Expeditie München
De Scholierenredactie strijkt neer in de Beierse hoofdstad 

Achtergrond - 2 april 2007

Als je wilt, kun je best om München lachen. In de Beierse hoofdstad komen alle Duitse clichés bij elkaar. De dikke auto's. De enorme glazen bier. De Lederhosen. De worsten. Tijdens hun viifdaagse bezoek aan de stad lieten onze scholierenredacteuren uiteraard geen gelegenheid onbenut om deze aspecten van het Beierse leven flink uit te diepen.

Maar ze ontdekten ook andere kanten van München. Ze gaven les aan kansarme kinderen uit de probleemwijk Hasenbergl, een wijk die je eerder rond de Amsterdamse Bijlmer zou verwachten dan in het rijke München. De redacteuren liepen rond over de uitgestrekte appélplaats van het concentratiekamp Dachau, dat op nog geen half uurtje treinen van München ligt, maar waar geen normale Duitser meer komt als hij eenmaal zijn verplichte schoolbezoekje achter de rug heeft. En ze vergaapten zich aan de fraaie oude binnenstad, die er opeens heel spookachtig uitziet als je beseft dat het oorspronkelijke centrum tijdens de Tweede Wereldoorlog aan puin is gebombardeerd.

In dit dossier zijn de indrukken van onze scholierenredacteuren verzameld. Eerlijk en onbevangen. Daarnaast staat het vol met praktische tips, aan - en afraders.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger