Kort nieuws Corona in Duitsland

Minister Lauterbach roept op tot dragen mondkapjes

Kort nieuws - 14 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheidszorg Karl Lauterbach roept de deelstaten op te overwegen om weer mondkapjes in binnenruimten verplicht te stellen, nu het aantal coronabesmettingen sterk oploopt. Ook lanceerde Lauterbach vrijdag een campagne om de vaccinatiegraad te verhogen.

Lees meer

Ziekenhuizen vrezen 'extreem zware weken'

Kort nieuws - 12 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De koepelorganisatie van Duitse ziekenhuizen waarschuwt dat er extreem zware weken aankomen voor de ziekenhuizen. Het aantal patiënten met corona neemt snel toe en ook bij het personeel zorgt corona voor uitval. 

Lees meer

Duitsland gaat miljoenen mondkapjes verbranden

Kort nieuws - 7 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De enorme voorraden mondkapjes die zijn aangeschaft aan het begin van de coronapandemie, worden gedeeltelijk verbrand. Volgens informatie van Der Spiegel gaat het Duitse ministerie van Gezondheid miljoenen mondkapjes die ofwel voorbij de houdbaarheidsdatum zijn, of die van slechte kwaliteit zijn, laten vernietigen. Lees meer bij Der Spiegel

Lees meer

Kanselier Scholz heeft corona

Kort nieuws - 26 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse kanselier Olaf Scholz is maandagmorgen positief op corona getest en is in isolatie gegaan. 

Lees meer

Mondkapje blijft verplicht in Duitse openbaar vervoer

Kort nieuws - 14 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het dragen van een medisch mondkapje blijft ook na oktober verplicht in het Duitse regionale openbaar vervoer. Dat hebben de deelstaten maandag met elkaar afgesproken. Ook in het interregionale openbaar vervoer, het Fernverkehr, geldt een FFP2-mondkapjesplicht.

Lees meer

Infectieziektenwet: Geen mondkapjes in vliegtuigen

Kort nieuws - 9 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft een nieuwe infectieziektenwet aangenomen waarin het coronabeleid voor de komende winter wordt vastgelegd. Het parlement heeft het voorstel op een punt gewijzigd: in vliegtuigen geldt vanaf 1 oktober geen mondkapjesplicht meer.

Lees meer

FFP2-mondkapje vereist in Duits trein- en vliegverkeer

Kort nieuws - 24 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitse treinen en op vluchten van en naar Duitsland geldt komende herfst en winter een FFP2-mondkapjesplicht, als het aan de regering ligt. Update: Op vluchten geldt vanaf 1 oktober geen mondkapjesplicht meer (zie: Infectieziektenwet: Geen mondkapjes in vliegtuigen - 9 sept 2022)

Lees meer

Mondkapjes centraal in nieuw Duits coronabeleid

Kort nieuws - 12 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach heeft een nieuwe infectieziektenwet voorgesteld om een nieuwe coronacrisis in de herfst te voorkomen. Zijn concept leunt sterk op mondkapjes.

Lees meer

Duitse minister adviseert vierde prik voor volwassenen

Kort nieuws - 15 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister voor Gezondheidszorg, Karl Lauterbach, adviseert alle volwassenen die dat willen om in overleg met de huisarts een vierde corona-vaccinatie te nemen. Dan hebben ze minder kans op besmetting en minder kans op Long-covid (chronische covid-klachten). Dat zei hij in gesprek met weekblad Der Spiegel.

Lees meer

Evaluatie Duitse coronabeleid: Mondkapjes effectief

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Om een coronastrategie voor de herfst uit kunnen werken, heeft de Duitse regering eerst een commissie van experts het coronabeleid van de afgelopen jaren laten evalueren. Vrijdag werd de evaluatie gepresenteerd.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger