Kort nieuws Duitsland en Europa

Macron zegt bezoek aan Duitsland af door rellen

Kort nieuws - 3 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het zou het eerste officiële staatsbezoek van Frankrijk aan Duitsland in meer dan twintig jaar zijn geweest, maar zaterdag belde de Franse president Emmanuel Macron de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier op om te melden dat het niet door kan gaan. Macron wil in eigen land blijven vanwege de rellen die vorige week uitbraken in meerdere Franse steden.

Lees meer

Veel kritiek op Duitse steun voor asieldeal

Kort nieuws - 9 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Her Europese akkoord over het asielbeleid dat gisteren is bereikt, heeft ook de steun van de Duitse regering. Daarover is veel onvrede bij de achterban van coalitiepartijen SPD en Groenen. 

Lees meer

Scholz ontvangt vriend Macron in woonplaats Potsdam

Kort nieuws - 7 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdagavond in zijn woonplaats Potsdam ontvangen. Beide regeringsleiders toonden tijdens een diner en een wandeling door de stad nadrukkelijk hun vriendschap. Sinds Scholz' aantreden als kanselier stonden de Frans-Duitse betrekkingen meermaals onder druk. 

Lees meer

Peiling: Duitsers sceptischer geworden over EU

Kort nieuws - 6 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsers zijn de afgelopen jaren sceptischer geworden over de Europese Unie. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van de publieke zender ARD.

Lees meer

Brussel: Duitsland overtreedt nitraatrichtlijn niet langer

Kort nieuws - 2 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie heeft de procedure tegen Duitsland wegens het overtreden van de nitraatrichtlijn stopgezet. Duitsland heeft het mestbeleid voldoende aangepast, vindt de commissie.

Lees meer

Duitse minister wil geen Duits-Poolse grenscontroles

Kort nieuws - 31 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) wil geen vaste controles aan de Duitse-Poolse grens. Daar hebben regionale en lokale Duitse bestuurders om gevraagd, die zich zorgen maken om het toenemende aantal illegale migranten. Wel heeft Faeser meer politiemensen toegezegd.

Lees meer

Scholz: EU moet geen grootmacht willen zijn

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bondskanselier Olaf Scholz heeft dinsdagmorgen een toespraak gehouden in het Europees Parlement in Straatsburg. Hij zei onder meer dat de EU zich naar buiten, op de wereld, moet richten.

Lees meer

Scholz in Roemenië: 'snelle toetreding tot Schengen'

Kort nieuws - 4 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz en de Roemeense president Klaus Werner Johannis gaan ervan uit dat Roemenië snel kan toetreden tot de Schengenzone. Dat zeiden ze tijdens Scholz' bezoek maandag aan Boekarest. Ook willen ze Moldavië helpen zich te weren tegen Russische pogingen het land te destabiliseren.

Lees meer

Britse koning Charles op staatsbezoek in Duitsland

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Britse koning Charles begint vandaag een driedaags staatsbezoek aan Duitsland. Het is zijn eerste staatsbezoek als koning en hij zal onder meer in de Bondsdag spreken. Duitsland en Groot-Brittannië hechten er na de Brexit aan de betrekkingen te verbeteren.

Lees meer

Duitse Leopard 2-tanks in Oekraïne aangekomen

Kort nieuws - 28 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Leopard 2-gevechtstanks, die Duitsland eind januari toezegde aan Oekraïne, zijn inmiddels in het land gearriveerd. Dat zei bondskanselier Scholz maandag op een persconferentie tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger