Kort nieuws Corona in Duitsland

Lauterbach rekent op coronamaatregelen in herfst

Kort nieuws - 17 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheidszorg Karl Lauterbach kondigt aan dat vanaf oktober waarschijnlijk weer coronamaatregelen gaan gelden.

Lees meer

Zomergolf: minister adviseert mondkapjes en booster

Kort nieuws - 15 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal corona-besmettingen loopt in Duitsland zo snel op dat de minister van Gezondheid Karl Lauterbach spreekt van een zomergolf. Door het ontbreken van maatregelen en de opkomst van nieuwe corona-varianten BA.4 en BA.5 valt het seizoenseffect (minder besmettingen in de zomer) dit jaar tegen, stelt hij. 

Lees meer

Duitsland versoepelt inreisregels

Kort nieuws - 25 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de zomermaanden hoeven reizigers naar Duitsland geen coronabewijs meer te kunnen tonen. Minister Lauterbach van Gezondheid wil de 3G-regel voor inreizen vanaf 1 juni tijdelijk buiten werking stellen.

Lees meer

Duitsland adviseert vaccinatie voor alle 5- tot 11-jarigen

Kort nieuws - 24 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert een corona-vaccinatie voor alle 5- tot 11- jarigen. Tot nu toe was vaccinatie in deze leeftijdsgroep wel mogelijk, maar gold er nog geen algemeen advies.

Lees meer

Politie vermoedt miljardenfraude met tests

Kort nieuws - 24 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Corona-testlocaties in Duitsland hebben vermoedelijk op grote schaal fraude gepleegd met de afrekening van coronatests. De bedrijven krijgen een vergoeding van de overheid per afgenomen test en melden in sommige gevallen veel meer tests dan ze daadwerkelijk hebben afgenomen, bevestigt de landelijke recherche tegenover een onderzoekscollectief van Süddeutsche Zeitung, NDR en WDR.

Lees meer

Duitsland wil vierde vaccinatie voor iedereen mogelijk maken

Kort nieuws - 19 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil voor de herfst een vierde corona-vaccinatie voor iedereen mogelijk maken. Daarvoor worden grote hoeveelheden nieuwe vaccins besteld, die nu nog ontwikkeld worden.  

Lees meer

Deelstaten: voorbereiden op corona in de herfst

Kort nieuws - 17 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaatministers van Gezondheid willen een 'masterplan' van de overheid voor als er in de herfst een nieuwe coronagolf komt. Maandag riepen ze de regering in Berlijn op de infectieziektenwet opnieuw te veranderen, zodat de deelstaten coronamaatregelen kunnen invoeren als dat nodig wordt.

Lees meer

Duitsland verkort corona-isolatie naar 5 dagen

Kort nieuws - 29 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen in Duitsland die besmet zijn met het coronavirus hoeven vanaf volgende week nog maar vijf dagen in isolatie. Dat heeft het ministerie van Gezondheid donderdag besloten na overleg met de deelstaten.

Lees meer

Lauterbach waarschuwt voor nieuwe coronavarianten

Kort nieuws - 19 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) waarschuwt voor nieuwe coronavarianten in het najaar. Dat hij over een "absolute killervariant" heeft gesproken, wordt hem niet in dank afgenomen.

Lees meer

Voorlopig geen vaccinatieplicht in Duitsland

Kort nieuws - 7 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De invoering van een vaccinatieplicht in Duitsland is mislukt. In de Bondsdag stemde vandaag een meerderheid tegen een wetsontwerp dat moest regelen dat iedereen van 60 jaar en ouder verplicht tegen corona zou worden ingeënt.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger