Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland levert meer luchtdoelraketten aan Oekraïne'

Kort nieuws - 3 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland gaat meer luchtdoelraketten leveren aan Oekraïne. Dat melden Duitse media. Het ministerie van Economische Zaken heeft volgens de berichten goedkeuring gegeven voor de levering van 2700 luchtdoelraketten van het type Strela. 

Het gaat om wapens die door de Sovjet-Unie zijn geproduceerd en uit de voorraden komen van de Nationale Volksarmee NVA, het leger van de DDR. 

Duitsland zegde afgelopen weekeinde al de levering van 1.000 antitankwapens en 500 luchtdoelraketten van het type Stinger toe. Die zijn inmiddels in Oekraïne aangekomen, hebben bronnen binnen de bondsregering gemeld. Duitsland gaf bovendien NAVO-partners Letland en Nederland toestemming om wapens aan Oekraïne te leveren die deels in Duitsland zijn geproduceerd of uit DDR-voorraden komen. 

De maatregelen zijn een drastische wijziging van het Duitse buitenland- en defensiebeleid, als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne. Tot nu toe leverde Duitsland geen wapens aan crisisgebieden. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger