Artikelen

Opvallende misvormingen bij baby's in Gelsenkirchen

Kort nieuws - 13 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een ziekenhuis in Gelsenkirchen in het Roergebied trekt aan de bel omdat er deze zomer drie baby's zijn geboren met een misvormde hand. 
Lees meer

China roept Duitse ambassadeur op het matje

Kort nieuws - 12 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Chinese regering heeft de Duitse ambassadeur in Peking op het matje geroepen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft maandagavond in Berlijn democratie-activist Joshua Wong uit Hongkong getroffen en dat was tegen het zere been van China. 
Lees meer

DIA leest: Flessenpost van Adorno

Boeken - 12 september 2019 - Auteur: Trixie Hölsgens DIA leest: Flessenpost van Adorno
Hoe kun je het rechts-radicalisme, de toenemende vreemdelingenhaat en het nationalisme in Duitsland verklaren? Die vraag probeerde de Duitse filosoof en socioloog Theodor W. Adorno in 1967 aan de universiteit van Wenen te beantwoorden. Nu zijn toespraak in boekvorm is uitgegeven, blijkt hoe verrassend actueel die ook nu nog is.
Lees meer

Nieuwe wet tegen Duitse bureaucratie

Kort nieuws - 11 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Werknemers die zich ziekmelden, moeten in Duitsland aan hun werkgever een geel briefje van hun huisarts overleggen. Volgens de verzekeraars worden jaarlijks 80 miljoen van zulke briefjes uitgeschreven. Het is een van de omslachtige administratieve procedures die de Bondsregering nu wil afschaffen.
Lees meer

Duitsland wil meester-certificaat voor vaklieden herinvoeren

Kort nieuws - 11 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil het meester-certificaat weer verplichten voor bepaalde zelfstandige vaklieden als tegelzetters en orgelbouwers. 
Lees meer

Hongaarse minister pleit voor betere betrekkingen met Duitsland

Kort nieuws - 11 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto wil een nieuw begin voor de betrekkingen tussen Duitsland en Hongarije. Dat zei hij in een interview met Die Welt voorafgaand aan een bezoek aan Berlijn.
Lees meer

Algemene beschouwingen in Bondsdag

Kort nieuws - 11 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag debatteert woensdag met de regering over de begroting van komend jaar en het regeringsbeleid in het algemeen.
Lees meer

Frühstücksei Woche 37: Die Currywurst hat Geburtstag

Frühstücksei - 10 september 2019 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 37: Die Currywurst hat Geburtstag
Denkt man an deutsches Essen, dann denkt man nicht nur an Schnitzel und Kartoffelsalat, sondern natürlich auch an Currywurst. Dieser Snack ist in Deutschland entstanden und jetzt auf der ganzen Welt bekannt. Und das muss gefeiert werden: Die Currywurst hat im Jahr 2019 nämlich ihren 70. Geburtstag!
Lees meer

SPD-voorzitter Schwesig legt functie neer wegens ziekte

Kort nieuws - 10 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Manuela Schwesig, interim SPD-voorzitter en minister-president van de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren, legt haar voorzitterschap neer. Ze heeft borstkanker, maakte ze dinsdagmorgen bekend.
Lees meer

'Rijksdagbaby's' uit oorlog bezoeken Bondsdag

Kort nieuws - 9 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de laatste oorlogsjaren heeft het Berliner Charité-ziekenhuis in de kelders van de Rijksdag in Berlijn een geboortekliniek ingericht. Daar waren de vrouwen en baby's veilig voor de bommen van de geallieerden.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger