Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronavirus: Duitse minister adviseert evenementen af te blazen

Kort nieuws - 9 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Minister van Gezondheid Jens Spahn adviseert alle evenementen met meer dan 1000 bezoekers af te gelasten. Dat gebeurt nog te weinig, zei hij dit weekeinde.

Om de economische schade van de corona-uitbraak op te vangen, heeft de regering een aantal noodmaatregelen aangekondigd. Bedrijven kunnen arbeidstijdverkorting aanvragen voor hun werknemers en de vergoeding daarvoor wordt door de overheid verruimd. Ook gaat de overheid tussen 2021 en 2024 jaarlijks ruim 3 miljard extra investeren. Bij dreigende faillisementen kunnen bedrijven bij de overheid aankloppen, zegt de regering. Reeds bestaande kredietregelingen worden verruimd.

De Duitse aandelenbeurs zakte flink maandagochtend, maar de DAX herstelde zich weer licht tegen de middag.

In Duitsland zijn maandag meer dan 1100 mensen besmet met het virus dat Covid-19 veroorzaakt. Zondag werd bekend dat een 60-jarige Duitser in Egypte aan het virus is overleden. Hij was afgelopen week in Luxor en Hurghada. In Noordrijn-Westfalen zijn nog steeds de meeste besmettingen (484 mensen, voornamelijk rondom Heinsberg). In Berlijn zijn volgens de autoriteiten daar 48 mensen besmet. 75 politie-agenten zitten in thuisquarantaine omdat twee collega's besmet zijn met het coronavirus. Lees meer bij het Robert Koch-Institut en bij Tagesschau

Tags: coronavirus

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger