Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronavirus in tien van de zestien Duitse deelstaten

Kort nieuws - 2 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het coronavirus heeft zich in Duitsland verder verspreid en is nu in tien van de zestien deelstaten geconstateerd. Het nieuwste geval was in Berlijn. In totaal zijn er nu 150 mensen in Duitsland besmet. (Actualisatie maandag 13.30 uur) Voor situatie dinsdag 3-3 zie: Coronavirus: Leipziger Buchmesse afgezegd

Besmettingen zijn er in Beieren, Baden-Württemberg, Berlijn, Hessen, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Hamburg, Bremen, Sleeswijk-Holstein en Rijnland-Palts. Het afzeggen van een aantal grote evenementen en het in quarantaine brengen van mensen moet verdere verspreiding voorkomen. Zo is onder meer de grootste internationale toerismebeurs ITB in Berlijn gecanceld. 

De meeste besmettingen in Duitsland zijn in de regio Heinsberg in Noordrijn-Westfalen. Daar zijn nu 65 geïnfecteerden bevestigd. De quarantaine die midden februari voor een grote groep mensen in deze regio werd verplicht, is afgelopen weekend opgeheven voor degenen zonder symptomen. 

Het risico van het coronavirus voor de Duitse volksgezondheid is "matig", zei de directeur van het Robert-Koch-Institut (RKI), Lothar Wieler, maandagmiddag tijdens een persconferentie. Tot nu toe was dat "gering tot matig". De situatie moet elke dag opnieuw worden bepaald, zei hij.

Minister van Gezondheid Spahn (CDU) liet weten dat hij het sluiten van grenzen nog steeds niet nodig vindt. Ook het afzeggen van alle grote evenementen of het sluiten van bedrijven noemde hij niet in verhouding tot de ernst van de situatie nu. Dat moet per geval worden bepaald. Daarnaast blijft er direct vliegverkeer tussen Duitsland en China. Als dat wordt gestopt, kan dat er toe leiden dat zo'n 30.000 Duitsers uit China zouden moeten worden teruggevlogen, aldus de minister. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

hendrie - 17 september 2020 14:20

is het verstandig om met 7 man morgen 18-09 naar het Sauerland te rijzen van uit Zuid Holland?

en wat zijn de consequenties

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt als hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger