Artikelen

Explosie in Leverkusen: Twee doden, nog steeds vijf mensen vermist

Kort nieuws - 28 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een explosie op het industrieterrein Chempark in Leverkusen zijn dinsdag twee mensen om het leven gekomen, 31 mensen raakten gewond. Woensdagochtend worden nog steeds vijf personen vermist, zo liet een woordvoerder weten.
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 27 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
Nu Nederland geldt als hoogincidentiegebied, krijgt Duitslandweb veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat regelmatig wordt bijgewerkt.
Lees meer

Minister Spahn wil algehele testplicht voor reizigers naar Duitsland

Kort nieuws - 27 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met het oog op het stijgende aantal corona-infecties wil de Duitse regering over strengere maatregelen overleggen. De 7-Tage-Inzidenz, in Duitsland een belangrijke graadmeter voor het aantal infecties, is de afgelopen week met 75 procent gestegen. Een testplicht voor iedereen die inreist wordt overwogen.
Lees meer

Modder in overstromingsgebied zwaar vervuild

Kort nieuws - 26 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In het gebied in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts dat 13 en 14 juli met overstromingen door noodweer te maken kreeg, wordt nog met man en macht gewerkt aan het opruimen van de ravage. De autoriteiten en hulporganisaties waarschuwen dat het water en de modder ernstig vervuild zijn en vol ziektekiemen.
Lees meer

Nederland wordt weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Kort nieuws - 23 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nederland geldt vanaf dinsdag weer als hoogrisicogebied (Hochinzidenzgebiet) voor Duitsland. Dat heeft het Robert Koch Institut vrijdagmiddag bekendgemaakt.
Lees meer

Duitsland en VS bereiken akkoord over gaspijplijn Nordstream 2

Kort nieuws - 22 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de omstreden gaspijpleiding Nordstream 2. Die kan worden afgebouwd zonder dat sancties uit de VS dreigen. Ook willen beide landen Oekraïne financieel steunen. Nordstream 2 moet, net als de al bestaande Nordstream 1-pijpleiding, Russisch gas via de Oostzee naar West-Europa brengen. Dat is nadelig voor Oekraïne, dat veel gas uit Rusland naar Europa doorvoert.
Lees meer

Overstromingen: Meer sirenes, meer klimaatbeleid

Achtergrond - 21 juli 2021 - Auteur: Wiebke Pittlik Overstromingen: Meer sirenes, meer klimaatbeleid
Na de overstromingen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vragen velen zich af hoe het kon gebeuren dat in dit idyllische landschap zoveel mensen om het leven kwamen door het noodweer. Waren de dorpen en steden niet voorbereid? Heeft het waarschuwingssysteem wel gefunctioneerd? Met een schok realiseren Duitsers zich dat klimaatverandering ook in hun leven rampspoed kan brengen. De ramp gaat ook de verkiezingen beïnvloeden.
Lees meer

Bondsregering trekt miljoenen uit voor directe noodhulp na overstromingen

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft miljoenen toegezegd voor directe noodhulp na de overstromingen van vorige week. De reddingsdiensten in Noordrijn-Westfalen (NRW) en Rijnland-Palts (RP) verwachten niet dat er nog overlevenden zullen worden gevonden.
Lees meer

Bondsdagverkiezingen 2021: de lijsttrekkers

Achtergrond - 21 juli 2021 - Auteur: Marja Verburg Bondsdagverkiezingen 2021: de lijsttrekkers
Duitsland kende tot nu toe alleen kanseliers van de CDU en de SPD. Als grootste partijen leverden zij altijd de regeringsleider. De CDU/CSU- en SPD-lijsttrekkers (Spitzenkandidaten) zijn daarom ook altijd Kanzlerkandidat. Dit keer is er een derde gegadigde: ook de Groenen hebben een Kanzlerkandidatin benoemd.
Lees meer

Georg-Büchner-Preis 2021 naar Oostenrijker Clemens J. Setz

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Georg-Büchner-Preis geldt als meest prestigieuze literatuurprijs van Duitsland en wordt jaarlijks uitgereikt door de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Dit jaar gaat de prijs naar de Oostenrijkse schrijver Clemens J. Setz.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger