Op zoek naar een echte Dirndl
Winkelen in München

Achtergrond - 28 maart 2007

Naar wat gaan twee shop-gekke vriendinnen op zoek als ze winkelen in München? Een Dirndl natuurlijk. Salome en Froukje ondervonden het aan den lijve hoe het is om in Beierse klederdracht te lopen.

We waren best lang bezig om een winkel te vinden waar ze Dirndls verkochten. Dit was raar, want op de dag dat we aankwamen, zagen we er genoeg. We vroegen mensen op straat waar ze Dirndls verkochten. Veel liepen arrogant door, sommigen wilden wel helpen maar wisten niet waar je zulke winkels had. Na veel gevraag troffen we eindelijk een man die ons kon helpen! Hij wees ons de weg naar de perfecte winkel.

De Dirndl-zaak bleek supersjiek. Ze verkochten er ook Lederhosen en gewone kleding. Froukje ging meteen vragen of ze een Dirndl aan mocht passen. Dit mocht eigenlijk niet, maar ze wilden wel een uitzondering maken, omdat wij artikelen schreven over Duitsland. Het was wel een aardige verkoopster. Ze gaf ons ook veel informatie. Froukje kreeg een hele mooie Dirndl aan. Het was een groen-blauwe, van mooie gladde stof. Het duurde wel even hoor, dat aandoen. Ze kreeg eerst een wit bloesje aan, een korte (die blijken altijd boven je navel te zijn), daarna de jurk.

Er waren heel veel soorten Dirndls in die winkel. Je hebt er ook allemaal accessoires bij zoals tasjes, sieraden, schoenen, enz. Froukje kreeg ook een enorme strik om, en daar was iets bijzonders mee. Als je die strik rechts draagt, dan ben je al getrouwd. Als je die strik links draagt dan ben je nog vrijgezel! Weten we dat ook weer...

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger