Kort nieuws

Duitsland verwacht minder economische groei

Kort nieuws - 15 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck heeft woensdag de verwachting van de economische groei naar beneden bijgesteld. 

Lees meer

Duitsland discussieert over bewapening

Kort nieuws - 14 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Komend weekeinde is de Münchner Sicherheitskonferenz, de grootste internationale veiligheidspolitieke bijeenkomst van het jaar. In de aanloop wordt in Duitsland volop gediscussieerd over het veiligheidsbeleid. Kanselier Scholz dringt aan op meer productie van wapens en munitie in Duitsland en meer Europese samenwerking bij de inkoop van materieel.

Lees meer

Duitse oud-voetballer organiseert groeps-coming-out

Kort nieuws - 14 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse oud-voetballer Marcus Urban, bekend van zijn boek over homofobie in de voetballerij, organiseert een gezamenlijke coming-outdag voor profsporters. Hij hoopt dat op 17 mei meerdere profvoetballers en andere profsporters en ook sportfunctionarissen bekend zullen maken dat ze homo zijn. 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo-, Bi-, Inter- en Transfobie (IDAHOBIT).

Lees meer

Duitsland neemt maatregelen tegen rechtsextremisme

Kort nieuws - 13 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In reactie op de al weken aanhoudende protesten tegen de AfD en rechtsextremisme, heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser dinsdag een pakket met maatregelen aangekondigd.

Lees meer

Duitsland, Frankrijk en Polen samen tegen desinformatie

Kort nieuws - 13 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland, Frankrijk en Polen gaan gezamenlijk optreden tegen Russische desinformatie en cyberaanvallen. Dat zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van deze drie landen maandag overeengekomen tijdens het Weimarer driehoeksoverleg, een gespreksformaat dat de drie landen in 1991 hebben ingesteld. 

Lees meer

Berlijn herhaalt verkiezingen: FDP verliest een zetel

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse media spreken van een 'Mini-Bundestagswahl': In enkele kiesdistricten in Berlijn zijn zondag de bondsdagverkiezingen van 2021 overgedaan. Daar zijn destijds zoveel fouten gemaakt dat de uitslag ongeldig is verklaard.

Lees meer

'Zee van licht voor democratie' bij demonstratie in München

Kort nieuws - 12 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met een 'zee van licht voor de democratie' demonstreerden tussen de 75.000 en 100.000 mensen zondagavond in München tegen rechtsextremisme, racisme en haatzaaien. 

Lees meer

Helft Duitsers met migratie-achtergrond bang voor uitzettingsplannen

Kort nieuws - 9 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De plannen om mensen met migratie-achtergrond het land uit te werken, die politici van de AfD met anderen en met investeerders zouden hebben besproken, zorgen voor spanningen in Duitsland. In een representatieve rondvraag geeft ongeveer de helft van de ondervraagden aan dat de plannen hen angst inboezemen. 

Lees meer

Kanselier Scholz voor kort werkbezoek in de VS

Kort nieuws - 8 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) reist vandaag voor de derde keer in zijn ambtstermijn naar de Verenigde Staten voor een ontmoeting met president Joe Biden. Ook zal hij met hooggeplaatste Democratische en Republikeinse Congresleden spreken. 

Lees meer

Duitsland ligt dwars bij EU-wetgeving

Kort nieuws - 8 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland dreigt verschillende Europese richtlijnen te blokkeren omdat de liberale regeringspartij FDP dwars ligt. Dat zorgt voor kritiek van andere partijen en van het bedrijfsleven.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger