Duitslandweb logo Duitslandweb

'Nord Stream 2 AG ontslaat alle medewerkers'

Kort nieuws - 1 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De onderneming achter de Nord Stream 2-pijpleiding, Nord Stream 2 AG, heeft alle medewerkers ontslagen. Dit meldde de minister van Economische Zaken van Zwitserland Guy Parmelin maandagavond op tv. Nord Stream 2 AG is gevestigd in het Zwitserse kanton Zug.

Het hoofdkantoor van de exploitant achter het gasproject staat om fiscale redenen in Zug. In totaal zijn 140 medewerkers ontslagen, aldus Parmelin. Nord Stream 2 AG zou met financiële adviseurs bezig zijn de schulden te ordenen en nog deze week een faillissementsaanvraag kunnen indienen, meldt persbureau Reuters. Nord Stream 2 AG is een dochter van het Russische gasbedrijf Gazprom.

Met de pijpleiding moest Russisch gas via de Oostzee naar Duitsland worden getransporteerd. Maar Duitsland legde vorige week de vergunningsprocedure voor de gaspijpleiding stil. Die kan daardoor niet in gebruik worden genomen. Dat besluit was een reactie op de Russische erkenning van de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne.

Niet alleen de Duitsers hebben maatregelen tegen Nord Stream 2 genomen. De Amerikaanse regering heeft de exploitant vorige week sancties opgelegd en daarmee zaken doen met het bedrijf verboden. Olieconcern Shell kondigde maandag aan zijn betrokkenheid bij de pijpleiding te beëindigen. Shell wil bovendien zijn aandelen in alle joint ventures met Gazprom verkopen. Lees meer bij n-tv en Handelsblatt

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger