Tim Borowski
Een Ballack in spe

Achtergrond - 23 mei 2006

 De opvolger van Michael Ballack, zo wordt Tim Borowski (25) wel genoemd. Geen klein compliment voor de middenvelder van Werder Bremen. Ballack is immers Duitslands enige internationaal erkende sterspeler.

Maar zo ver is Borowski nog niet. Zijn eerste tijd bij Klinsmann speelde hij onopvallend en met wisselend succes. Vaker naast Ballack dan in plaats van Ballack. Sinds zijn goal in de oefenpartij tegen Zuid-Afrika vorig jaar (4-2 voor Duitsland) groeit de Werder-man in zijn rol.

Geprezen wordt hij om zijn leiderschap, werklust en dodelijke schot. Borowski is afkomstig van de eigen jeugdopleiding van Werder en daar zijn ze in Bremen best trots op. Zijn grootste sportieve succes boekte de middenvelder in 2004, toen hij met Werder zowel landskampioen werd als de beker haalde. Zijn doelpunten droegen in belangrijke mate bij aan dit resultaat.

Aparte hobby’s heeft de middenvelder ook. In mei nam hij een WK-promotiefilmpje op in een straaljager van het Jagdgeschwader 71 ‘Richthofen’ van de Duitse luchtmacht. De Luftwaffe komt naar u toe deze zomer!  

Mocht Borowski tijdens het WK inderdaad uitgroeien tot een tweede Ballack, dan heeft Duitsland eindelijk twee spelers van internationale klasse. Dat is toch stukken beter dan maar één.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger