Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI: In Duitsland 6 procent besmettingen met Britse variant

Kort nieuws - 5 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aandeel van de Britse variant in de nieuwe coronabesmettingen in Duitsland bedraagt bijna zes procent, stelde het Robert Koch Institut vrijdag tijdens een persconferentie. Dat is veel minder dan in Nederland, waar volgens het RIVM ongeveer tweederde van de besmettingen door de Britse variant, B.1.1.7, komt.

De Britse mutatie is inmiddels in 13 van de 16 deelstaten gevonden. Duitsland controleerde aanvankelijk nauwelijks op virusmutaties, maar doet dat inmiddels wel.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is volgens directeur Lothar Wieler inmiddels onder de 80 in Duitsland, al zijn de regionale verschillen groot; in sommige regio's is deze incidentie nog boven de 200, in andere regio's onder de 30. De Duitse maatregelen hebben tot doel om het aantal besmettingen onder de 50 per 100.000 inwoners per zeven dagen krijgen. Dan is bron- en contactonderzoek weer goed mogelijk. Meer informatie in het coronadashboard van het RKI

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is in Nederland dubbel zo hoog als in Duitsland. In de week van 27 januari tot en met 2 februari waren in Nederland gemiddeld 164 besmettingen per 100.000 inwoners, volgens het RIVM.

In Duitsland is het aantal sterfgevallen hoger dan in Nederland. Vrijdagmorgen moest het Robert Koch Institut weer 855 nieuwe sterfgevallen melden. In Duitsland zijn in totaal nu al meer dan 60.000 mensen aan het coronavirus overleden. In Nederland schommelt het aantal sterfgevallen rond de vijftig per dag, volgens het Nederlandse coronadashboard. Duitsland heeft ongeveer vijf keer zoveel inwoners als Nederland (83 miljoen), maar dan nog is het aantal sterfgevallen in Duitsland relatief hoger dan in Nederland.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger