Duitslandweb logo Duitslandweb

Lothar Wieler stopt als RKI-directeur

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Directeur Lothar Wieler van het Robert-Koch-Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft het RKI woensdag bekendgemaakt. Wieler behoorde tijdens de coronapandemie in Duitsland tot de bekendste gezichten. De RKI-directeur informeerde in talloze persconferenties over de corona-situatie in het land.

Lothar Wieler legt per 1 april zijn ambt als directeur van het Robert-Koch-Institut neer. De RKI-baas wil zich "op nieuwe uitdagingen op het gebied van onderzoek en onderwijs concentreren". De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbauch (SPD) bedankt de RKI-directeur voor zijn "uitzonderlijke verdiensten" en stelt dat Duitsland zonder Wieler "beduidend slechter door de pandemie zou zijn gekomen".

Wieler was sinds 2015 directeur van het Duitse gezondheidsinstituut. Hij heeft met name de modernisering van het Robert-Koch-Institut aanzienlijk bevorderd, aldus het RKI in een verklaring. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

Historicus Christina Morina schreef een boek over de Duitse democratie vanuit een gezamenlijk Oost- en West-Duits perspectief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger