Duitse voorbeschouwingen op dé wedstrijd
Nieuwsflash

Achtergrond - 15 juni 2004

(15 juni 2004) Op de website van het Duitse dagblad Bild staat vandaag dat het Nederlands elftal door het eten van paardenvlees probeert nieuwe krachten op te doen. Dat betekent dat er maar één vraag overblijft: "Met hoeveel verslaan we Nederland?". Verder staan op de dag van de wedstrijd in Duitsland de kranten vol met voorbeschouwingen op Nederland : Duitsland. Als iets blijkt uit de stortvloed aan artikelen, dan is het dat er niet één lijn uit kan worden getrokken.

"[Het Duitse middenveld wordt] in zijn uitgebalanceerde kracht noch door Italië, noch door Portugal overtroffen", aldus ex-bondscoach Franz Beckenbauer op de website van de krant Süddeutsche Zeitung. "En ook niet door Nederland", voegt hij eraan toe. Het middenveld van het Duitse elftal is volgens Beckenbauer namelijk het beste middenveld van het toernooi. Volgens de krant heeft Duitsland genoeg potentieel om vanavond van zijn eigen kracht uit te kunnen gaan. Uitsluitend in de door Ruud van Nistelrooij geleide aanval zouden de Duitsers hun meerdere moeten erkennen in het Nederlands elftal.

Dagblad Die Welt geeft met een treffend citaat van middenvelder Dietmar Hamann een andere indruk: "als wij zelf niet in onszelf geloven, wie moet dat dan doen?". Keeper Oliver Kahn en aanvaller Fredi Bobic - respectievelijk 35 en 33 jaar oud - betwijfelen volgens de krant hardop, of de jonge spelers wel bestand zijn tegen de druk van een zo groot toernooi. Die jonge, veelal onervaren spelers vormen volgens het dagblad de grootste risicofactor binnen het Duitse elftal, omdat ze niet gewend zijn onder zoveel spanning te spelen.

Op één van die nieuwelingen, Kevin Kuranyi, is niettemin de hoop van heel Duitsland gevestigd. Sinds bondscoach Völler bekend heeft gemaakt, dat zijn team met maar één spits zal spelen, zal de 22-jarige aanvaller van VfB Stuttgart voor de doelpunten moeten zorgen. Volgens de Berliner Zeitung moet dat evenwel geen probleem zijn, aangezien Kuranyi "zowat drie aanvallers in één is". Vanwege zijn gemengde Braziliaans-Panamese afkomst en zijn net zo veelzijdige talent, noemt de krant Kuranyi als beste keus om de eenmans-aanval van Duitsland te leiden.

Hoe zit het tenslotte met de traditionele rivaliteit tussen beide landen? Die doet de Süddeutsche Zeitung zijdelings af met de treffende uitspraak, dat het voor de huidige spelersgeneratie uit beide landen wat dat betreft om een tijd gaat "toen katten nog gelaarsd waren en de boze stiefmoeder die Assepoester dwong tot het tellen van erwten."

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger