Duitslandweb logo Duitslandweb

Geen mondkapjesplicht meer in Beiers openbaar vervoer

Kort nieuws - 6 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Beieren schaft als eerste Duitse deelstaat de mondkapjesplicht af in het regionale en lokale openbaar vervoer. Vanaf aankomend weekend zijn de mondneusmaskers in bussen en treinen niet langer meer verplicht, maar geldt alleen nog een advies om ze te dragen. Update 15:30 uur: ook Saksen-Anhalt schaft de mondkapjesplicht in het regionale ov af.

Beieren besloot dinsdagmorgen tot deze stap nadat de gezondheidsministers van de deelstaten het maandag niet eens konden worden over een gezamenlijk beleid. De deelstaatregering in München vindt de mondkapjesplicht niet meer passend bij het aantal coronabesmettingen. Beieren heeft het laagste aantal besmettingen van Duitsland, schrijft BR24. Nu is het nog wettelijk verplicht om een medisch mondkapje te dragen in het ov. 

Minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) keurt het afschaffen van de mondkapjesplicht af, twitterde hij dinsdag. "De ziekenhuizen zijn vol, er zijn nog altijd veel corona-doden en mensen met ademweginfecties. De wens van sommige deelstaten om isolatie- en mondkapjesplicht te schrappen, wijzen wij af." In november besloten vier deelstaten al de isolatieplicht af te schaffen. Dat houdt in dat iemand niet meer verplicht binnen hoeft te blijven bij een positieve coronatest. 

Voor langeafstandstreinen en bussen in Duitsland blijft het tot april 2023 verplicht om een FFP2-masker te dragen. In het luchtverkeer werd het dragen van een mondkapje in september geschrapt. Lees meer bij BR24 

Reacties

Richard Saab - 11 december 2022 18:51

Belachelijk,om dat zich velen niet willen laten inenten moet jij een mondkapje op.als dan bang daar voor bent laat je dan inenten of blijf uit het openbaar vervoer.
Maar laat andere mensen met rust met die onzin.

Reageer
Wiebke Pittlik Richard Saab - 5 januari 2023 12:59

@martin: Inenten vermindert waarschijnlijk de overdracht van het virus. Dit blijkt uit meerdere studies. Zie: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/werking
Groet, de redactie

Martin Richard Saab - 3 januari 2023 21:46

Onzin, inenten beschermt niet tegen verspreiden van het virus, mogelijk slechts tegen ernstiger ziek worden.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger