Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder mag SPD-lid blijven

Kort nieuws - 8 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder mag lid blijven van de SPD, oordeelde een geschillencommissie maandag. Met zijn inspanningen voor Russische staatsbedrijven heeft hij geen partijregels overtreden, luidt de conclusie.  

Zeventien SPD-afdelingen hadden een verzoek ingediend om te toetsen of Schröder nog partijlid kan blijven. De geschillencommissie van een lokale SPD-afdeling in Hannover, waar Schröder lid van is, ziet geen reden om hem te berispen of uit de partij te zetten. 

De oud-kanselier staat al lange tijd onder druk vanwege zijn nauwe banden met de Russische president Poetin en zijn jarenlange werkzaamheden voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. In mei verloor Schröder daardoor zijn kantoor in de Bondsdag. Tegen de beslissing van de geschillencommissie kan binnen twee weken beroep worden aangetekend.

Schröder was eind juli nog in Moskou bij Poetin. De oud-kanselier wil contact houden met de Russische president, schrijft Tagesschau. Het is volgens Schröder de verantwoordelijkheid van Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

Prinzipienreiter, het is nu eenmaal zo

In een coalitie regeren betekent water bij de wijn doen. Dat zorgt voor conflict op conflict in deze Duitse regering. 'Prinzipienreiter', kom van uw stokpaard, vindt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Migratie beheerst opnieuw Duitse publieke debat

Waar in 2015 de 'Willkommenskultur' de boventoon voerde, is de meerderheid van de Duitsers nu tegen de komst van meer vluchtelingen.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

'Tausend Aufbrüche': Duitsers en hun democratie

Historicus Christina Morina schreef een boek over de Duitse democratie vanuit een gezamenlijk Oost- en West-Duits perspectief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger