Kort nieuws Duitsland en Europa

Scholz bezoekt Balkan en Griekenland

Kort nieuws - 10 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz reist vrijdag naar Kosovo en Servië en dan door naar Griekenland en Bulgarije. In Servië zal hij met president Vucic spreken over de relatie tussen Rusland en Servië en over toetreding tot de Europese Unie.

Lees meer

Macron en Scholz benadrukken belang Frans-Duitse motor

Kort nieuws - 10 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Franse president Macron en de Duitse kanselier Scholz hebben maandagavond in Berlijn het belang van de Frans-Duitse samenwerking voor Europa benadrukt. Het was Macrons eerste buitenlandse reis sinds zijn herverkiezing. Dat hij naar Duitsland ging, laat zien hoe belangrijk de Frans-Duitse relatie voor Macron is, liet zijn staf eerder al weten.

Lees meer

Eerste bezoek herkozen president Macron is aan Scholz

Kort nieuws - 9 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De eerste buitenlandse reis als net herkozen president van Frankrijk brengt Emmanuel Macron naar Berlijn. Maandagavond bezoekt hij daar kanselier Scholz.  

Lees meer

Duitsland reageert positief op herverkiezing Macron

Kort nieuws - 25 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is overwegend positief gereageerd op de herverkiezing van de Franse president Emmanuel Macron zondag. Kanselier Scholz (SPD) noemde de uitslag een blijk van toewijding aan Europa.

Lees meer

Minister Baerbock bezoekt Baltische staten

Kort nieuws - 20 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) reist woensdag af naar de Baltische staten voor een driedaags bezoek. Veiligheid en de dreiging vanuit Rusland vormen een centraal thema.

Lees meer

Oekraïense ambassadeur eist wapenlevering van Duitsland

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrij Melnyk, eist dat de bondsregering wapens levert aan het Oost-Europese land. Volgens de ambassadeur heeft Duitsland een "historische verantwoordelijkheid" ten opzichte van Oekraïne.

Lees meer

Onenigheid in Duitse regering over EU-debat groene energie

Kort nieuws - 3 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie wil bepaalde vormen van gas- en kernenergie als duurzaam kwalificeren, dat maakte ze op 1 januari bekend. Het leidt tot onenigheid in de nieuwe Duitse regering. 

Lees meer

Scholz en Macron willen bemiddelen in conflict Oekraïne en Rusland

Kort nieuws - 16 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz en de Franse president Macron hebben in Brussel met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gesproken. In Europa neemt de angst voor een Russische inval in Oekraïne toe en Duitsland en Frankrijk willen graag bemmiddelen in het conflict.

Lees meer

Baerbock en Scholz direct naar Parijs en Brussel

Kort nieuws - 9 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock is woensdagavond, op de dag van haar beëdiging, direct naar Parijs gereisd. Vandaag en morgen volgen nog bezoeken aan Brussel en Warschau. Kanselier Olaf Scholz brengt vrijdag een bezoek aan Parijs en Brussel.

Lees meer

Duitsland intensiveert controles langs Poolse grens

Kort nieuws - 25 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland heeft in de maand oktober tot dit weekend ongeveer 4.000 mensen geregistreerd langs de Poolse grens die illegaal inreisden en uit Belarus kwamen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft laten weten dat de controles in de grensstreek zijn geïntensiveerd en dat ook regelmatige grenscontroles een mogelijkheid zijn als de vluchtelingen blijven komen. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger