Duitslandweb logo Duitslandweb

Zomergolf: minister adviseert mondkapjes en booster

Kort nieuws - 15 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal corona-besmettingen loopt in Duitsland zo snel op dat de minister van Gezondheid Karl Lauterbach spreekt van een zomergolf. Door het ontbreken van maatregelen en de opkomst van nieuwe corona-varianten BA.4 en BA.5 valt het seizoenseffect (minder besmettingen in de zomer) dit jaar tegen, stelt hij. 

Lauterbach adviseert opnieuw het dragen van mondkapjes in drukke binnenruimten en roept vooral ouderen en kwetsbaren op zich nog eens te laten vaccineren. Een vierde prik beschermt tegen zwaar ziekteverloop en reduceert ook een paar maanden de kans op besmetting, maant de minister.

Lauterbach, die zeer actief is op Twitter, heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de honderdduizenden gevallen van long-covid in Duitsland. Hij waarschuwt dat het daarom belangrijk blijft besmetting te voorkomen. Ook bereidt hij een vaccinatiecampagne voor de herst voor, met vaccins die zijn aangepast om ook tegen nieuwe varianten te beschermen. Een normale herfst, zonder maatregelen, zal het niet worden, aldus de minister. 

Het Robert Koch Institut (RKI) meldde woensdagmorgen 92.344 nieuwe besmettingen. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is gestegen naar 472,4. Het daadwerkelijke aantal besmettingen is volgens het RKI veel hoger, omdat minder wordt getest. Nog steeds overlijden in Duitsland iedere dag meer dan honderd mensen aan Covid19. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger