Duitslandweb logo Duitslandweb

Lothar Wieler stopt als RKI-directeur

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Directeur Lothar Wieler van het Robert-Koch-Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft het RKI woensdag bekendgemaakt. Wieler behoorde tijdens de coronapandemie in Duitsland tot de bekendste gezichten. De RKI-directeur informeerde in talloze persconferenties over de corona-situatie in het land.

Lothar Wieler legt per 1 april zijn ambt als directeur van het Robert-Koch-Institut neer. De RKI-baas wil zich "op nieuwe uitdagingen op het gebied van onderzoek en onderwijs concentreren". De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbauch (SPD) bedankt de RKI-directeur voor zijn "uitzonderlijke verdiensten" en stelt dat Duitsland zonder Wieler "beduidend slechter door de pandemie zou zijn gekomen".

Wieler was sinds 2015 directeur van het Duitse gezondheidsinstituut. Hij heeft met name de modernisering van het Robert-Koch-Institut aanzienlijk bevorderd, aldus het RKI in een verklaring. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger