Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronavirus in tien van de zestien Duitse deelstaten

Kort nieuws - 2 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het coronavirus heeft zich in Duitsland verder verspreid en is nu in tien van de zestien deelstaten geconstateerd. Het nieuwste geval was in Berlijn. In totaal zijn er nu 150 mensen in Duitsland besmet. (Actualisatie maandag 13.30 uur) Voor situatie dinsdag 3-3 zie: Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Besmettingen zijn er in Beieren, Baden-Württemberg, Berlijn, Hessen, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Hamburg, Bremen, Sleeswijk-Holstein en Rijnland-Palts. Het afzeggen van een aantal grote evenementen en het in quarantaine brengen van mensen moet verdere verspreiding voorkomen. Zo is onder meer de grootste internationale toerismebeurs ITB in Berlijn gecanceld. 

De meeste besmettingen in Duitsland zijn in de regio Heinsberg in Noordrijn-Westfalen. Daar zijn nu 65 geïnfecteerden bevestigd. De quarantaine die midden februari voor een grote groep mensen in deze regio werd verplicht, is afgelopen weekend opgeheven voor degenen zonder symptomen. 

Het risico van het coronavirus voor de Duitse volksgezondheid is "matig", zei de directeur van het Robert-Koch-Institut (RKI), Lothar Wieler, maandagmiddag tijdens een persconferentie. Tot nu toe was dat "gering tot matig". De situatie moet elke dag opnieuw worden bepaald, zei hij.

Minister van Gezondheid Spahn (CDU) liet weten dat hij het sluiten van grenzen nog steeds niet nodig vindt. Ook het afzeggen van alle grote evenementen of het sluiten van bedrijven noemde hij niet in verhouding tot de ernst van de situatie nu. Dat moet per geval worden bepaald. Daarnaast blijft er direct vliegverkeer tussen Duitsland en China. Als dat wordt gestopt, kan dat er toe leiden dat zo'n 30.000 Duitsers uit China zouden moeten worden teruggevlogen, aldus de minister. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

hendrie - 17 september 2020 14:20

is het verstandig om met 7 man morgen 18-09 naar het Sauerland te rijzen van uit Zuid Holland?

en wat zijn de consequenties

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger