Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder mag SPD-lid blijven

Kort nieuws - 8 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder mag lid blijven van de SPD, oordeelde een geschillencommissie maandag. Met zijn inspanningen voor Russische staatsbedrijven heeft hij geen partijregels overtreden, luidt de conclusie.  

Zeventien SPD-afdelingen hadden een verzoek ingediend om te toetsen of Schröder nog partijlid kan blijven. De geschillencommissie van een lokale SPD-afdeling in Hannover, waar Schröder lid van is, ziet geen reden om hem te berispen of uit de partij te zetten. 

De oud-kanselier staat al lange tijd onder druk vanwege zijn nauwe banden met de Russische president Poetin en zijn jarenlange werkzaamheden voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. In mei verloor Schröder daardoor zijn kantoor in de Bondsdag. Tegen de beslissing van de geschillencommissie kan binnen twee weken beroep worden aangetekend.

Schröder was eind juli nog in Moskou bij Poetin. De oud-kanselier wil contact houden met de Russische president, schrijft Tagesschau. Het is volgens Schröder de verantwoordelijkheid van Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Nogal ruw

Nogal ruw

Na een week van geruzie en nachtelijke vergaderingen komen de Groenen aangeslagen uit de strijd. Het ging er 'ziemlich ruppig' aan toe.


Lees meer

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger