Kort nieuws Duitsland en Europa

Gaspijplijn Nord Stream 1 weer open

Kort nieuws - 21 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na een stop van tien dagen vloeit er sinds donderdagochtend weer aardgas door de pijplijn Nord Stream 1 van Rusland naar Duitsland. De pijplijn was dicht voor onderhoud, maar Duitsland vreesde dat Rusland de kraan dicht zou houden. Woensdag waren er al geluiden dat Nord Stream 1 waarschijnlijk weer openging. 

Lees meer

Turkije blokkeert toegang Duitse zender Deutsche Welle

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Turkije heeft de toegang tot de nieuwssite van Deutsche Welle geblokkeerd. De Duitse wereldomroep heeft enkele maanden geleden geweigerd een nieuwe licentie in Turkije aan te vragen, die vergaand ingrijpen van de overheid in de berichtgeving mogelijk maakt. 

Lees meer

Duitsland stemt voor auto's zonder uitstoot vanaf 2035

Kort nieuws - 29 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft ingestemd met de plannen van de Europese Commissie om vanaf 2035 geen nieuwe auto's meer toe te laten die koolstofdioxide uitstoten.

Lees meer

Duitse regering verdeeld over verbrandingsmotor

Kort nieuws - 28 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De EU-ministerraad stemt vandaag over het verbieden van nieuwe auto's met verbrandingsmotor vanaf 2035. Hoe Duitsland stemt, blijft tot het laatste moment spannend.

Lees meer

Scholz bezoekt Balkan en Griekenland

Kort nieuws - 10 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz reist vrijdag naar Kosovo en Servië en dan door naar Griekenland en Bulgarije. In Servië zal hij met president Vucic spreken over de relatie tussen Rusland en Servië en over toetreding tot de Europese Unie.

Lees meer

Macron en Scholz benadrukken belang Frans-Duitse motor

Kort nieuws - 10 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Franse president Macron en de Duitse kanselier Scholz hebben maandagavond in Berlijn het belang van de Frans-Duitse samenwerking voor Europa benadrukt. Het was Macrons eerste buitenlandse reis sinds zijn herverkiezing. Dat hij naar Duitsland ging, laat zien hoe belangrijk de Frans-Duitse relatie voor Macron is, liet zijn staf eerder al weten.

Lees meer

Eerste bezoek herkozen president Macron is aan Scholz

Kort nieuws - 9 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De eerste buitenlandse reis als net herkozen president van Frankrijk brengt Emmanuel Macron naar Berlijn. Maandagavond bezoekt hij daar kanselier Scholz.  

Lees meer

Duitsland reageert positief op herverkiezing Macron

Kort nieuws - 25 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is overwegend positief gereageerd op de herverkiezing van de Franse president Emmanuel Macron zondag. Kanselier Scholz (SPD) noemde de uitslag een blijk van toewijding aan Europa.

Lees meer

Minister Baerbock bezoekt Baltische staten

Kort nieuws - 20 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) reist woensdag af naar de Baltische staten voor een driedaags bezoek. Veiligheid en de dreiging vanuit Rusland vormen een centraal thema.

Lees meer

Oekraïense ambassadeur eist wapenlevering van Duitsland

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrij Melnyk, eist dat de bondsregering wapens levert aan het Oost-Europese land. Volgens de ambassadeur heeft Duitsland een "historische verantwoordelijkheid" ten opzichte van Oekraïne.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger