
Coronavirus: Duitse minister adviseert evenementen af te blazen
Kort nieuws - 9 maart 2020 - Auteur: Redactie DuitslandwebDe Duitse regering heeft een aantal maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Minister van Gezondheid Jens Spahn adviseert alle evenementen met meer dan 1000 bezoekers af te gelasten. Dat gebeurt nog te weinig, zei hij dit weekeinde.
Om de economische schade van de corona-uitbraak op te vangen, heeft de regering een aantal noodmaatregelen aangekondigd. Bedrijven kunnen arbeidstijdverkorting aanvragen voor hun werknemers en de vergoeding daarvoor wordt door de overheid verruimd. Ook gaat de overheid tussen 2021 en 2024 jaarlijks ruim 3 miljard extra investeren. Bij dreigende faillisementen kunnen bedrijven bij de overheid aankloppen, zegt de regering. Reeds bestaande kredietregelingen worden verruimd.
De Duitse aandelenbeurs zakte flink maandagochtend, maar de DAX herstelde zich weer licht tegen de middag.
In Duitsland zijn maandag meer dan 1100 mensen besmet met het virus dat Covid-19 veroorzaakt. Zondag werd bekend dat een 60-jarige Duitser in Egypte aan het virus is overleden. Hij was afgelopen week in Luxor en Hurghada. In Noordrijn-Westfalen zijn nog steeds de meeste besmettingen (484 mensen, voornamelijk rondom Heinsberg). In Berlijn zijn volgens de autoriteiten daar 48 mensen besmet. 75 politie-agenten zitten in thuisquarantaine omdat twee collega's besmet zijn met het coronavirus. Lees meer bij het Robert Koch-Institut en bij Tagesschau
Lees meer:

Duitsland blijft een oase voor PFAS-uitstoters
Duitsland heeft geen maxima voor PFAS-uitstoot. Dat heeft vergaande gevolgen, ook voor Nederland.

Elon Musk verzet zich tegen Duits arbeidsrecht
De Duitse Tesla-fabriek ligt onder vuur omdat die zich niets aantrekt van het Duitse arbeidsrecht. Zo worden zieke werknemers gekort op hun loon.

Waar gaat het mis in de Duitse economie?
De Duitse economische groei blijft achter. Met deze knelpunten moet een nieuwe regering aan de gang.

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'
Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.
Reacties
Geen reacties aanwezig