Klose krijgt Gouden Schoen
Afsluiting van het WK

Achtergrond - 10 juli 2006

Gouden Schoen voor Klose
Miroslav Klose is met vijf doelpunten topscorer van het toernooi geworden. Hij kreeg de Gouden Schoen. Ook Lukas Podolski (21) werd onderscheiden. De spits werd uitgeroepen tot grootste talent van het WK. "Toch had ik liever een andere prijs gewonnen," lachte 'Poldi'.

Feest in Berlijn

Een half miljoen mensen hebben bij de Brandenburger Tor juichend afscheid genomen van het Duitse elftal. De Duitse spelers werden temidden van een vlaggenzee als helden ontvangen. Duitsland vierde de 3-1 overwinning op Portugal in de kleine finale als ware het de toernooiwinst, een passende slotakte voor een geslaagd kampioenschap. Twee goals van Bastian Schweinsteiger en een eigen doelpunt van de Portugees Petit zetten het land nog één keer op zijn kop.

Kahn vertrekt

Oliver Kahn heeft aangekondigd niet meer terug te keren in het nationale elftal. De 37-jarige doelman sloot zijn imponerende carrière af met een sterk optreden in de kleine finale tegen Portugal. Jürgen Klinsmann gunde de voetbalicoon een waardig afscheid en stelde hem op in plaats van eerste keeper Jens Lehmann. In de Duitse media werd dit gebaar alom geprezen als mooie geste. “Een mooiere laatste interland kon ik mij niet wensen”, zei Kahn na afloop van de wedstrijd.

Klinsmann blijft zwijgen

Jürgen Klinsmann laat Duitsland nog altijd in het ongewis over zijn toekomst als bondscoach. Ook bij het daverende afscheid van het team bij de Brandenburger Tor hield hij zich op de vlakte. Klinsmanns zwijgen heeft inmiddels een discussie om zijn opvolging op gang gebracht. President van de voetbalbond Gerhard Mayer-Vorfelder heeft de namen van Christoph Daum en Matthias Sammer genoemd als mogelijke tussenpausen, mocht Klinsi’s beslissing lang op zich laten wachten. De Duitse bond hoopt dat Klinsmann doorgaat, net als de rest van het land.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger