Artikelen

Partijleiders stoplichtcoalitie willen verder onderhandelen

Kort nieuws - 15 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De partijleiders van SPD, Groenen en FDP, die afgelopen week in Berlijn 'verdiepende, verkennende gesprekken' hebben gevoerd, willen nu echte coalitie-onderhandelingen gaan voeren. Ze hebben daarvoor toestemming gevraagd aan hun partij. Daarmee komt een stoplichtcoalitie met Olaf Scholz als kanselier een stap dichterbij.
Lees meer

Ampelmann

Columns - 15 oktober 2021 - Auteur: Carsten Brzeski Ampelmann
Het beroemde Oost-Duitse stoplichtmannetje, het ‘Ampelmännchen’, viert deze week zijn 60ste verjaardag. Het is een van de weinige relicten uit de DDR die zijn overgebleven. Het kan geen toeval zijn dat deze week de kans stijgt dat Duitsland voor het eerst een ‘Ampel’-coalitie krijgt van de SPD, de groenen en de FDP. Rood, geel - het middelste sein van het Duitse stoplicht voor automobilisten - en groen.
Lees meer

Grote regionale verschillen bij Duitse vaccinatiegraad

Kort nieuws - 14 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is nu 76 procent van de volwassen bevolking volledig ingeënt tegen het coronavirus. 79,4 procent heeft een eerste vaccinatie gekregen. De regionale verschillen zijn groot, ook in het aantal besmettingen.
Lees meer

Kiesraad Berlijn maakt bezwaar tegen uitslag deelstaatverkiezing

Kort nieuws - 14 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Landeswahlleiter in Berlijn, vergelijkbaar met de Nederlandse kiesraad, wil bezwaar indienen tegen de verkiezingsuitslag in de deelstaat Berlijn. Daar werd op 26 september niet alleen voor de landelijke verkiezingen gestemd, maar werd ook een nieuw deelstaatparlement gekozen. Er ging veel mis, wat leidde tot een grote chaos. 
Lees meer

Duitse economie groeit minder sterk dan verwacht

Kort nieuws - 14 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse economie groeit dit jaar minder snel dan in het voorjaar werd voorspeld. Vijf economische instituten hebben hun prognose voor de groei van het bruto binnenlands product (bbp) in 2021 naar beneden bijgesteld, van 3,7 procent naar 2,4 procent.
Lees meer

Legalisering wiet in Duitsland lijkt kwestie van tijd

Kort nieuws - 12 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse formatie is in volle gang. Duitsland lijkt aan te koersen op een stoplichtcoalitie met de SPD, de Groenen en de FDP. Eén thema waar de drie partijen het grotendeels over eens zijn, is het legaliseren van wiet.
Lees meer

CDU-ministers maken plaats voor nieuwe generatie

Kort nieuws - 11 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De CDU-ministers Peter Altmaier van Economische Zaken en Annegret Kramp-Karrenbauer van Defensie doen vrijwillig afstand van hun zetel in de Bondsdag. Daarmee willen ze plaats maken voor een nieuwe generatie politici. De CDU spreekt vandaag verder over vernieuwing in de partij na de zware verkiezingsnederlaag.
Lees meer

Frühstücksei Woche 41: Der Herbst ist da!

Frühstücksei - 11 oktober 2021 - Auteur: Onderwijsafdeling Frühstücksei Woche 41: Der Herbst ist da!
Die Tage werden kürzer und kälter. Auf den Straßen sieht man Regenjacken, warme Stiefel und Regenschirme. Die Blümchen schlafen und die Vögel fliegen fort. Gold, gelb, orange und rot schimmern noch die Blätter der Bäume: Der Herbst ist da!
Lees meer

AfD-voorzitter Meuthen niet beschikbaar voor nieuwe termijn

Kort nieuws - 11 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Jörg Meuthen, voorzitter van de rechts-nationalistische AfD, is niet beschikbaar voor een nieuwe termijn om de partij te leiden. Dat melden Duitse media op basis van een brief aan de leden, waarover ze beschikken. Meuthen behoort tot de gematigde vleugel van de partij.
Lees meer

Merkel bevestigt Duitse verbondenheid met Israël

Kort nieuws - 11 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse kanselier Angela Merkel heeft zondag tijdens een werkbezoek in Israël gezegd dat de veiligheid van Israël ook in de toekomst een centraal punt is voor de Duitse regering. Duitsland is niet neutraal in dit vraagstuk, zei Merkel. De veiligheid van Israël is deel van het Duitse staatsbelang (Staatsräson), herhaalde ze.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger