Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering helpt Duitse bedrijven met miljardensteun

Kort nieuws - 12 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering gaat Duitse bedrijven die zijn getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne met een miljardenpakket ondersteunen. Dat hebben minister van Financiën Christian Lindner (FDP) en minister van Economische Zaken en Klimaat Robert Habeck (Groenen) vrijdag tijdens een gezamenlijke persconferentie bekendgemaakt.

Het hulppakket is met name bedoeld voor bedrijven die veel energie verbruiken en daardoor sterk door de "sancties of het oorlogsverloop worden getroffen", aldus Lindner. De bedrijven in kwestie ontvangen onder meer een subsidie om de hoge stroom- en gasprijzen te dempen. Lindner verwacht dat deze subsidie de belastingbetaler in Duitsland 5 miljard euro gaat kosten. Ook zet de bondsregering een krediet- en financieringsprogramma op voor de betreffende bedrijven. De steunmaatregelen moeten op 1 juni ingaan en gelden voor het huidige kalenderjaar. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger