Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Habeck met handelsdelegatie in Oekraïne

Kort nieuws - 3 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck (Groenen) is vanmorgen met enkele vertegenwoordigers uit het Duitse bedrijfsleven in Kyiv aangekomen. Hij voert met vertegenwoordigers van de Oekraïense regering gesprekken over de wederopbouw van Oekraïne en over samenwerking op het gebied van energie. 

Habeck wil met zijn bezoek duidelijk maken dat "wij geloven dat Oekraïne zal overwinnen, dat het land weer wordt opgebouwd en dat Europa er belang bij heeft het land niet alleen in nood te steunen, maar dat Oekraïne ook een economisch sterke partner in de toekomst zal zijn", zei hij bij zijn aankomst in Kyiv.

Het is Habecks eerste bezoek aan Oekraïne als minister. Hij wilde pas komen als hij ook iets mee kon brengen, zei hij. Daarmee doelt hij op de handelsdelegatie die hem begeleidt en die over investeringen gaat praten, vooral in de zwaar beschadigde Oekraïense energiesector. Van de delegatie maakt onder meer voorzitter Siegfried Russwurm van de BDI, de Duitse brancheorganisatie van de industrie, deel uit. Hij noemt de reis een "signaal aan de Oekraïners dat ook het Duitse bedrijfsleven hen steunt". Lees meer bij Tagesschau en ZDF Heute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger