De dubbeldekker-tour
München in zestig minuten!

Achtergrond - 28 maart 2007

Om een indruk van de stad te krijgen begonnen wij onze reis met een ‘Doppeldecker Stadtrundfahrt’ door München. Zo kregen we in zestig minuten een compacte rondleiding langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

Als je in een vreemde stad komt, die ook nog eens erg groot is, is het natuurlijk handig om een rondleiding door de stad te krijgen. Daarom besloten wij onze reis met een rondleiding te beginnen. In het voorgaande jaar kregen we een hele lange rondleiding door Hamburg, te voet en in de regen. Dit jaar gingen we dus voor een rondleiding van zestig minuten met een dubbeldekkerbus. Om tien uur vertrokken we vanaf het Centraal Station. We hadden geluk, want het was droog en zo konden we boven in de bus zitten om een goed uitzicht te hebben. Al rijdend kregen we steeds informatie over de bezienswaardigheden, zowel in het Duits als in het Engels.

Straten en pleinen

Een stuk verderop kwamen we op de Allstadtring, en zoals de naam al doet vermoeden volgt deze ring de contouren van de oude stadsmuren. Via deze ring kwamen we weer bij de Maximiliansplatz, dit keer met uitzicht op het Nationaal Theater. Onze rondleiding zette zich voort via de Maximilians Brücke en langs het Deutsches Museum. Vervolgens kwamen we onder andere nog langs het speelgoedmuseum, verschillende ‘Biergarten’, de grote markt in het centrum, en het Bernheimer Paleis om tenslotte weer te eindigen bij het Centraal Station. Wat vooral opgevallen is tijdens deze rondleiding is dat er amper groen te vinden is in München. Groen vind je onder andere in de Engels tuinen, maar verder hebben we tijdens de rondleiding hiervan niet veel meer gezien.

Wist je dat?

Een leuk weetje dat we nog te horen kregen was dat het af en toe ineens zo ongeveer tien graden Celsius warmer kan worden en mensen de terrasjes in de binnenstad snel opbouwen. Dit komt door de wind uit de bergen, die zo kan zorgen voor een forse temperatuursverandering. Natuurlijk kan dit ook betekenen dat het ineens een stuk kouder en slechter weer wordt!

Aanrader
Het is aan te raden om een rondleiding met een dubbeldekkersbus te volgen en zeker wanneer je weinig tijd hebt, of in het geval dat wandelen niets voor jou is! Je ziet binnen een uur de meest belangrijke bezienswaardigheden en krijgt zo een kleine indruk van de stad. Maar voor de mensen die er niet tegenop zien om een stukje te wandelen is het zeker aan te raden om met mooi weer een rondleiding te voet te volgen, want wij hebben gemerkt dat je dan uiteindelijk toch meer van de stad, en dan vooral de binnenstad, ziet!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger