Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder verliest kantoor in Bondsdag

Kort nieuws - 18 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-kanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft het verbruid in Duitsland. Zijn eigen partij de SPD heeft nog lang geduld gehad met de oud-regeringsleider die al jaren actief is als lobbyist voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. Maar nu willen alle regeringsfracties in de Bondsdag dat de oud-kanselier zijn privileges verliest. Mogelijk wordt hij ook uit de SPD gezet.

Gazprom-bestuurder Schröder heeft nog altijd een kantoor, met eigen medewerkers, in de Bondsdag. Het is traditie dat oud-kanseliers zo'n kantoor krijgen, ook Merkel heeft dat sinds kort. Maar vastgelegd in de wet is het niet en de begrotingscommissie van de Bondsdag wil deze kostenpost nog deze week schrappen, meldt nieuwssite Tagesschau. Zijn pensioen en zijn beveiligers mag hij wel houden.

Minister van Binnenlandse Zaken en partijgenote Nancy Faeser zei tijdens een bijeenkomst van weekblad Die Zeit dat Schröder het partijlidmaatschap moet worden ontnomen. Partijvoorzitters Esken en Klingbeil riepen de oud-kanselier eerder op zelf de partij te verlaten, maar die geeft daaraan geen gehoor. De procedure om hem uit de partij te zetten is in gang gezet, maar dat is een lange weg. Schröder houdt vast aan zijn functies bij Russische staatsbedrijven en neemt geen afstand van de Russische president Poetin. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger