Kort nieuws Corona in Duitsland

Aantal corona-besmettingen in Duitsland opgelopen naar 349

Kort nieuws - 5 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal corona-besmettingen in Duitsland is donderdag opgelopen naar 349. Dat zijn er ruim 100 meer dan woensdag. (Zie ook ons nieuwste bericht van vrijdag 6-3: 534 besmettingen, klinieken willen nieuwe regels)

Lees meer

Coronavirus: 240 besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 4 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn woensdagmorgen 240 mensen besmet met het coronavirus (SARS-CoV-2). Dat zijn er vijftig meer dan dinsdag. Het virus heeft zich door heel Duitsland verspreid, alleen in Saksen-Anhalt is nog geen geval gemeld.

Lees meer

Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Kort nieuws - 3 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus verspreidt zich verder in Duitsland. Er zijn nu bijna 190 besmettingen in dertien van de zestien deelstaten. De Leipziger Buchmesse en een internationale beurs in München zijn afgeblazen vanwege het virus. De verkoop van hygiëneproducten en houdbare levensmiddelen stijgt.

Lees meer

Coronavirus in tien van de zestien Duitse deelstaten

Kort nieuws - 2 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus heeft zich in Duitsland verder verspreid en is nu in tien van de zestien deelstaten geconstateerd. Het nieuwste geval was in Berlijn. In totaal zijn er nu 150 mensen in Duitsland besmet. (Actualisatie maandag 13.30 uur) Voor situatie dinsdag 3-3 zie: Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Lees meer

Crisisteam tegen coronavirus in Duitsland aan de slag

Kort nieuws - 27 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een speciaal crisisteam van de ministeries van Gezondheid en van Binnenlandse Zaken is aan de slag gegaan als reactie op de verdere uitbreiding van het coronavirus in Duitsland. In Noordrijn-Westfalen, aan de Nederlandse grens, moeten 300 carnavalsbezoekers en hun familieleden in quarantaine. (Laatste actualisatie 17.30 uur)

Lees meer

Aantal corona-besmettingen in Duitsland loopt verder op

Kort nieuws - 26 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal besmettingen met het coronavirus in Duitsland neemt verder toe. In Baden-Württemberg, waar dinsdagavond een ziektegeval bekend werd, zijn twee nieuwe besmettingen geconstateerd. In Noordrijn-Westfalen werd dinsdag een man in kritieke toestand opgenomen, nu blijkt zijn vrouw ook besmet.

Lees meer

Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in Duitsland

Kort nieuws - 25 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn dinsdagavond twee nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd: een in Baden-Württemberg en een in Noordrijn-Westfalen. In deze deelstaten waren tot nu toe nog geen mensen met het coronavirus.

Lees meer

Geen coronabesmetting bij uit Wuhan teruggehaalde Duitsers

Kort nieuws - 17 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na twee weken in quarantaine blijkt geen van de 122 uit Wuhan teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden besmet met het coronavirus. Zij hebben de Bundeswehr-kazerne in Rijnland-Palts, waar ze moesten verblijven, inmiddels verlaten.

Lees meer

Twintig Duitsers uit Wuhan in quarantaine

Kort nieuws - 10 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met een legervliegtuig zijn dit weekeinde 20 Duitsers opgehaald in Wuhan en naar Berlijn teruggebracht. Daar moeten ze nu twee weken in quarantaine blijven in een kliniek van het Rode Kruis. 

Lees meer

Dertien besmettingen met coronavirus in Duitsland

Kort nieuws - 6 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Dertien mensen in Duitsland zijn inmiddels met het coronavirus besmet, hebben de autoriteiten donderdag gemeld.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger