WK voetbal 2010
Bondscoach Löw met jong team naar Zuid-Afrika

WK voetbal 2010
© Flickr.com/SpreePiX

Na sensationele wedstrijden tegen onder meer Engeland en Argentinië is Duitsland uiteindelijk derde geworden op het WK 2010. In de halve finale lukte het de mannen van Löw niet om door het sterke Spaanse spel heen te breken. De troostfinale wist Duitsland wel te winnen met 3-2 van Uruguay.

'Es ist aus!' kopten vrijwel alle Duitse kranten na de halve finale tegen Spanje. Duitsland verloor met een teleurstellende 1-0. Dat Duitsland dit jaar wereldkampioen zou worden, hadden niet veel mensen verwacht. Ook trainer Joachim Löw zelf niet, zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan het WK: "De halve finale zou al een succes zijn". Het bleken voorspellende woorden.

Jong, gemotiveerd - maar onervaren. Zo beschreven de Duitse sportmedia het elftal van bondscoach Joachim Löw voordat ze naar Zuid-Afrika vertrokken. Maar Die Mannschaft overtrof tot de halve finale de stoutse verwachtingen met oogstrelend aanvallend voetbal.

Hoewel ze in de poulefase de tweede wedstrijd tegen Servië verloren, was de eerste wedstrijd tegen Australië een tijd lang maatgevend - in ieder geval qua aantal doelpunten waarmee Duitsland won. De Duitsers joegen niet alleen de Socceroos vier doelpunten om de oren, ook Engeland en Argentinië zagen de bal vier keer in het eigen net belanden.

De laatste keer dat Duitsland wereldkampioen werd, was in 1990 - het jaar waarin de jongste speler van Löws team, Toni Kroos, geboren werd. Eerder won de Mannschaft de wereldtitel in 1974 en 1954.

Duitslandweb.nl volgde het Duitse nationale elftal tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika op de voet met onder meer de WK Quiz Nederland-Duitsland, spelersportretten, achtergronden, analyses, wedstrijdverslagen, het voetbalwoordenboek Duits, de grappigste WK-filmpjes en de leukste links. Dit dossier is samengesteld met informatie van de Deutsche Fussballbund DFB, de Deutsche Bundesliga, Duitse sportmedia en voetbalstatistieken.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger