Kort nieuws Duitsland en Europa

Duitsland dreigt met veto bij verbod op verbrandingsmotor

Kort nieuws - 28 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Verkeer Volker Wissing dreigt het EU-besluit dat vanaf 2035 geen auto's met verbrandingsmotor meer worden toegelaten, te blokkeren met een veto. 

Lees meer

Ministers Habeck en Le Maire in VS voor handelsconflict

Kort nieuws - 8 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck heeft dinsdag samen met zijn Franse collega Bruno Le Maire in Washington gesprekken gevoerd over de Amerikaanse Inflation Reduction Act (IRA). 

Lees meer

Duitsland wijst Poolse eis om herstelbetalingen af

Kort nieuws - 4 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft in een diplomatieke nota, een officieel diplomatiek bericht, de Poolse eis afgewezen om schade van de Tweede Wereldoorlog te vergoeden. Polen eiste vorig najaar herstelbetalingen ter waarde van 1,3 biljoen euro.

Lees meer

Scholz en Macron benadrukken goede samenwerking

Kort nieuws - 27 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron hebben woensdag na een drie uur durend gesprek hun goede samenwerking benadrukt. Beide regeringsleiders kwamen in Parijs bij elkaar om de oplopende spanningen tussen beide landen weg te nemen. 

Lees meer

Frans-Duitse spanningen: Scholz bezoekt Macron

Kort nieuws - 26 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz bezoekt vandaag de Franse president Macron. Tussen beide landen botert het momenteel niet erg. Eigenlijk zou deze week een Frans-Duits regeringsoverleg plaatsvinden, maar dat is verplaatst. Officieel vanwege logistieke problemen, maar Duitse media meldden vorige week dat er onenigheid heerst over de ambities van beide landen bij het energie- en defensiebeleid.

Lees meer

EU-landen zetten Duitsland onder druk in gasprijs-kwestie

Kort nieuws - 21 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse kanselier Scholz moet een zware nacht achter de rug hebben. Op de EU-top in Brussel is top diep in de nacht onderhandeld over een antwoord op de hoge gasprijzen. 

Lees meer

Frans-Duitse top verplaatst: 'onenigheid over ambities'

Kort nieuws - 20 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Frankrijk en Duitsland hebben hun jaarlijkse bilaterale regeringsoverleg verplaatst naar januari. Officieel is dat vanwege logistieke problemen, aldus de Duitse regeringswoordvoerder. Maar verschillende Duitse media melden dat er onenigheid heerst over de ambities van beide landen bij het energie- en defensiebeleid. 

Lees meer

EU vraagt solidariteit van Duitsland

Kort nieuws - 5 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese ministers van Financiën hebben kritiek geuit op het omvangrijke economische steunpakket dat Duitsland heeft opgetuigd voor burgers en ondernemingen. 

Lees meer

Duitsland tegen EU-breed plafond op inkoopprijs voor gas

Kort nieuws - 28 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vijftien EU-lidstaten hebben in een brief aan de Europese Commissie gevraagd om een prijsplafond voor de inkoop van gas. Duitsland heeft de brief niet ondertekend en is tegen zo'n maximumprijs.

Lees meer

Steinmeier voor uitvaart koningin Elizabeth in Londen

Kort nieuws - 19 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier is maandag in Londen voor het afscheid van de overleden Britse koningin Elizabeth II. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger