Kort nieuws Corona in Duitsland

Deelstaten: voorbereiden op corona in de herfst

Kort nieuws - 17 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaatministers van Gezondheid willen een 'masterplan' van de overheid voor als er in de herfst een nieuwe coronagolf komt. Maandag riepen ze de regering in Berlijn op de infectieziektenwet opnieuw te veranderen, zodat de deelstaten coronamaatregelen kunnen invoeren als dat nodig wordt.

Lees meer

Duitsland verkort corona-isolatie naar 5 dagen

Kort nieuws - 29 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen in Duitsland die besmet zijn met het coronavirus hoeven vanaf volgende week nog maar vijf dagen in isolatie. Dat heeft het ministerie van Gezondheid donderdag besloten na overleg met de deelstaten.

Lees meer

Lauterbach waarschuwt voor nieuwe coronavarianten

Kort nieuws - 19 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) waarschuwt voor nieuwe coronavarianten in het najaar. Dat hij over een "absolute killervariant" heeft gesproken, wordt hem niet in dank afgenomen.

Lees meer

Voorlopig geen vaccinatieplicht in Duitsland

Kort nieuws - 7 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De invoering van een vaccinatieplicht in Duitsland is mislukt. In de Bondsdag stemde vandaag een meerderheid tegen een wetsontwerp dat moest regelen dat iedereen van 60 jaar en ouder verplicht tegen corona zou worden ingeënt.

Lees meer

Isolatie na corona blijft toch verplicht in Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die in Duitsland het coronavirus oplopen, moeten ook na 1 mei verplicht in isolatie. Maandag kondigde minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) aan dat thuisisolatie vanaf volgende maand niet langer wettelijk verplicht zou zijn, maar dinsdagavond kwam hij bij ZDF-talkshow 'Markus Lanz' terug van die beslissing.

Lees meer

Quarantaine in Duitsland vanaf 1 mei vrijwillig

Kort nieuws - 5 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die zijn besmet met het coronavirus zijn in Duitsland vanaf 1 mei niet langer verplicht in quarantaine te gaan. Dat heeft minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) maandag gezegd.

Lees meer

Algemene vaccinatieplicht in Duitsland gaat niet door

Kort nieuws - 4 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De algemene vaccinatieplicht in Duitsland voor iedereen ouder dan 18 is voorlopig van tafel. Volgens de voorstanders ervan is er te weinig kans op succes om het plan door te kunnen voeren. 

Lees meer

Einde van nationale coronaregels in Duitsland

Kort nieuws - 4 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nationaal verplichte coronamaatregelen als de 2G- en 3G-regel en de mondkapjesplicht zijn zondag in grote delen van Duitsland komen te vervallen. Voortaan is het aan ondernemers zelf om het dragen van een mondkapje in hun winkel, restaurant of hotel verplicht te stellen.

Lees meer

'Quarantaine in Duitsland binnenkort vrijwillig'

Kort nieuws - 1 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse ministerie van Gezondheid en het Robert Koch Institut (RKI) hebben een voorstel ingediend bij de deelstaten om de quarantaine na een coronabesmetting niet langer verplicht te stellen.

Lees meer

Meeste Duitse deelstaten stoppen met coronaregels

Kort nieuws - 30 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op zondag 3 april vervallen in Duitsland de nationale coronamaatregelen - afgezien van enkele basismaatregelen. Daarna kunnen deelstaten voor bepaalde regio's of ook voor de hele deelstaat maatregelen afkondigen als de besmettingen erg hoog zijn. Dit is de Hot-Spot-regeling. Van die mogelijkheid lijkt op dit moment weinig gebruik te worden gemaakt, dus lopen op zondag de meeste beperkingen af. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger