Kort nieuws Duitsland en Europa

Kritiek op Duitse steun reddingsacties Middellandse Zee

Kort nieuws - 2 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Italiaanse regering heeft zich bij de Duitse regering beklaagd over Duitse steun voor de reddingsoperaties in de Middellandse Zee. 

Lees meer

'Scholz beslist: geen Duits veto tegen EU-asielcompromis'

Kort nieuws - 28 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zijn coalitiepartners en zijn eigen partij zijn verdeeld, maar kanselier Scholz heeft nu volgens Duitse media beslist: Duitsland gaat de Europese asielhervormingsplannen niet blokkeren. Die moeten illegale migratie tegengaan. 

Lees meer

Duitsland voert grenscontroles bij Polen en Tsjechië op

Kort nieuws - 28 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland voert vanwege het snel toenemende aantal (illegale) migranten extra controles uit langs de grens met buurlanden Polen en Tsjechië. De controles gaan per direct in, liet de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) woensdag weten. 

Lees meer

Deelstaatpremiers: lagere stroomprijs voor industrie

Kort nieuws - 7 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister-presidenten van de Duitse deelstaten hebben zich tijdens een overleg in Brussel uitgesproken voor een tijdelijke verlaging van de elektriciteitsprijs voor de industrie, melden Duitse media. De Duitse regering is daar verdeeld over. 

Lees meer

Studie: Duitsland blijft achter in natuurbescherming

Kort nieuws - 11 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland loopt in vergelijking met andere Europese landen ver achter bij de bescherming van zijn natuurgebieden. Van de 27 landen bungelt Duitsland vrijwel onderaan, blijkt uit een studie van de universiteit van Bologna. 

Lees meer

Macron zegt bezoek aan Duitsland af door rellen

Kort nieuws - 3 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het zou het eerste officiële staatsbezoek van Frankrijk aan Duitsland in meer dan twintig jaar zijn geweest, maar zaterdag belde de Franse president Emmanuel Macron de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier op om te melden dat het niet door kan gaan. Macron wil in eigen land blijven vanwege de rellen die vorige week uitbraken in meerdere Franse steden.

Lees meer

Veel kritiek op Duitse steun voor asieldeal

Kort nieuws - 9 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Her Europese akkoord over het asielbeleid dat gisteren is bereikt, heeft ook de steun van de Duitse regering. Daarover is veel onvrede bij de achterban van coalitiepartijen SPD en Groenen. 

Lees meer

Scholz ontvangt vriend Macron in woonplaats Potsdam

Kort nieuws - 7 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdagavond in zijn woonplaats Potsdam ontvangen. Beide regeringsleiders toonden tijdens een diner en een wandeling door de stad nadrukkelijk hun vriendschap. Sinds Scholz' aantreden als kanselier stonden de Frans-Duitse betrekkingen meermaals onder druk. 

Lees meer

Peiling: Duitsers sceptischer geworden over EU

Kort nieuws - 6 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsers zijn de afgelopen jaren sceptischer geworden over de Europese Unie. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de publieke zender ARD.

Lees meer

Brussel: Duitsland overtreedt nitraatrichtlijn niet langer

Kort nieuws - 2 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie heeft de procedure tegen Duitsland wegens het overtreden van de nitraatrichtlijn stopgezet. Duitsland heeft het mestbeleid voldoende aangepast, vindt de commissie.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger