Kort nieuws Corona in Duitsland

Celstraf voor Duitse mondkapjesfraudeurs

Kort nieuws - 15 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De dochter van de prominente Beierse deelstaatpoliticus Gerold Tandler (CSU) is veroordeeld tot 4 jaar en 5 maanden celstraf in de Duitse mondkapjesaffaire. Andrea Tandler heeft tientallen miljoenen euro verdiend door de Zwitserse mondkapjesproducent Emix in contact te brengen met het gezondheidsministerie in Berlijn en met deelstaatoverheden in Beieren en Noordrijn-Westfalen. Dat is op zich niet strafbaar, maar ze betaalde geen belasting over de provisie.

Lees meer

Duitse huisartsen vrezen verspilling van coronavaccin

Kort nieuws - 5 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met het najaar in zicht en weer een toenemend aantal coronabesmettingen, adviseert de Duitse vaccinatiecommissie StiKo 60-plussers en risicogroepen in Duitsland een boostervaccinatie te halen. Huisartsen vrezen organisatorische problemen zolang het vaccin per zes doses verpakt is. 

Lees meer

Duitse overheid gaat miljoenen mondkapjes verbranden

Kort nieuws - 27 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering is van plan minstens 755 miljoen mondkapjes te verbranden. De maskers die aangekocht werden in de coronapandemie zijn inmiddels over de datum. 

Lees meer

Bijna 200 klachten in Duitsland tegen vaccinproducenten

Kort nieuws - 11 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De eerste processen tegen producenten van coronavaccins in Duitsland staan op stapel. Twee advocatenkantoren, in Düsseldorf en Wiesbaden, hebben naar eigen zeggen 185 klachten verzameld van mensen die zeggen schade te hebben ondervonden van de coronavaccins.

Lees meer

Lauterbach zegt onderzoek toe naar gevolgen vaccinatie

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) heeft toegezegd onderzoek te laten doen naar langetermijngevolgen van de corona-vaccinaties. In januari maakte hij al bekend geld vrij te willen maken voor onderzoek naar longcovid, voor mensen die met het coronavirus besmet zijn geweest en langdurige klachten houden.

Lees meer

Duitse minister wil 100 miljoen voor longcovid-onderzoek

Kort nieuws - 19 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) wil de komende jaren 100 miljoen euro investeren in longcovid-onderzoek. Lauterbach hoopt dat door grootschalig onderzoek de vragen 'hoe onstaat long covid?' en 'wat is de beste behandeling?' in de toekomst kunnen worden beantwoord.

Lees meer

Duitsland schaft mondkapjesplicht af in interregionaal vervoer

Kort nieuws - 13 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De mondkapjesplicht in het Duitse interregionale openbaar vervoer vervalt per 2 februari. Dat heeft de Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer

Lothar Wieler stopt als RKI-directeur

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Directeur Lothar Wieler van het Robert-Koch-Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft het RKI woensdag bekendgemaakt. Wieler behoorde tijdens de coronapandemie in Duitsland tot de bekendste gezichten. De RKI-directeur informeerde in talloze persconferenties over de corona-situatie in het land.

Lees meer

Duitsland voert testplicht voor reizigers uit China in

Kort nieuws - 5 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland gaat, net als veel andere Europese landen, reizigers uit China verplichten voor vertrek naar Duitsland een coronatest te doen. 

Lees meer

Geen mondkapjesplicht meer in Beiers openbaar vervoer

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Beieren schaft als eerste Duitse deelstaat de mondkapjesplicht af in het regionale en lokale openbaar vervoer. Vanaf aankomend weekend zijn de mondneusmaskers in bussen en treinen niet langer meer verplicht, maar geldt alleen nog een advies om ze te dragen. Update 15:30 uur: ook Saksen-Anhalt schaft de mondkapjesplicht in het regionale ov af.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger