Kort nieuws Corona in Duitsland

Voorlopig geen vaccinatieplicht in Duitsland

Kort nieuws - 7 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De invoering van een vaccinatieplicht in Duitsland is mislukt. In de Bondsdag stemde vandaag een meerderheid tegen een wetsontwerp dat moest regelen dat iedereen van 60 jaar en ouder verplicht tegen corona zou worden ingeënt.

Lees meer

Isolatie na corona blijft toch verplicht in Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die in Duitsland het coronavirus oplopen, moeten ook na 1 mei verplicht in isolatie. Maandag kondigde minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) aan dat thuisisolatie vanaf volgende maand niet langer wettelijk verplicht zou zijn, maar dinsdagavond kwam hij bij ZDF-talkshow 'Markus Lanz' terug van die beslissing.

Lees meer

Quarantaine in Duitsland vanaf 1 mei vrijwillig

Kort nieuws - 5 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Mensen die zijn besmet met het coronavirus zijn in Duitsland vanaf 1 mei niet langer verplicht in quarantaine te gaan. Dat heeft minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) maandag gezegd.

Lees meer

Algemene vaccinatieplicht in Duitsland gaat niet door

Kort nieuws - 4 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De algemene vaccinatieplicht in Duitsland voor iedereen ouder dan 18 is voorlopig van tafel. Volgens de voorstanders ervan is er te weinig kans op succes om het plan door te kunnen voeren. 

Lees meer

Einde van nationale coronaregels in Duitsland

Kort nieuws - 4 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nationaal verplichte coronamaatregelen als de 2G- en 3G-regel en de mondkapjesplicht zijn zondag in grote delen van Duitsland komen te vervallen. Voortaan is het aan ondernemers zelf om het dragen van een mondkapje in hun winkel, restaurant of hotel verplicht te stellen.

Lees meer

'Quarantaine in Duitsland binnenkort vrijwillig'

Kort nieuws - 1 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse ministerie van Gezondheid en het Robert Koch Institut (RKI) hebben een voorstel ingediend bij de deelstaten om de quarantaine na een coronabesmetting niet langer verplicht te stellen.

Lees meer

Meeste Duitse deelstaten stoppen met coronaregels

Kort nieuws - 30 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op zondag 3 april vervallen in Duitsland de nationale coronamaatregelen - afgezien van enkele basismaatregelen. Daarna kunnen deelstaten voor bepaalde regio's of ook voor de hele deelstaat maatregelen afkondigen als de besmettingen erg hoog zijn. Dit is de Hot-Spot-regeling. Van die mogelijkheid lijkt op dit moment weinig gebruik te worden gemaakt, dus lopen op zondag de meeste beperkingen af. 

Lees meer

Corona in Duitsland: 'Te weinig ouderen halen vierde prik'

Kort nieuws - 25 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach en de directeur van het Robert Koch Institut (RKI) Lothar Wieler hebben tijdens een persconferentie vrijdag gewaarschuwd dat de huidige vaccinatiegraad in Duitsland onvoldoende is. Als die niet hoger wordt, zijn er in de herfst opnieuw maatregelen nodig, zei Lauterbach.

Lees meer

Recordaantal van 300.000 besmettingen in Duitsland

Kort nieuws - 24 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie zijn in Duitsland meer dan 300.000 nieuwe besmettingen binnen 24 uur gemeld. 

Lees meer

Deelstaten houden vast aan coronamaatregelen

Kort nieuws - 21 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vanwege het hoge aantal besmettingen kiezen alle Duitse deelstaten er voor om langer vast te houden aan bepaalde coronamaatregelen. Die zijn officieel afgelopen zondag afgeschaft, maar er is afgesproken dat tot 2 april een overgangsperiode geldt. Daar maken de deelstaten gebruik van.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger