Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse vice-kanselier Habeck bezoekt Oekraïne

Kort nieuws - 22 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse vice-kanselier en minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming, Robert Habeck, heeft donderdag en vrijdag Oekraïne bezocht om over verdere steun te praten en zijn solidariteit te betuigen. Door luchtalarm moest hij enige tijd in de parkeergarage onder zijn hotel doorbrengen.

Duitsland heeft vorig weekeinde een extra Patriot-luchtafweersysteem toegezegd aan Oekraïne. Kanselier Scholz zei dat hij er op rekent dat andere landen dat ook zullen doen.

Habeck ontmoette de Oekraïnse president Zelensky donderdag. Die bedankte Duitsland na afloop van het gesprek voor de extra hulp. Habeck (Groenen) heeft in Kyiv onder andere gesproken over een Duitse bijdrage aan de energievoorziening. Die heeft de laatste weken zwaar geleden door Russische bombardementen. Duitsland levert al generatoren en onderzoekt of ook gasturbines en delen van energiecentrales kunnen worden geleverd. Ook informeerden de Oekraïners naar zonnepanelen en windturbines, aldus Habeck. Zulke decentrale energiebronnen zijn moeilijker te bombarderen.

Habeck zei dat de productie van militair materieel moet worden opgeschroefd in Duitsland. Duitsland heeft een omvangrijke wapenindustrie. Die moet meer gaan produceren, aldus de minister. Lees meer bij DPA

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger