Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder verliest kantoor in Bondsdag

Kort nieuws - 18 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-kanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft het verbruid in Duitsland. Zijn eigen partij de SPD heeft nog lang geduld gehad met de oud-regeringsleider die al jaren actief is als lobbyist voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. Maar nu willen alle regeringsfracties in de Bondsdag dat de oud-kanselier zijn privileges verliest. Mogelijk wordt hij ook uit de SPD gezet.

Gazprom-bestuurder Schröder heeft nog altijd een kantoor, met eigen medewerkers, in de Bondsdag. Het is traditie dat oud-kanseliers zo'n kantoor krijgen, ook Merkel heeft dat sinds kort. Maar vastgelegd in de wet is het niet en de begrotingscommissie van de Bondsdag wil deze kostenpost nog deze week schrappen, meldt nieuwssite Tagesschau. Zijn pensioen en zijn beveiligers mag hij wel houden.

Minister van Binnenlandse Zaken en partijgenote Nancy Faeser zei tijdens een bijeenkomst van weekblad Die Zeit dat Schröder het partijlidmaatschap moet worden ontnomen. Partijvoorzitters Esken en Klingbeil riepen de oud-kanselier eerder op zelf de partij te verlaten, maar die geeft daaraan geen gehoor. De procedure om hem uit de partij te zetten is in gang gezet, maar dat is een lange weg. Schröder houdt vast aan zijn functies bij Russische staatsbedrijven en neemt geen afstand van de Russische president Poetin. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger