Spitzenteam PDS

Achtergrond - 14 september 2006

In tegenstelling tot de overige partijen in de Bondsdag laat de PDS haar denkbeelden tijdens de campagne niet uitdragen door een lijsttrekker of kanselierskandidaat, maar door een Spitzenteam, een viertal fractieleden uit de Bondsdag dat op voet van gelijkheid opereert. Door middel van deze opzet brengt de PDS haar basisdemocratische principes tot uitdrukking.

Het Spitzenteam bestaat niet geheel toevallig uit twee vrouwen en twee mannen. Zij zijn allen afkomstig uit de voormalige DDR en zijn hun politieke loopbaan daar begonnen bij de communistische voorloper van de PDS, de SED. Dit neemt niet weg dat de vier inmiddels gelden als voorstanders van modernisering van de PDS. Hoewel zij vooralsnog nadrukkelijk vasthouden aan het oppositionele karakter van de partij, proberen zij voorwaarden te scheppen die een toekomstige samenwerking met de overige linkse partijen in de Bondsdag mogelijk moeten maken. Als voornaamste opgave daartoe beschouwen zij het wegnemen van de terughoudendheid die men in het voormalige West-Duitsland nog steeds betracht ten aanzien van de opvolger van de communistische partij van de DDR.
Het Spitzenteam bestaat uit de volgende personen:

 Petra Pau (1963) is geboren in Berlijn. Zij heeft een diploma in de maatschappijwetenschap. In 1994 is zij getrouwd.
In 1990 werd Pau actief voor de PDS in Berlijn. Sinds 1998 maakt zij deel uit van de Bondsdagfractie van de partij en sinds oktober 2000 is zij vice-fractievoorzitter.
Pau werd in 1998 in de Bondsdag gekozen op basis van een Direktmandat uit Berlijn.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger