Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse ministers Faeser en Heil bezoeken Oekraïne

Kort nieuws - 25 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse ministers van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en van Sociale Zaken Hubertus Heil (beiden SPD) bezoeken vandaag Oekraïne. Ze spreken met Oekraïense regeringsvertegenwoordigers over wederopbouw.

Faeser en Heil bezoeken eerst de zwaar beschadigde stad Irpin. Daarna spreken ze in Kiev onder meer met hun Oekraïense ambtsgenoten en met burgemeester Vitali Klitschko over de wederopbouw van bijvoorbeeld vernietigde politiebureaus en brandweer- en reddingsdiensten. Aan de orde komen ook cybersecurity, wapensmokkel, het opruimen van mijnen en onderzoek naar oorlogsmisdaden. Verder spreken de ministers over de Oekraïense vluchtelingen in Duitsland, welke perspectieven ze daar hebben en over terugkeermogelijkheden. 

Faeser en Heil hebben hulpgoederen bij zich voor Oekraïne, waaronder stroomgeneratoren en een drone voor luchtverkenning. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger