Aan de zijlijn

Achtergrond - 29 mei 2006

Bakkerij Klinsmann draait overuren
De afgelopen weken is het familiebedrijfje van Martha Klinsmann uitgegroeid tot de populairste bakkerij van Duitsland. Zo populair zelfs dat Martha’s beroemde zoon Jürgen – de Duitse Nationaltrainer – het publiek op het hart heeft gedrukt zijn familie toch alsjeblieft met rust te laten. De bakkerij uit Botnang kan de drukte niet meer aan.

Duitsland in ieder geval Lego-kampioen

WK-mascotte het leeuwtje Goleo dreigt een financiële ramp te worden voor de Beierse knuffelbeestfabrikant Nici. De makers van de knuffel kunnen het beest aan de straatstenen niet kwijt. Nici, dat de rechten op de WK-knuffel heeft, overweegt faillissement aan te vragen. Goleo is in Duitsland rijkelijk met hoon overgoten.  

"Sorry Johan!"

Nederland wordt wereldkampioen. Oranje verslaat Duitsland met 3-0 in de kwartfinales en wint in de finale met 1-0 van Brazilië. Dat zegt althans Uli, Duitslands grootste Oranjefan. Rafael van der Vaart maakt de winnende treffer, in de 58ste minuut. Uli weet het zeker, het wordt de mooiste goal van het jaar. Zijn website: www.hollandweltmeister.com.

Meezinger

Angela Merkel heette de wereld een warm welkom bij het aankomende WK in Duitsland. De Bundeskanzlerin ziet het evenement als een uitgelezen mogelijkheid voor Duitsland om zich aan de wereld te presenteren. Ze is vol lof over de prachtige nieuwe stadions en over de uitstekende organsatie: Duitsland is er klaar voor.   

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger