'Eindelijk zijn al die voorbeschouwingen voorbij'
Bellen met... Peter Riesbeck

Achtergrond - 9 juni 2006

(9 juni 2006) De Berlijnse journalist en voetbalfanaat Peter Riesbeck (37) geeft voor het Duitslandweb zijn mening over wedstrijden van Klinsmanns elftal. De overwinning tegen Costa Rica (4-2) kan hem wel bekoren, al krijgt er hij niet bepaald een warm gevoel van.

 Ben je opgelucht?

"Jawel. Eigenlijk ben ik vooral blij dat het toernooi nu eindelijk begonnen is. Dat er een einde is gekomen aan al die voorbeschouwingen, het voortdurende speculeren en voorspellen. Over alles is eindeloos gepraat: het effect van het WK op de economie en de stokkende hervormingen in het land, over Duitslands imago en natuurlijk over Klinsmann en de nationale ploeg. Nu gaan we zien wat er allemaal waar van blijkt te zijn. Dat geeft een bevrijdend gevoel."

Maar ben je ook blij met het resultaat van de wedstrijd?

"Vier goals zijn natuurlijk mooi. Bij mij in de straat in Kreuzberg vierde een aantal Turken vrolijk feest. Dat was leuk om te zien. Maar de wedstrijd verliep eigenlijk zoals verwacht. We hebben goede aanvallers maar geen verdedigers. Tegen Costa Rica is dat geen probleem, maar als we tegen een sterk land als bijvoorbeeld Argentinië moeten, dan vliegen we eruit."

Ballack zat vanwege een blessure op de bank. Kan dit elftal zonder hem?

"De problemen in de verdediging blijven, ook met Ballack. Het ontbreekt het elftal nog aan een zekere lichtvoetigheid. Het is wachten op het moment dat ze bevrijd voetballen. Tot dan is het werken en nog eens werken."

Wie was jouw beste speler vanavond?

"Schweinsteiger was goed en Borowski ook. Die speelt onopvallend maar is altijd waardevol. Voor Klose heb ik altijd een zwak gehad. Dat is een echte wereldspits. Ik heb hem niet voor niets getipt als topscorer."

Een finale Nederland-Duitsland, zit dat er nog in?

"Nee, dat betwijfel ik. Bij de voetbalpool op de redactie ben ik uitgekomen op de finale Nederland-Argentinië."

Peter Riesbeck is sinds 1999 werkzaam bij de Berliner Zeitung. Voor NRC Handelsblad schrijft hij de komende weken een WK-column die op woensdag en vrijdag verschijnt. Riesbeck is groot fan van de voetbalclub FC Kaiserslautern en draagt met name de briljante Ajacied Jacobus 'Co' Prins een warm hart toe. De excentrieke Prins speelde in de jaren zestig voor Kaiserslautern, als een van de eerste buitenlanders in de Bundesliga.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger