Kort nieuws Corona in Duitsland

Corona: Halle sluit als eerste Duitse stad alle scholen en kinderopvang

Kort nieuws - 12 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Alle scholen en kinderdagverblijven in de Duitse stad Halle (Saksen-Anhalt) gaan vanaf vrijdag voor de komende twee weken dicht. De stad hoopt met de maatregel de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Lees meer

Duitsland kondigt drastische coronamaatregelen aan

Kort nieuws - 11 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het crisisteam van de Duitse regering heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Steeds meer deelstaten kondigen aan grote evenementen af te zeggen. 

Lees meer

Coronavirus geconstateerd in alle Duitse deelstaten

Kort nieuws - 10 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus is nu ook in Saksen-Anhalt geconstateerd. Dat was tot nu toe de enige deelstaat waar nog geen besmetting was gemeld. Een aantal deelstaten volgt het advies van minister van Gezondheid Jens Spahn om grote evenementen te verbieden. (Geactualiseerd dinsdagavond 22 uur, maatregelen aangevuld.)

Lees meer

Coronavirus: Duitse minister adviseert evenementen af te blazen

Kort nieuws - 9 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Minister van Gezondheid Jens Spahn adviseert alle evenementen met meer dan 1000 bezoekers af te gelasten. Dat gebeurt nog te weinig, zei hij dit weekeinde.

Lees meer

Coronavirus: 534 besmettingen, klinieken willen nieuwe regels

Kort nieuws - 6 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal mensen dat in Duitsland is besmet met het coronavirus is vrijdagmorgen gestegen tot 534. 

Lees meer

Aantal corona-besmettingen in Duitsland opgelopen naar 349

Kort nieuws - 5 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal corona-besmettingen in Duitsland is donderdag opgelopen naar 349. Dat zijn er ruim 100 meer dan woensdag. (Zie ook ons nieuwste bericht van vrijdag 6-3: 534 besmettingen, klinieken willen nieuwe regels)

Lees meer

Coronavirus: 240 besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 4 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn woensdagmorgen 240 mensen besmet met het coronavirus (SARS-CoV-2). Dat zijn er vijftig meer dan dinsdag. Het virus heeft zich door heel Duitsland verspreid, alleen in Saksen-Anhalt is nog geen geval gemeld.

Lees meer

Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Kort nieuws - 3 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus verspreidt zich verder in Duitsland. Er zijn nu bijna 190 besmettingen in dertien van de zestien deelstaten. De Leipziger Buchmesse en een internationale beurs in München zijn afgeblazen vanwege het virus. De verkoop van hygiëneproducten en houdbare levensmiddelen stijgt.

Lees meer

Coronavirus in tien van de zestien Duitse deelstaten

Kort nieuws - 2 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus heeft zich in Duitsland verder verspreid en is nu in tien van de zestien deelstaten geconstateerd. Het nieuwste geval was in Berlijn. In totaal zijn er nu 150 mensen in Duitsland besmet. (Actualisatie maandag 13.30 uur) Voor situatie dinsdag 3-3 zie: Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Lees meer

Crisisteam tegen coronavirus in Duitsland aan de slag

Kort nieuws - 27 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een speciaal crisisteam van de ministeries van Gezondheid en van Binnenlandse Zaken is aan de slag gegaan als reactie op de verdere uitbreiding van het coronavirus in Duitsland. In Noordrijn-Westfalen, aan de Nederlandse grens, moeten 300 carnavalsbezoekers en hun familieleden in quarantaine. (Laatste actualisatie 17.30 uur)

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger