Duitslandweb logo Duitslandweb

Beieren verplicht mondkapjes in klaslokaal

Kort nieuws - 1 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Beieren is het de eerste negen dagen na de zomervakantie verplicht om een mondkapje in het klaslokaal te dragen. De maatregel geldt voor zowel scholieren als leraren.

De Beierse minister-president Söder kondigde de maatregel maandag aan. Volgende week dinsdag beginnen de scholen in Beieren weer. De mondkapjesplicht op school wordt tijdelijk ingevoerd omdat veel mensen in deze weken terugkomen van vakantie en mogelijk besmet zijn. De maatregel geldt niet voor basisscholen. 

Als de infectiecijfers in een bepaalde regio in Beieren na deze negen dagen hoog oplopen, kan de mondkapjesplicht op regionaal niveau worden verlengd of opnieuw worden ingevoerd.

Beieren voert daarmee een vergelijkbaar beleid als Noordrijn-Westfalen. Ook daar werd het dragen van mondkapjes in het klaslokaal voor de eerste veertien dagen na de zomervakantie verplicht. Inmiddels is die verplichting weer afgeschaft, omdat het aantal nieuwe besmettingen niet verder steeg. Lees meer bij Der Tagesspiegel

Beieren kondigde ook aan dat de deelstaat 370.000 leen-laptops beschikbaar stelt voor docenten en leerlingen. Zo moet onderwijs op afstand beter werken. Ook wil de deelstaat extra schoolbussen beschikbaar stellen, zodat leerlingen beter afstand kunnen houden tijdens de rit naar school. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger