Duitslandweb logo Duitslandweb

'Nord Stream 2 AG ontslaat alle medewerkers'

Kort nieuws - 1 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De onderneming achter de Nord Stream 2-pijpleiding, Nord Stream 2 AG, heeft alle medewerkers ontslagen. Dit meldde de minister van Economische Zaken van Zwitserland Guy Parmelin maandagavond op tv. Nord Stream 2 AG is gevestigd in het Zwitserse kanton Zug.

Het hoofdkantoor van de exploitant achter het gasproject staat om fiscale redenen in Zug. In totaal zijn 140 medewerkers ontslagen, aldus Parmelin. Nord Stream 2 AG zou met financiële adviseurs bezig zijn de schulden te ordenen en nog deze week een faillissementsaanvraag kunnen indienen, meldt persbureau Reuters. Nord Stream 2 AG is een dochter van het Russische gasbedrijf Gazprom.

Met de pijpleiding moest Russisch gas via de Oostzee naar Duitsland worden getransporteerd. Maar Duitsland legde vorige week de vergunningsprocedure voor de gaspijpleiding stil. Die kan daardoor niet in gebruik worden genomen. Dat besluit was een reactie op de Russische erkenning van de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne.

Niet alleen de Duitsers hebben maatregelen tegen Nord Stream 2 genomen. De Amerikaanse regering heeft de exploitant vorige week sancties opgelegd en daarmee zaken doen met het bedrijf verboden. Olieconcern Shell kondigde maandag aan zijn betrokkenheid bij de pijpleiding te beëindigen. Shell wil bovendien zijn aandelen in alle joint ventures met Gazprom verkopen. Lees meer bij n-tv en Handelsblatt

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Lichten gaan uit om gas te besparen

Lichten gaan uit om gas te besparen

Met vereende krachten hoopt de Duitse regering 20 procent gas te besparen deze winter.


Lees meer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Rusland levert na een onderhoudsstop weer gas door Nord Stream 1. Maar Duitsland houdt er rekening mee dat dit niet zo blijft.


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer

Scholz steunt EU-lidmaatschap Oekraïne

Scholz steunt EU-lidmaatschap Oekraïne

Scholz reisde met andere regeringsleiders per nachttrein naar Kiev.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger