Kort nieuws

Nicaragua eist dat Duitsland wapenexport aan Israël stopt

Kort nieuws - 9 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nicaragua heeft Duitsland bij een zitting van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag opgeroepen militaire hulp aan Israël onmiddellijk stop te zetten en de VN-hulporganisatie UNRWA weer te financieren. Volgens Nicaragua is Duitsland door de steun aan Israël medeplichtig aan genocide op de burgerbevolking in Gaza. 

Lees meer

Duits leger bereidt in Litouwen permanente basis voor

Kort nieuws - 8 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een Duitse legereenheid is vandaag vertrokken naar Litouwen. Ze bereiden daar de komst van een nieuwe vaste Bundeswehr-basis voor. Duitsland wil daarmee laten zien dat het zijn NAVO-verplichtingen nakomt.

Lees meer

AfD Brandenburg kiest rechtsextremist tot lijsttrekker

Kort nieuws - 8 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De AfD in Brandenburg heeft Hans-Christoph Berndt tot lijsttrekker gekozen voor de deelstaatverkiezingen in de Oost-Duitse deelstaat in september. De binnenlandse veiligheidsdienst ziet hem als een rechtsextremist.

Lees meer

Duitsland krijgt 'sneller en strijdlustiger' leger

Kort nieuws - 4 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bundeswehr wordt 'slanker, sneller en strijdlustiger', aldus minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) vanmiddag in Berlijn. Hij presenteerde daar de nieuwe plannen voor het Duitse leger.   

Lees meer

AfD-politicus Bystron onder vuur om banden met Rusland

Kort nieuws - 4 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het AfD-Bondsdaglid Petr Bystron, de nummer 2 op de AfD-lijst voor de Europese verkiezingen, wordt ervan beschuldigd geld uit Rusland te hebben aangenomen. Zijn eigen partij eist nu opheldering van Bystron. 

Lees meer

'400 Duitse politiemensen gelinkt aan extreemrechts'

Kort nieuws - 4 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tegen ongeveer 400 Duitse politie-agenten lopen momenteel onderzoeken of tuchtprocedures op verdenking van rechts-extremistische opvattingen en/of het steunen van complottheorieën. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse weekblad Stern en RTL die gegevens opvroegen in alle zestien deelstaten.  

Lees meer

Harde kritiek op Scholz van voorzitter Duitse industrie

Kort nieuws - 3 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De voorzitter van de Duitse brancheorganisatie van de industrie (BDI), Siegfried Russwurm, uit harde kritiek op het economische beleid van kanselier Olaf Scholz (SPD). Russwurm maakt zich zorgen over de toekomst van de Duitse industrie.

Lees meer

Historisch centrum bij nazibouwwerk Prora failliet

Kort nieuws - 3 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de jaren 30 bouwden de nazi's een immens vakantieoord op het eiland Rügen: Seebad Prora. Het werd nooit in gebruik genomen en in DDR-tijden raakte het steeds verder in verval. Inmiddels is een groot deel van het complex omgebouwd tot luxe vakantiewoningen. Het Prora-Zentrum nam de taak op zich om met onderzoek en onderwijsprogramma's de herinnering aan de nazi- en DDR-tijden levend te houden. Maar het centrum heeft failliet moeten aanvragen.

Lees meer

Kritiek op China-reis van Beierse premier Söder

Kort nieuws - 2 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatpremier Markus Söder (CDU) van Beieren reisde vorige week door China om naar eigen zeggen de economische belangen van Beieren te behartigen. 'Een groot succes', schreef Söder bij thuiskomst op X. Vanuit Berlijn kreeg hij vooral kritiek op zijn solo-onderneming. 

Lees meer

Duitse groeiprognose naar beneden bijgesteld

Kort nieuws - 27 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Gezaghebbende Duitse economische instituten hebben de groeiprognose voor Duitsland flink naar beneden bijgesteld. Ze verwachten voor dit jaar nog slechts 0,1 procent groei. Vorig najaar was dat nog 1,3 procent.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger