Groot, groter, grootst
Deutsches Museum

Achtergrond - 28 maart 2007

Voor iedereen die van groot houdt, is het Deutsches Museum een aanrader. Het is niet uit de naam op te maken, maar dit museum is een enorm groot techniekmuseum. Dit lijkt heel erg saai, maar dat is het absoluut niet. Het museum heeft namelijk een erg hoog 'fun'-gehalte.

Maar dat is niet het enige. Het museum is ook het grootste museum voor techniek ter wereld. Het museum bestaat uit verschillende 'werelden'. Zo heb je een luchtvaartwereld, een autowereld, een communicatiewereld, een planetarium en nog veel meer. Het museum is zelfs zo groot dat het eigenlijk niet mogelijk is om het museum in één dag te bezoeken. Want alles is zo interessant en leuk dat je bij veel dingen wel een paar minuten stilstaat.

Groot en klein

Het begint als je net door de ingang bent. Eenmaal binnen loop je al gelijk tegen een enorm groot zeilschip (op ware grootte) aan. Maar dit is niet het enige, als je iets verder loopt kom je op de luchtvaartafdeling, waar verschillende vliegtuigen opgesteld zijn. Vooral oorlogsvliegtuigjes. Maar ook een vleugel en een wiel van een modern verkeersvliegtuig van Airbus. Het leuke is dat je er gewoon onder kan staan en alles kan aanraken. Je merkt dan hoe klein je eigenlijk bent als mens.

Leraren overbodig

Voor wie niet van vliegende, varende of rijdende dingen houdt is er ook nog de 'communicatiewereld'. Heel duidelijk wordt er uitgelegd hoe camera's werken. Maar ook hoe nou precies een televisieprogramma technisch gemaakt wordt. Leerzaam en leuk dus. En heb je binnenkort een examen scheikunde of natuurkunde? Bezoek dan ook de natuurwetenschappelijke afdeling. Hier wordt met modellen, video's, figuren en geluiden uitgelegd wat de essentie is van bepaalde natuurwetenschappelijke onderwerpen. Daardoor snap je alles meteen en heb je je natuurkunde- of scheikundedocent niet meer nodig. 

Bijkomen

Dat het museum zo groot is, snappen de mensen van het museum ook wel. Daarom is er een groot restaurant waar je kan bijkomen van al die grote dingen. Mét een groot glas Münchens bier natuurlijk.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger