daarbij kwam het ook tot geweld.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger