Duitslandweb logo Duitslandweb

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Achtergrond - 21 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eindelijk was de Duitse kanselier Scholz bij Zelensky in Kiev, samen met de Franse president Macron, de Italiaanse premier Draghi en de Roemeense president Johannis. Zelensky verwijt Duitsland te veel rekening te houden met de Russische president Poetin. Ondertussen knijpt Poetin het gas af en vreest Duitsland een acute energiecrisis. "Het is net armpje drukken", zei minister Habeck (Economie en Klimaat). Maarten Westerveen bespreekt de Duitse positie in de Oekraïne-oorlog met Duitslandweb-redacteuren Marja Verburg en Wiebke Pittlik in een nieuwe aflevering van Achtung! Duitse updates.

 

 


In deze podcast hoor je fragmenten van Claudia Major, defensie- en veiligheidsdeskundige, hoofd van de afdeling International Security van de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) in Berlijn en een invloedrijke stem in het Duitse publieke debat; en van Angela Merkel, van 2005 tot 2021 kanselier van Duitsland, die in juni haar eerste interview gaf sinds haar aftreden en het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. 

Geluidsfragmenten:
Claudia Major bij ARD-talkshow 'Maischberger', 26-5-2022
Claudia Major bij ARD-talkshow 'Hart aber Fair', 13-6-2022  
Angela Merkel tijdens een podiumgesprek in theater Berliner Ensemble, 7-6-2022

Muziekfragment: Balkan Jingles/CC 4.0 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger