Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaten: voorbereiden op corona in de herfst

Kort nieuws - 17 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaatministers van Gezondheid willen een 'masterplan' van de overheid voor als er in de herfst een nieuwe coronagolf komt. Maandag riepen ze de regering in Berlijn op de infectieziektenwet opnieuw te veranderen, zodat de deelstaten coronamaatregelen kunnen invoeren als dat nodig wordt.

Afgelopen maart stemde de Bondsdag in met een nieuwe Infektionsschutzgesetz (infectieziektenwet), die nauwelijks nog coronamaatregelen voorschrijft. De gezondheidsministers van de deelstaten hadden maandag een videoconferentie met de bondsminister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD). Daarin lieten ze hem weten graag weer meer bevoegdheden te krijgen om eventueel coronamaatregelen in te voeren, zoals een mondkapjesplicht en een test- of vaccinatiebewijs. 

Lauterbach sloot zich aan bij de boodschap van de deelstaatministers. "We moeten voorbereid zijn op het koude seizoen. Een duidelijk wettelijk kader hoort daarbij", aldus Lauterbach. De minister waarschuwt al langer voor een nieuwe, gevaarlijke coronavariant in het najaar of de winter. Ook heeft hij al eerder toegezegd met een preventieplan voor een mogelijk nieuwe coronagolf te komen. Duitsland heeft al vaccins ingekocht die beschermen tegen de omikronvariant. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger