Duitslandweb logo Duitslandweb

Bijna 200 klachten in Duitsland tegen vaccinproducenten

Kort nieuws - 11 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De eerste processen tegen producenten van coronavaccins in Duitsland staan op stapel. Twee advocatenkantoren, in Düsseldorf en Wiesbaden, hebben naar eigen zeggen 185 klachten verzameld van mensen die zeggen schade te hebben ondervonden van de coronavaccins.

De klachten zijn ingediend tegen allevier de grote vaccinproducenten: Biontech, Moderna, AstraZeneca en Johnson&Johnson (in Nederland bekend als Janssen). Het eerste proces begint naar verwachting in juli, in Frankfurt. Daarbij gaat het om een vrouw die zegt schade aan haar hart te hebben opgelopen door het vaccin van Biontech. Alle zaken moeten apart worden behandeld, tenzij een schikking wordt getroffen.

De vraag is of in de processen kan worden aangetoond dat de schade ook daadwerkelijk door de vaccins is veroorzaakt. Volgens Biontech is dat in geen van de gevallen die de Duitse vaccinproducent zelf heeft onderzocht het geval geweest. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Hans - 28 juni 2023 10:32

0WAARSCHUWING. .....Na de 1e Pfizer injectie...kreeg ik last met ademen, hijgen, vermoeidheid en verval van krachten...ook een dikker link. been. Huisarts stuurde mij naar zkh. thoraxfoto en hartecho...Niets te zien. Na enige maanden weer naar huisarts verergerde klachten... Pas onderzocht zal wel griepje zijn. Ja, in begin dit jaar 2 x buiten bewustzijn geraakt en net op tijd in zkh. Dubbele longembolie..meestal fataal. 1 week ic en 14 dagen op zaal met verstoorde hartritmes door het persen va

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger