Duitslandweb logo Duitslandweb

Lauterbach rekent op coronamaatregelen in herfst

Kort nieuws - 17 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Gezondheidszorg Karl Lauterbach kondigt aan dat vanaf oktober waarschijnlijk weer coronamaatregelen gaan gelden.

"Het is bedrukkend dat de herfst niet kan verlopen als in voor-corona-tijden", citeert Der Spiegel vrijdag de minister. Lauterbach verzekerde dat niet nogmaals geprobeerd zal worden een vaccinatieplicht in te stellen. Wel komt er een vaccinatiecampagne.

De SPD'er Lauterbach wil een vierde prik niet alleen voor ouderen en kwetsbaren, maar voor iedereen die zich wil beschermen. Hij zorgt dat er vaccins zijn ingekocht die zijn aangepast voor de nieuwe omicron-varianten. Ook wil hij het gebruik van medicijnen als Paxlovid stimuleren bij de behandeling van coronapatiënten. 

De laagdrempelige testmogelijkheden voor iedereen (Burgertests) wil Lauterbach in de herfst behouden. Scholen en instellingen en kinderopvangcentra moeten concepten hebben om infecties te voorkomen. Schoolsluitingen wil de minister 'met alle middelen' voorkomen. De infectiewet moet weer worden vernieuwd, maar daarvoor moet Lauterbach eerst een compromis zien te sluiten met justitieminister Marco Buschmann (FDP). 

Lauterbach roept op tot het vrijwillig dragen van mondkapjes in binnenruimten, ook al deze zomer.   Er is volgens hem nog steeds sprake van een duidelijke oversterfte. De inmiddels dominante BA.5-variant is niet ziekmakender, maar wel veel besmettelijker, bevestigd ook het Robert Koch Institut. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger