Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland derde op WK 2010
1-0 verlies van Spanje, 3-2 winst van Uruquay

Achtergrond - 12 juli 2010

Duitsland heeft de derde plaats bereikt op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Na de verloren halve finale tegen Spanje wist het team van Löw de strijd om de derde plaats op 10 juli te winnen van Uruquay.

Duitsland derde op WK 2010
© dpa/picture-alliance

Spanje bleek tijdens de halve finale te sterk voor Duitsland. Die Mannschaft, die op het WK prachtig aanvallend spel had laten zien en zowel tegen Engeland als tegen Argentinië vier keer had weten te scoren, kwam niet door de Spaanse verdediging heen. 

Spanje speelde sterk combinatiespel, maar kwam zelf ook niet tot scoren - tot de 73e minuut. Carles Puyol scoorde en dat was genoeg om een finale Nederland-Duitsland te voorkomen.

Hoewel de Duitse en de internationale pers lovend waren over het mooie spel van het Duitse team, waren de spelers zelf teleurgesteld. Na de gewonnen achtste en kwartfinale had het op meer gehoopt. "Hoewel iedereen zegt dat we een geweldig toernooi hebben gespeeld, zijn wij toch zeer gedesillusioneerd", reageerde Bastian Schweinsteiger na de halve finale. Voor hem was alleen de wereldtitel een succes geweest.

Troostfinale

Voor Duitsland volgde op zaterdag 10 juli de kleine of troostfinale tegen Uruquay dat met 3-2 de halve finale van Nederland had verloren. Met dezelfde cijfers zagen de Zuid-Amerikanen ook Duitsland winnen, dat, zo vonden alle Duitse media, daarmee terecht derde was geworden.

Het was een spannende wedstrijd van twee teams die er allebei op gebrand waren te winnen. Lange tijd hielden ze elkaar in evenwicht. Thomas Müller maakte het eerste doelpunt - dat hem topscoorder van het WK zou maken - in de 18e minuut. In de rust stond het 1-1 na een goal Edinson Cavani in de 28e minuut. In de tweede helft scoorden Diego Forlán (51e minuut) voor Uruquay en Marcell Jansen (56e minuut) en Sami Khedira (82e minuut) voor Duitsland.

Bondscoach Löw had zijn opstelling op het laatste moment moeten omgooien. Zo speelden Dennis Aogo en Marcell Jansen voor Philipp Lahm en Lukas Podolski die door griep waren geveld. Keeper Hans-Jörg Butt verving Manuel Neuer en Helmut Cacau nam de plaats in van Miroslav Klose die aan zijn rug was geblesseerd. Löw zelf had ook koorts en zat met een dikke sjaal om op de bank.

Op het WK van 2006 bereikte Duitsland ook de derde plaats. In 2002 was Duitsland tweede. De laatste keer dat Duitsland een WK won, was in 1990. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Sport':

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

De 'vrolijke' Olympische Spelen van 1972 werden wreed verstoord door een bloedige gijzeling


Lees meer

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

De achtste finale in Londen wordt gespeeld zonder supporters uit Duitsland, maar met doellijntechnologie


Lees meer

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Lees in dit overzicht alles wat je moet weten over het Duitse elftal op dit EK voetbal


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger