Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder wil bondsdagkantoor terug

Kort nieuws - 16 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-Bondskanselier Gerhard Schröder vecht het verlies van zijn kantoor in de Bondsdag aan. Schröder verloor in mei een aantal van zijn privileges vanwege zijn werk voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. 

Schröder (SPD) vernam volgens zijn advocaat via de media dat zijn kantoor in de Bondsdag moest sluiten, schrijft Spiegel Online. Dat noemt hij ongrondwettelijk. In een brief aan Helge Braun, voorzitter van de begrotingscommissie, roept Schröders advocaat op om de beslissing terug te draaien. Lees meer bij Spiegel Online

Half mei stemde de begrotingscommissie voor de sluiting van het kantoor van de voormalige kanselier. Het is traditie dat oud-kanseliers zo'n kantoor krijgen in de Bondsdag, ook Merkel heeft dat sinds kort. Vorig jaar ging er zo'n 400.000 euro uit de staatskas naar het kantoor van Schröder voor personeelskosten. De commissie besloot dat hij wel zijn recht op pensioen en persoonlijke beveiliging mocht houden. Niet veel later gaf Schröder zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van het Russische olieconcern Rosneft op. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger