Duitslandweb logo Duitslandweb

Staatssteun voor Duitse bedrijven na sancties tegen Rusland

Kort nieuws - 4 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Economische Zaken Habeck (Bündnis 90/Die Grünen) heeft aangekondigd Duitse bedrijven te steunen die getroffen worden door de sancties tegen Rusland. De bondsregering komt met een kredietprogramma van ontwikkelingsbank KfW, zei hij.

KfW, de Kreditanstalt für Wiederaufbau, is in 1948 opgericht om de wederopbouw van Duitsland te financieren. Via deze bank kunnen tegen een lage rente kredieten worden verstrekt. Het steunprogramma dat Habeck heeft aangekondigd, is vergelijkbaar met dat voor bedrijven tijdens de coronapandemie. De bedoeling is dat bedrijven die door de oorlog in Oekraïne worden geraakt, nieuwe activiteiten kunnen ontwikkelen.

Habeck zei niet om hoeveel geld het gaat. De plannen moeten nog binnen de regering worden afgestemd, liet hij weten. 

Tegelijkertijd zei de minister dat Duitsland niet gaat stoppen met het importeren van olie, gas en kolen uit Rusland. Duitsland is op die leveranties aangewezen, zei hij, en ermee stoppen kan voor grote maatschappelijke onrust in Duitsland zorgen. Duitsers moeten volgens Habeck rekenen op een hogere energierekening de komende tijd. Hij roept de bevolking op zoveel mogelijk energie te besparen. “Als je Poetin een beetje wil raken, bespaar dan energie”, aldus Habeck. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger